Oregon senatörleri uzun boykottan sonra yeniden seçilme yasağıyla karşı karşıya

senbilirsin

New member
neden önemli


Grev devam ederse, ulaşım, okullar ve evsizlik faturaları da dahil olmak üzere çok sayıda fatura ikincil hasar olarak sonuçlanabilir. Ama önce, devamsızlık yasasının yeterince milletvekilini Kongre Binası’na dönmeye motive edip etmeyeceği sorusu ortaya çıkıyor. Kaç tanesi geleceğini riske atmaya istekli olacak?

Demokrat Senato çoğunluk lideri Senatör Kate Lieber, geçen yılki oylama tedbirine atıfta bulunarak, “Seçmenler, demokrasimizden vazgeçmenin bir seçenek olmadığı açıktı,” dedi.

Komitenin duruşmaları şu ana kadar devam etti; Bu süreçte yeter sayının sağlanabilmesi için, bir organın üyelerinin sadece yarısının bulunması gerekir.

arka plan


Son yıllarda Cumhuriyetçiler, vergiler, iklim yasaları ve kürtajla ilgili yasa tasarılarını oyalamak için grevleri kullandılar. Daha önceki grevlerden biri sırasında, eski Demokrat Vali Kate Brown, boykot eden milletvekillerini takip etmeleri için eyalet polis memurlarını gönderdi, ancak Demokrat liderler, boykot eden milletvekillerinin karşı çıktığı yıl için bir karbon ticareti iklim önerisinin sona erdiğini ilan edene kadar onları geri döndürme şansı olmadı. telaffuz edildi. Eyaletin aynı zamanda bir Demokrat olan yeni valisi Tina Kotek, onu işe geri döndürme stratejisini reddetti.

Demokratların batıdaki nüfus merkezlerine hakim olduğu ve Cumhuriyetçilerin Güney ve Doğu’nun daha kırsal bölgelerinde geliştiği bir eyalette, Cumhuriyetçiler zaman zaman kendilerini o kadar güçsüz hissettiler ki, bazıları daha kalıcı bir bölünmeyi düşündü ve uzun vadeli doğu bölümünü emme önerisi eyaletten Idaho’ya.

Bu her zaman böyle değildi. Yüzyılın başında, Cumhuriyetçiler her iki Yasama Meclisini de kontrol ediyordu. 2001’de Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar, Cumhuriyetçi çoğunluğun yeniden dağıtım planlarını protesto etmek için greve gitti. Ancak bu, Portland ve Eugene gibi yerlerin artan ilerici etkisinden önceydi.

Seçmenlerin üçte ikisinden fazlası geçen yıl yasama devamsızlıklarının yasaklanmasını onayladı.

Sıradaki ne


Demokratlar, milletvekillerinin önümüzdeki günlerde işbaşı yapacaklarını umuyorlar. Bazı Cumhuriyetçi milletvekilleri henüz 10 günlük sınıra ulaşmadı ve bu tarihten önce Kongre Binası’na dönebilir. Milletvekillerinin yeni bir devlet bütçesini Haziran ayı sonuna kadar kabul etmeleri bekleniyor.

Bir Cumhuriyet davası açılırsa, mevcut oturum için zamanında karara bağlanmayacak, ancak gelecek yılki oturum için netlik sağlamaya ve kimin yeniden seçilmek için aday olabileceğini belirlemeye yardımcı olabilir.