George Washington Üniversitesi takma adını “Devrimciler” olarak değiştirir.

senbilirsin

New member
Okulun maskotu, Devrim Savaşı üniforması giyen bir öğrenciyle George Washington’un başı olan George 1 olmaya devam ediyor. Okulun renkleri Buff ve Blue da değişmeden kaldı.

Okul, “Devrimciler” lakabının tam olarak benimsenmesinin 2023-24 öğretim yılında uygulanacağını duyurdu.

Neden Önemli: Kurumlar eskimiş takma adları kullanımdan kaldırıyor.


Kolej ve profesyonel takımlar, George Floyd’un 2020’de öldürülmesinden sonra hızlanan bir trend olan Kızılderili ve Konfederasyon görüntülerine dayalı takma adları bıraktığından, değişiklik Amerikan sporlarında ve ötesinde daha büyük bir değişimin parçası.

Washington NFL takımı, yaklaşık 90 yıl boyunca Yerli Amerikalılara karşı bir hakaret kullandıktan sonra 2022’de komutan seçildi. Cleveland’daki MLB takımı, benzer çağrışıma sahip bir isim altında 100 yıldan fazla bir süre sonra şimdi Muhafızlar olarak adlandırılıyor. 2010 yılında, Mississippi Üniversitesi, Albay Reb olarak bilinen Güneyli bir plantasyon sahibi olan uzun süredir maskotu olan asi kara ayıyı değiştirdi.

Colonials adı, 1926’dan beri üniversitenin kimliğinin bir parçası olmuştur ve Hatchetites, Hatchetmen, Axemen ve Crummen’in (bir futbol koçu olan Henry Crum için) yerini almıştır.

Arkaplan: Öğrenciler yıllardır değişim talep ediyorlar.


Karar, odak gruplarını, anketleri ve öğrencileri bir erkek basketbol maçı sırasında oy kullanmaya sevk eden “takma çılgınlık” seçim sürecini içeren bir yıllık topluluk katılım çabalarının ardından geldi.

Okuldan yapılan açıklamada, Washington’da, Beyaz Saray ve Ulusal Alışveriş Merkezi yakınlarındaki üniversiteye 8.000 isim önerisi alındığı ve bunların “GW’nin ruhunu en iyi yansıtan” on seçeneğe kadar daraltıldığı belirtildi. Öğrenciler, öğretim üyeleri, personel ve mezunlar, Mart ayında sayıyı dört finaliste indirdi — “Büyükelçiler”, “Nöbetçiler”, “Devrimciler” ve Sisli Alt mahalleden sonra “Mavi Sis”.

“Colonials” lakabına muhalefet, 2019’da öğrenci topluluğu onu rafa kaldırmak için oy kullandığında ve Sömürgeler Dışında Her Şey Koalisyonu’nu kurduğunda patlak verdi. Ertesi yıl öğrenci dernekleri isim değişikliği talebiyle üniversite rektörlüğüne dilekçe verdi.

Bununla birlikte, bazı mezunlar eski adla ve onun İngiliz sömürge döneminde Amerikalıları karakterize eden devrimci ruhla ilişkisiyle ilişkilendirildi. Muhalifler, sömürgeciliğin şiddetle eşanlamlı olduğunu ve tarihsel olarak yanlış olduğunu savundu.

Mütevelli heyetinde değişiklik öneren komitede görev yapan yerli beyaz Georgie Britcher, devrimcilerin “gurur duyulacak yeni bir lakap” olduğunu söyledi.

Haberler’a yazdığı bir metin mesajında, “Sömürgecilerden kurtulmanın en önemli adım olduğunu düşünüyorum” dedi. “Bu isim, okul camiasıyla tutarlı, çok daha uygun bir istikamettir.”

Tam açıklama: Bu mezun, Blue Fog’a oy verdi.