Idaho cinayet zanlısı Bryan Kohberger, büyük jüri tarafından suçlanıyor

senbilirsin

New member
Bir mahkeme sözcüsü Çarşamba günü yaptığı açıklamada, geçen yıl dört Idaho Üniversitesi öğrencisini ölümcül şekilde bıçaklamakla suçlanan adamın büyük jüri tarafından suçlandığını ve gelecek hafta cinayetle suçlanacağını söyledi.

Yakındaki bir üniversitede kriminoloji alanında eski bir yüksek lisans öğrencisi olan şüpheli Bryan Kohberger, Aralık ayında davada tutuklandı, ancak henüz savunmada bulunmadı. Savunma avukatları, müfettişler tarafından toplanan kanıtların çoğunun inceleneceği, önümüzdeki ay yapılması planlanan genişletilmiş bir ön duruşma düzenlemeye karar vermişlerdi. Ancak büyük jüri iddianamesi bu prosedürü gereksiz kılıyor.

Yetkililer, dört kurbanın Kasım ayında bir Pazar sabahı erken saatlerde kampüsten çok uzak olmayan bir evde bıçaklanarak öldürüldüğü cinayetlerle ilgili henüz bir neden açıklamadı veya birçok ayrıntı vermedi. Bay Kohberger ve kurbanlar Madison Mogen, 21; Kaylee Goncalves, 21; Xana Kernodle, 20; ve Ethan Chapin, 20.


Aslen Pensilvanya’lı olan Bay Kohberger’in doktora derecesi vardı. Idaho kampüsünün eyalet sınırının hemen karşısında, Pullman’daki Washington Eyalet Üniversitesi’nde kriminoloji okuyan bir öğrenci. Müfettişler, evde bir bıçak kılıfında bulunan DNA’yı bularak ve görünüşe göre bu örneği, ailenin evindeki çöpü inceledikten sonra babasıyla eşleştirerek onu olay mahalline bağladıklarını söylediler.


Müfettişlere göre, Bay Kohberger, evin yakınındaki güvenlik kamera görüntülerinde görülen bir araçla eşleşiyor gibi görünen beyaz bir Hyundai Elantra kullanıyordu. Polis tarafından sunulan bir yeminli ifade, Bay Kohberger’in telefonunun cinayetlerden önceki ve sonraki saatlerde bölgede dolaştığını, ancak cinayetlerin işlendiği saatlerde cep telefonu hizmetiyle bağlantısının kesildiğini veya muhtemelen yaklaşık iki saat süreyle kapalı olduğunu söyledi.

Olay, yedi yıldır hiçbir cinayetin kaydedilmediği Idaho, Moskova’da hayatı alt üst etti. Müfettişler bir şüpheli bulmak için mücadele ederken, şehir sakinleri haftalarca belirsizlik içinde geçirdi. Son günlerde, Idaho Üniversitesi mezuniyet törenlerinde dört kurbanı ölümünden sonra dereceler veya sertifikalarla onurlandırdı.

Bay Kohberger, bir kamu savunucusu aracılığıyla yardım beklediğini belirtti. Mahkeme sözcüsü Nate Poppino, Bay Kohberger’in Pazartesi sabahı yapılacak duruşmada yeni suçlamalarla suçlanacağını söyledi.

Eski arkadaşları ve kendi çevrimiçi gönderileri, Bay Kohberger’in ergenlik yıllarında mücadele ettiği duygusal mücadeleler ve eroin kullanımı da dahil olmak üzere sorunlu geçmişini ayrıntılı olarak anlattı. Temizlendikten ve çalışmalarına odaklandıktan sonra hayatını değiştirmiş gibi göründüğünü bildirdiler ve bir gün yüksek profilli suçlulara danışmanlık yapmayı umduğunu söylediler.


Ancak geçen yıl Washington Eyalet Üniversitesi’ne geldikten sonra, başı yeni bir belaya girmiş gibi görünüyordu. Üniversite, bir profesörle sözlü münakaşa konusunda ona danışmanlık yaptı ve cinayetler sırasında kadınlara karşı davranışlarını araştırdı. Sonunda Aralık ayında, ailesinin Pennsylvania’daki evinde tutuklanmadan hemen önce öğretim asistanı olarak çalıştığı işinden kovuldu.