Görüş | Standart testler, çocuklarımızın öğrenip öğrenmediğini bize bildirin

senbilirsin

New member
Ne yazık ki, Eğitim Sekreteri Linda McMahon, Başkan Trump'ın Eğitim Bakanlığı'nın ortadan kaybolması gerektiğine dair yürütme düzenlemesini kabul ediyor, ancak orada durmadı. McMahon'un şimdiye kadar yayınladığı büyük çalışma kesintileri sonucunda, federal hükümetin öğrencilerin performansı, etkili öğretim uygulamaları ve öğrencilerin okuryazarlığı hakkında istatistik toplama yeteneğini devraldı. Hechinger raporunda Jill Barshay'a göre, “İkinci Trump yönetiminin başında 175'ten fazla olan 20 federal çalışan” raporunda “bu verileri toplayan Eğitim Bilimleri Enstitüsü”.

Ulusal testlerin altın standardı olarak kabul edilen ve McMahon verileri Kongre'den önce sertifikasında alıntılanan NAEP bile, Amerikalı öğrencilerin ne kadar kötü risk altında olduğunu göstermek için. Eğitim Bakanlığı, bu yılın başında belirlenen 74'ten Linda Jacobson olan Linda Jacobson'un “son kesintilerinin ulusal eğitim ilerlemesi değerlendirmesini etkilemeyeceğini” söyledikten sonra bir hafta boyunca aniden 12. sınıf hakkındaki ulusal değerlendirmesini yaptı.

Standart testler mükemmel değildir ve sınıftaki öğretmenlerin özerkliğini engelleyebileceği argümanıyla sevdim. Ancak, standart testleri olmayan ebeveynlerin çocuklarının açıklarının çok az farkında olduklarına dair göstergeler var, bazıları sınıfların enflasyonu nedeniyle – son yıllarda notlar yükselirken test sonuçları düştü. Pandemikten önce mevcut olan bu sorun “boş luke” olarak bilinir.

2023'te Harvard ve Stanford'daki Eğitim Profesörleri Tom Kane ve Sean Reardon, “Ebeveynler okulda çocuklarının ne kadar gerisinde olduğunu anlamayan” araştırmalarında bir konuk eki yazdılar. Kane'yi bu parçayı yazdığı için öğrencilerin performansı veya ebeveynlerin bilgisi ile her şeyin değişip değişmediğini görmek için aradım. Kane dürüstlük boşluğundan bahsetti ve geçen ayın sonunda söylediğimizde bana şunları söyledi: “Çok az sayıda ebeveyn, müfredatta çocuğunuzun tam olarak nerede olduğu hakkında ayrıntılı bilgiye sahip, ancak bunun 2019'da çocukların nerede olacağını nasıl karşılaştırdığını daha az biliyor.”

Ayrıca, standart test sonuçlarının sadece öğrenciler ve öğretmenler için stresli bir görev olmadığını, uzun vadeli başarı ile ilişkili olduğunu söyledi. Kane ve diğerlerinin yazdığı ekonomik araştırma için ulusal bir çalışma belgesine göre, “Bir doğum kohortunun sekizinci sınıfının matematiksel performansında standart bir sapma iyileştirmesi” NAEP üzerindeki gelir artışı ve geliştirilmiş bir eğitim hüküm ve gençlik çağında annelik, hapishane ve tutuklama oranlarında bir düşüş ile ilişkilendirildi.

google