Okullar başarılı mı? Eğitim departmanının yolları bilmeyi zorlaştırabilir

senbilirsin

New member
Eğitim Bakanlığı'ndaki çalışanlar ve finansal kaynaklar arasındaki derin indirimler, Amerikalı öğrencilerin performansı için halkı anlamak ve okulları geliştirmek için büyük bir darbe alacaktır.

Salı akşamı, eğitim araştırmaları, öğrenci testleri ve temel veri toplama üzerine yoğunlaşan en az 100 federal çalışan, 1.300 çalışanın kan kaynağının bir parçası olan Eğitim Bakanlığı'ndan yayınlandı. Hükümetin dışında, sosyal bilim araştırmaları alanında en az 700 kişi, özellikle eğitim araştırmalarındaki federal kesintiler nedeniyle geçen hafta piyasaya sürüldü veya tetiklendi.

İşten çıkarmalar, federal devletin son test sonuçlarının Amerikan çocuklarının okuma ve matematiksel becerileri kayıtlarda göstermesinden sadece birkaç hafta sonra geldi. Trump yönetim memurları, bu düşük sonuçları Eğitim Bakanlığı'nın başarısız olduğuna dair kanıt olarak belirtmişlerdir.

Ancak şimdi bu kesintilerin kapsamı, öğrencilerin nasıl yapıldığına dair verileri nasıl sağlayan federal testlerin soruları gündeme getiriyor.

Okullar hakkında diğer temel bilgiler ve neyin iyileştirildiğini araştıran araştırmalar, kötüleşmesi veya tamamen kaybolması muhtemel görünüyor. Serbest bırakılanların çoğu, matematik ve okuma derslerini, engelleri ve öğrencilerin öğrenilmesi için çok önemli olan diğer konuları değerlendiren projeler üzerinde çalıştı.

Topladığınız ve analiz ettiğiniz bazı veriler, okullarda federal dolarların yönetiminde önemli bir rol oynamıştır.

Maryland Üniversitesi sosyolog Philip N. Cohen, “Bunlar toplumumuzun işleyişi için temel kurutma, temel çizgi bilgileridir.” Dedi. Eğitim departmanından elde edilen veriler, ekonomi, işgücü piyasası, cins, sınıf, cinsiyet ve eşitsizlik ile ilgili sorunları vurguladığı ve etkilediği gibi okul sisteminin çok ötesinde bilgi sağlar. “Bu ortak bir dildir – hepimizin sahip olduğu ortak bir gerçeklik.”

Yazılı bir beyanda, Eğitim Bakanlığı sözcüsü Madi Biedermann, “Öğrenciler için maksimum etkileri ve vergi parasının sorumlu yönetimini sağlamak için masraflarımızı agresif bir şekilde inceliyoruz.”

Bay Trump ve müttefikleri, ülke çapında finanse edilen araştırmaları tekrar tekrar alay ettiler, cins ve cinsiyete dokundular. Bununla birlikte, iptal edilen projelerin çoğu, öğrenci performansı ve iyi olma konusundaki merkezi sorular hakkında tartışmasız keşiflerdi.

Eğitim Bakanlığı'nın araştırma kolu olan Eğitim Bilimleri Enstitüsü, zaten yüz milyonlarca doları azaltmıştı. İki eski çalışana göre, çalışanlarının büyük çoğunluğu dün gece serbest bırakıldı. Bölümün bu kolu, kaç Amerikalı öğrencinin öğrendiklerini ve ülkenin dört bir yanındaki akranlarıyla nasıl karşılaştırıldıklarını ölçen eğitimin ilerlemesinin ulusal değerlendirmesi de dahil olmak üzere yüksek kaliteli sınavlara yol açmıştır.

NAEP, Kongre tarafından reçete edilir ve ayrı, bağımsız bir kurul tarafından izlenir. Ancak, daha önce sınavdan önce olan Harvard'da bir test uzmanı olan Andrew Ho, çalışmalarını kaybeden federal çalışanların testin uygulanmasından ve “temel” olduğunu söyledi.

Diyerek şöyle devam etti: “Kongre ve departman ulusal değerlendirme yetkinliğini güçlendirmek için hızlı hareket etmezse, bir zamanlar” altın standart “testinin hala adil ve karşılaştırılabilir olduğuna güvenebilir?” dedi.

IES çalışanları ayrıca, federal K-12 okul bölgelerinin sayısını belirlemek için kullanılan öğrenciler ve eğitimciler hakkında çok çeşitli demografik bilgi olan verilerin ortak çekirdeğini korurlar.

Dün yayınlanan ajanslar için bir analist olan Betsy Wolf, çalışanların ve finansman kesintilerinin o kadar sert olduğunu söyledi: “Çoğunlukla federal eğitim araştırması bitti.”

Üç küçük çocuğu var ve pek çok eğitim uzmanı artık işsiz olduğu ve federal finansman kuruduğundan, kariyerde hızlı bir değişiklik yapması gerekeceğini söyledi. Federal işçilerin işten çıkarmalardan “travmatik olarak etkilenmesini” istediğini söyleyen bir Trump yetkilisinde, “Başarılı” dedi.

Çalışmalarını kaybeden dış işçiler, genellikle hükümetle çalışan ve yüksek kaliteli çalışmaların çalışmalarının uygulanmasıyla tanınan Amerikan Araştırma Kurumları, Mathematica ve Wested dahil olmak üzere bir grup bağımsız kuruluş tarafından istihdam edildi.

Bu personel kesintileri, mevcut ve eski çalışanlarla yapılan görüşmelerde ve Haberler tarafından kontrol edilen iç toplantıların kayıtlarında doğrulanmıştır.

Bazı araştırma kesintileri derhal uyuşturucu denemeleri ile ilgili çalışmaların eğitim eşdeğerlerine katılan öğrenciler ve öğretmenlerle ilgilidir.

İptal edilen bir sözleşme, okulların Oregon vergi mükelleflerinde ne kadar etkili bir şekilde yorumladıklarından oluşuyordu, bu da fonik, kelime bilgisi ve diğer erken okuryazarlık taşlarını vurgulayarak okuma derslerini geliştirmek için sağlanan. Çalışmanın sonuçları gelecekte okul harcama kararları vermelidir.

Başka bir kırık proje, işgücü veya koleje geçişe hazırlanırken, engelli öğrenciler için bir bakkal planı sundu. Araştırmanın amacı, hangi tür desteğin en yararlı olduğunu bulmaktı.

Engelli öğrencilerin “Kanyonlar Okul Bölgesi'nde Özel Eğitim Direktörü Nathan Edvalson, Salt Lake City'nin dışında okullarla doğrudan ilgili olan ihtiyaçları hakkında çok fazla araştırmaya sahip değiller. Banliyö bölgesindeki yaklaşık 90 öğrenci, ülke çapında 1.600 öğrenci ile gelecekteki başarı için Pathoy olarak çalışan iptal edilmiş değerlendirmeye katıldı. Projenin finansmanı, sonbahar döneminin çoğunu eğitimde geçiren ve sadece Aralık ayında öğrencilerle başlayan üç öğretmen ve bir danışmanı işe almak için kanyonları işe almayı mümkün kıldı.

Burs bonusundan bu yana, bu çalışanlar diğer işyerleri tarafından yeniden atanmıştır. Ebeveynler, gençlerinin artık programdan destek almayacağı, ancak diğer tavsiye türlerine sahip olacağı açıklandığı bir mektup aldı.

Bay Edvalson, vergi sorumluluğuna duyulan ihtiyacı anladığını söyledi. Bununla birlikte, yüksek kaliteli eğitim araştırmalarının, engelli öğrencilerin bağımsız, çalışan yetişkinler olmalarına yardımcı olacak en iyi uygulamaları göstererek bu nedene hizmet ettiğini savundu.

Programı yöneten Amerikan Araştırma Enstitüsü sözcüsü bir röportaj talebini reddetti. Times ile paylaşılan iç toplantıların ses kayıtlarına göre, kar amacı gütmeyen kuruluşlar Pazartesi günü yaklaşık 300 çalışanı yayınladı.

Kaydedilen toplantılardan birinde, Air Başkanı Jessica Heppen, grubun eğitim ve dış yardımlara karşı federal kesintiler nedeniyle araştırma projeleri için 400 milyon dolarlık beklenen finansmanının 80 milyon ABD dolarını kaybettiğini söyledi. Adımların durması için 80 milyon dolar daha risk altında.

Kayıtta, “Mevcut personel seviyelerimizi durum ve bildiğimiz kafa rüzgarı göz önüne alındığında koruyamayız.” Dedi. “Çalışanlarımızı etkileyen acı verici kararlar vermek zorunda kaldık.”

2024'te AIR, eğitim departmanından 115 milyon ABD doları da dahil olmak üzere 600 milyon ABD dolarının federal finansmanı kazandı.

Mevcut ve eski çalışanlara göre, 340 işçi Princeton merkezli Mathematica'da serbest bırakıldı veya tetiklendi. Organizasyon, geçen yıl Federal Hükümet'ten eğitim departmanından 29 milyon ABD doları da dahil olmak üzere 1,3 milyar ABD doları kazandı.

Kâr amacı gütmeyen kuruluşun açıklamasına göre, Trump Yönetimi Mathematica'nın çalışması sona erdi ve bu da 11 eyalette bölgesel eğitim laboratuvarlarını yönetti. Bu laboratuvarlar, diğer şeylerin yanı sıra matematiksel dersler, yazma dersleri ve öğretmen eksikliği ile araştırdı.

Grup ayrıca bütçeleri azalmış diğer federal yetkililerden fon aldı.

Yayınlanan bir dijital proje yöneticisi olan Grazia Mieren, Mathematica çalışanlarının aylarca ikinci bir Trump ofisi sırasında kesintiler için hazırlıklar hakkında duyduklarını söyledi. Grubun mevcut fonlarını eyalet hükümetlerinden ve hayırseverlerden geliştirmeyi planladığını söyledi.

Bununla birlikte, indirimlerin kapsamı şok edici olmuştu.

“Kimse bunu beklemiyor,” dedi Bayan Mier. “Hayatın baş aşağı, içten ve arkaya.”

San Francisco merkezli bir araştırma olan Wested'de 50 pozisyon daha kaldırıldı.

Birkaç iptal edilen Batı projesi, Covid 19 pandeminin başlangıcından bu yana doğrudan eğitimdeki en büyük zorluklarla ilgilendi. Wested, Oregon'un okuyucu formlarının iptal edilmiş değerlendirmesini yönetti ve Alaska, Montana ve Washington'da benzer çabaları planladı.

Grup ayrıca Nevada'daki bir okul bölgesinde kronik devamsızlıkla mücadele etmeye çalıştı. Öğretmenin Utah'daki öğretmeni nasıl önleyebileceğine dair soruşturma; ve Alaska'daki öğrencilerin ruh sağlığını desteklemek için araçların geliştirilmesi.

Yazılı bir açıklamada, Batted CEO'su Jannelle Kubinec, “Bu iptaller ulusumuzun öğrencileri, aileleri ve toplulukları için büyük bir kayıp.”

Amerikan Girişim Enstitüsü'nde bir eğitim uzmanı olan Nat Malkus, sözleşme ve işten çıkarmalar sürdürdü, federal araştırmalarda verimsizlikleri tanıdı. Ancak Trumps o kadar ileri ve aceleci olmuştu ki, ajansın temel işlevlerini tehdit ederken buğdayı saman ile gruplandırmışlardı.

“Bazı değerli çalışmaları kaybedeceğiz,” dedi ve “muhtemelen bazı şişirilmiş çalışmaları kaybedeceğiz.”

Kitty Bennett Ve Kirsten Noyes Araştırma katkıda bulundu.