Ron DeSantis Florida’da DEI yasasını imzaladı

senbilirsin

New member
Haberler


Vali Ron DeSantis Pazartesi günü, Florida’daki devlet üniversitelerinin ve kolejlerinin çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık girişimlerine para harcamasını büyük ölçüde yasaklayan yasayı imzaladı ve devlet okullarında yüksek öğrenimi dönüştürebilecek başka önlemler getirdi.

Mevzuat aynı zamanda eğitimcilerin alt düzey zorunlu derslerde ayrımcılığı tartışma yollarını da kısıtlıyor – örneğin “kimlik siyaseti” öğretimini yasaklayarak – ve çıraklık sözleşmelerine karşı korumaları zayıflatıyor. Bay DeSantis, valinin mütevellileri muhafazakar müttefiklerle değiştirerek ve yeni bir başkanın adaylığını yürüterek agresif bir şekilde dönüştürmek istediği bir kamu liberal sanatlar kurumu olan New College of Florida’da imzaladı. Yakında bir cumhurbaşkanlığı kampanyasını duyurması beklenen vali, Pazartesi günü, zaman zaman açıklamalarının televizyon yayınından duyulabilen yüksek sesli protestolarla karşılaştı.

Neden Önemlidir: Diğer eyaletler de benzer önlemlerle ilerliyor.


Yasa, akademik bağımsızlığa ve önyargı karşıtı çabalara yönelik siyasi bir saldırı olarak gören öğretim üyelerini, ifade özgürlüğü gruplarını ve öğrencileri, özellikle de beyaz olmayanları, gey ve transgender gençleri kızdırdı. Ancak Demokratlar, Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Florida yasama meclisinde çok az direniş örgütleyebildiler.

Bay DeSantis tasarının imza töreninde “Cinsiyet ideolojisi gibi şeyleri yürütmek istiyorsanız, Berkeley’e gidin” dedi.

Ülke genelindeki Cumhuriyetçiler, ayrımcı buldukları çeşitlilik girişimlerini sınırlamak veya ortadan kaldırmak için benzer çabalar gösteriyor.

Teksas’ta, eyalet yasa koyucuları geçen ay çeşitlilik bürolarını ve devlet üniversitelerindeki eğitimi ortadan kaldıran bir bütçeyi onayladılar. The Chronicle of Higher Education’a göre, aralarında Tennessee ve Kuzey ve Güney Carolina’nın da bulunduğu bir düzineden fazla başka eyalet, çeşitlilik programlarını hedef alan yasa tasarıları önerdi.

Programları savunanlar, bunların her türden öğrencinin kampüste başarılı olmasına yardımcı olduğunu söylüyor.

Florida Demokrat Partisi’nin başkanı Nikki Fried yaptığı açıklamada, “Hiç şüpheniz olmasın, bu yasa Florida’nın birinci sınıf yüksek öğretim sistemini kesinlikle yok edecek” dedi.

Sırada ne var: DeSantis için, olası bir başkanlık adaylığı Florida’daki yasama meclisinin zaferlerine bağlı olacak.


Bay DeSantis’in Başkan adaylığını Mayıs ayı sonunda açıklaması bekleniyor. Birincil eyaletlerdeki muhafazakarlarla zeminini korumak için Yüksek Öğrenim Yasası gibi yasaları kullanıyor.

Bununla birlikte, mevzuatın bazı bölümleri yasal zorluklarla karşılaşabilir. Geçen yıl, bir federal yargıç benzer bir yasaya karşı ihtiyati tedbir çıkardı ve öğretmenlerin ne öğretebileceğine ilişkin kısıtlamaları “olumlu bir şekilde distopik” olarak nitelendirdi.

Patricia Mazzei raporlamaya katkıda bulundu.