Harvard, Trump yönetimi gereksinimlerinin gereksinimlerini karşılamayacak

senbilirsin

New member
Harvard Üniversitesi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Trump yönetimi tarafından talep edilen siyasi değişiklikleri reddettiğini ve taleplerini karşılamak ve federal hükümet ile ülkenin en Reich Üniversitesi arasında bir hesaplaşma yaratmayı doğrudan karşılamayı reddettiğini açıkladı.

Diğer üniversiteler, idarenin üniversite oluşumuna müdahalesine karşı geri çekilmiştir. Trump hükümetinin yasadışı taleplerini çağıran Harvard'ın tepkisi, son birkaç hafta içinde Trump yönetiminin baskısının teslim olması nedeniyle eleştirilen ülkenin en etkili okulu için büyük bir değişiklikti.

Trump yönetiminin Cuma günü Harvard'a gönderdiği bir mektupta, üniversite öğrencilerin ve öğretim üyelerinin üniversitenin meseleleri hakkında gücünü istedi. Federal makamlara doğrudan ihlal yapan yabancı öğrencileri rapor edin; Ve her akademik departmanın diğer şeylerin yanı sıra “çeşitli” olmasını sağlamak için dış bir parti getirin. İdare, bakış açısı altında ne anlama geldiğini tanımlamamıştır, ancak genellikle muhafazakar bakış açıları da dahil olmak üzere bir dizi siyasi görüş aramaya dikkat çekmiştir.

Harvards Başkanı Alan Garber, Pazartesi günü üniversiteye yaptığı açıklamada, “Hangi partinin iktidarda olduğuna bakılmaksızın hiçbir hükümet, hangi özel üniversitelerin öğretebileceğini, hangilerini kabul edebileceğini ve işe alabileceğini ve hangi çalışma ve sınav alanlarını takip edebileceklerini belirlememelidir.” Dedi.

Ocak ayında göreve başladığından beri, Trump hükümeti agresif bir şekilde hedefledi ve çeşitlilik çabalarını yok etmek için düzinelerce okulu incelediğini ve söylediklerinin kampüste geniş çapta yaygın olduğunu açıkladı. Yetkililer, ülke genelindeki üniversitelerde araştırma fonu için yüz milyonlarca dolarlık federal fonları askıya aldı.

Yönetim özellikle ülkenin en önemli okullarının kısa bir listesiyle ilgileniyordu. Yetkililer, üniversite eğitimini yeniden tasarlama kampanyalarının bir parçası olarak üst sınıf bir üniversiteyi tartıştılar. İlk olarak Columbia Üniversitesi'ne, ardından Harvard da dahil olmak üzere Ivy League'in diğer üyelerini hedeflediler.

Harvard, kendi öğrencilerinin ve fakültenin Trump hükümetinin üniversiteye ve üniversite oluşumuna müdahalelerine karşı çıkması için güçlü bir baskı altındaydı.

Trump yönetimi, Mart ayında Harvard için yaklaşık 256 milyon ABD doları federal sözleşmeyi ve 8,7 milyar dolarlık “yıllık okul” olarak bilinen yükümlülüklerde 8,7 milyar ABD doları daha kontrol ettiğini söyledi. Duyuru, Harvard'ın kampüste anti -semitizmi engelleyecek kadar yapmadığını belirtti. O zamanlar üniversitenin Trump yönetiminin endişelerini karşılamak için neler yapabileceği belirsizdi.

Geçen ay, Harvard'daki 800'den fazla öğretim üyesi, üniversiteden “bu anti -demokratik saldırılara koordineli bir muhalefeti artırması” istendiği bir mektup imzaladı.

Üniversite Pazartesi günü bu yönde bir adım atıyor gibiydi. İdarenin iddialarını reddeden mektubunda, Dr. Garber'in Harvard'ın çok az alternatifi vardı.

“Üniversite bağımsızlığından vazgeçmeyecek ve anayasal haklarından vazgeçmeyecek.” “Ne Harvard ne de başka bir özel üniversite federal hükümet tarafından devralınamaz.”

Hükümetin Cuma günü Harvard'a mektubu, üniversitenin yeniden tasarlandığı ve Harvard'ın iş faaliyeti üzerinde benzeri görülmemiş bir kontrol seviyesinin federal hükümete istifa ettiği olağanüstü bir dizi değişiklik yapılmasını istedi. Değişiklikler, akademik özgürlük de dahil olmak üzere kolej kampüsüne tercih edilen ilkeleri ihlal edecekti.

Harvard'ın Trump hükümetinin sorduğu önlemlerden bazıları:

• Tüm ayar verilerini Trump yönetimi ile paylaşın ve tutumunuzun denetimleri için en az 2028'e tabi tutulurken, “reformlar uygulanır”.

• Reddedilen ve onaylanmış başvuru sahipleri hakkında, cins, ulusal menşe, sınıf ortalaması ve standart testlerde performansla ilgili bilgiler de dahil olmak üzere tüm kayıt verilerinin federal hükümete sağlanması.

• Çeşitlilik, adalet ve içerme ile bağlantılı olarak programlamayı hemen azaltın.

• Trump yönetiminin söylediği akademik programların elden geçirilmesi, bazı departmanların ve programların harici bir inceleme altında pozisyonu da dahil olmak üzere “anti -semitizm karşıtı kayıtlara” sahiptir. Liste İlahiyat Okulu, Eğitim Enstitüsü, Halk Sağlığı Okulu ve Tıp Fakültesi'ni içerir.
Talepler, federal hükümetin süreçlere girmek istediğini, gelen sınıflarını kabul ederken üniversiteler üzerinde kontrol sahibi olduğunu gösteriyor. Ayrıca muhafazakar aktivistlerin akademisyenlere karşı sarhoş olarak kullandığı sorunlara da dokundu. Örneğin, intihal iddiaları, Harvard'ın eski cumhurbaşkanı Claudine Gay'in zorlanmasının nedenlerinin bir parçasıdır.

Trump yönetiminden gelen mektup, “Son yıllarda Harvard, federal yatırımları haklı çıkaran entelektüel ve sivil haklar koşullarını haklı çıkarmadı” diyor.

Trump hükümetinin Columbia Üniversitesi'nden Columbia Üniversitesi'nden 400 milyon ABD Doları Federal Fonları düşürmesinden sonraki geçtiğimiz ay, Columbia, Federal Hükümet tarafından talep edilen önemli tavizleri kabul etti. Departmanını Orta Doğu'dan farklı denetim altına almayı ve kampüsten insanları tutuklama ve çıkarma yetkisine sahip 36 “özel yetkili” yeni bir güvenlik grubu oluşturmayı kabul etti.

Harvard için gereksinimler farklı ve çok daha genişti ve üniversitenin temel operasyonlarının birçok yönüne dokundu.

Dr. Gay de dahil olmak üzere üniversite liderlerinin kampüsteki anti -semitizmi tolere ettikleri iddiaları hakkında New York'tan bir Cumhuriyetçi olan temsilci Elise Stefanik, Trump hükümetinin Federal hükümete direnmek için Harvard'ı “etkisiz hale getirmesi” gerektiğini söyledi.

Pazartesi günü bir sosyal medya katkısında, “Bu kurum için ABD vergi mükellef finansmanını tamamen azaltmanın zamanı geldi.”

Harvard'ın Pazartesi günü tepkisinden sonra, son 15 ayda kampüs iklimini geliştirmek için büyük değişiklikler ve üniversitenin yönergelerini ihlal eden öğrencilerin disiplini, ideolojik çeşitliliği teşvik eden programlar için kaynaklar ve güvenlikteki iyileşme de dahil olmak üzere anti -semitizmle karşılaştı.

Harvard, hükümetin üniversitenin çabalarını görmezden gelmesinin ve bunun yerine okulun özgürlüğünü yasadışı bir şekilde ihlal etmesinin talihsiz olduğunu söyledi.

Harvard'ın Pazartesi günkü güçlü tutumu, üniversiteler Bay Trump'ın saldırılarına direnmedikleri için yaygın eleştiriler yarattıktan sonra üniversite oluşumunda karşılandı.

Harvard'ın kendisi son birkaç ay içinde bir dizi adım nedeniyle vuruldu, öğretim üyeleri, cumhurbaşkanı ile yakın ilişkileri olan bir lobi şirketinin işe alınması ve Orta Doğu Araştırmaları Merkezi'nin fakülte liderlerinin değişimi de dahil olmak üzere Bay Trump'ı sakinleştirmeleri kabul edildi.

Bir Harvard fakültesi grubu geçen hafta, yönetimin federal fonların üniversiteden çekilmesine yönelik tehdidini yerine getirmesi engellenen bir davaya yol açtı. Harvard'ın Amerikan Üniversite Profesörleri Derneği bölümünün yasal profesörü ve sekreteri ve saymanı Nikolas Bowie, davayı sunan grup, Trump yönetim iddialarının Reddedilmesini memnuniyetle karşıladı.

“Başkan Garber'in cesareti ve liderliği için minnettarım,” dedi Dr. Bowie. Diyerek şöyle devam etti: “Cevabı şantajla müzakere olmadığını kabul ediyor.”

Washington'daki birçok üniversiteyi ve üniversiteyi temsil eden Amerikan Eğitim Konseyi başkanı Ted Mitchell, Harvard'ın yaklaşımının “rahat bir nefes” olduğunu söylediği diğer kampüs liderlerini teşvik edebileceğini söyledi.

Occidental College'ın eski başkanı Dr. Mitchell, “Bu, kısmen kalkması için daha fazla alan veriyor, çünkü Harvard bunu yapmamış olsaydı, herkese söylerdi:” şansın yok “dedi. Bu, insanlara olası bir his verir. “

Harvard'ın cevabını “kurumların kurumsal kararlara karşı bu fikirde yönetim ile nasıl çelişebileceğine dair bir sokak kartı” olarak nitelendirdi. “Anti-Semitizm veya hak temelli bir tutum veya kazanç alıcısı olsun, akademik şirketin temel dokusuna hükümet tarafından değil, üniversite tarafından karar verilmelidir.”

Maryland'den Harvard'da kıdemli 22 yaşındaki Ethan Kelly, Pazartesi günü Dr. Garber'in haberinin bir rahatlama olduğunu söyledi. O ve sınıf arkadaşlarının çoğunun okullarının Trump hükümetinin taleplerini karşılayacağından endişe duyduklarını söyledi.

Kelly, “Harvard'ın özellikle agresif Trump hükümeti üniversite eğitimini kontrol etmeye çalışması durumunda siyasi baskı altında katlanacağı için çok endişe vardı.” Dedi. Açık bir çizginin çekildiğini görünce “sayıyor” diye ekledi.

İlgili bir gelişmede, dokuz büyük araştırma üniversitesi ve üç üniversite derneği Pazartesi günü Trump yönetimine, enerji mempitalinin geçen hafta getirdiği 400 milyon ABD dolarını finanse etmek için dava açtı.

Cornell Üniversitesi başkanı Michael I. Kotlikoff yaptığı açıklamada, oyundaki araştırmanın “ulusal güvenlik, Amerikan üretimi, ekonomik rekabet gücü ve enerji bağımsızlığındaki ilerlemeler için çok önemli” olduğu davasına katılan okullardan birinin söyledi.

Davacı olarak listelenen diğer okullar Brown Üniversitesi, Caltech, Illinois Üniversitesi, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Michigan Üniversitesi, Michigan Eyaleti, Princeton ve Rochester Üniversitesi idi. Enerji Bakanlığı, hibeler veya “dolaylı” maliyetlerle ilişkili genel masrafları önemli ölçüde azaltacağını belirtti.

Raporlama katkıda bulunuldu Stephanie SaulSunmak Alan Blind ve milin kalp boynuzu.

google