Sundar Pichai, Ratan Tata ile son görüşmesini hatırlıyor

Ethereum

New member
Ratan Tata, Hindistan'ın en saygın sanayicilerinden biriydi ve Tata Grubunu yeni zirvelere taşıdı


Yeni Delhi:

Efsanevi sanayici Ratan Tata'yı onurlandırmak için anma törenleri yapılırken, Google ve Alphabet CEO'su Sundar Pichai de onun “iş ve hayırseverlik mirasını” anmak için sosyal medyayı kullandı.

Bay Ratan Tata ile olan etkileşimini hatırlatan Bay Pichai, Tata Grubu Onursal Başkanı'nın “Hindistan'ı daha iyi hale getirme konusunda çok endişeli” olduğunu söyledi. Google'ın Waymo otonom sürüş teknolojisi hakkında konuştuklarını ve vizyonunun “dinlemesi ilham verici” olduğunu söyledi. 86 yaşındaki kişinin “Hindistan'da modern kurumsal yönetimin mentorluk edilmesinde ve geliştirilmesinde etkili olduğunu” ekledi.

Onu hatırlayan diğer iş dünyası liderleri arasında Mahindra Group'un başkanı Anand Mahindra ve RPG Enterprises'ın başkanı Harsh Goenka da vardı.

Ağırbaşlı bir grubu Hindistan'ın en büyük ve en etkili holdingine dönüştüren Tata Grubu'nun eski başkanı Bay Tata, son nefesini Çarşamba günü saat 23.30'da Mumbai'nin güneyindeki Breach Candy Hastanesi'nde verdi.

Ratan Tata ile Google'da yaptığımız son toplantıda Waymo'nun kaydettiği ilerlemeden bahsetmiştik ve onun vizyonunu duymak ilham vericiydi. Arkasında olağanüstü bir iş ve hayırseverlik mirası bırakıyor ve Hindistan'da modern kurumsal yönetimin mentorluk edilmesinde ve geliştirilmesinde etkili oldu. O derinden…

— Sundar Pichai (@sundarpichai) 9 Ekim 2024
28 Aralık 1937'de Mumbai'de doğdu. New York Ithaca'daki Cornell Üniversitesi'nde eğitim gören deneyimli sanayici, 1962'de Hindistan'a döndükten sonra aile şirketinin atölyesinde çalıştı. 1971 yılında bu şirketlerden biri olan National Radio and Electronics Co.'nun sorumlu müdürü olarak atanmadan önce birçok Tata Grubu şirketinde deneyim kazandı.

On yıl sonra Tata Industries'in başkanı oldu ve 1991'de Tata Group'un başkanlığını yarım asırdan fazla bir süredir yönetimde olan amcası JRD'den devraldı.

Onun liderliğinde holding, çelik üreticisi Corus ve lüks otomobil üreticisi Jaguar Land Rover gibi ikonik İngiliz varlıklarını ele geçirerek büyük bir genişleme saldırısı başlattı. Listelenen iki buçuk düzine şirketi artık kahve ve araba, tuz ve yazılım, çelik ve enerji üretiyor, havayolları işletiyor ve Hindistan'ın ilk süper uygulamasını başlattı.

2012 yılında emekli olduktan sonra Tata Sons'un Onursal Başkanı olarak atandı.

Bay Tata, Hindistan'daki en büyük özel sektör destekli hayırseverlik vakıflarından ikisi olan Ratan Tata Vakfı ve Dorabji Tata Vakfı'nın Başkanıydı.

2008 yılında ülkenin en yüksek ikinci sivil ödülü olan Padma Vibhushan ile onurlandırıldı.