Galatasaray’da Abdurrahim Albayrak’tan Gedson Fernandes Açıklaması

senbilirsin

New member
Galatasaray Spor Kulübü’nün 2021 yılı Olağan Genel Heyet Toplantısı’nda ibra oylaması yapıldı. Sarı-Kırmızılılar’ın eski yöneticilerinden Abdurrahim Albayrak, oylamanın devam ettiği sırada TRT Spor’a konuştu. Albayrak, orta transfer periyodunda ismi Galatasaray ile anılan ama Beşiktaş’ın anlaştığı Gedson Fernandes hakkında açıklama yaptı.

Geçen dönem Galatasaray’da oynadı

Gedson Fernandes, geçtiğimiz dönemin orta transfer periyodunda Benfica’dan Galatasaray’a kiralık olarak transfer olmuş ve 18 müsabakada nazaranv almıştı. Başarılı performansı ile dikkatleri üzerine çeken Gedson, çıktığı 18 maçta 3 asist yaparken, kupa maçında da 1 kere ağları sarsmayı başardı.

Bu yıl da Cimbom ile anılıyordu

Geçtiğimiz dönem Galatasaray ile uygun bir grafik çizen Gedson Fernandes, bu dönemin devre ortası transfer döneminde da Sarı-Kırmızılılar’a gelecekti. Burak Elmas idaresinin, oyuncunun kulübü Benfica ile olan görüşmelerinin akabinde takımdaki boşluğun oluşturulamaması, transferin bitmesini engelledi.

Devreye Beşiktaş girdi

Galatasaray’ın Gedson Fernandes transferini bitirememesi üzerine Beşiktaş harekete geçti. Orta alanda gençleşmeye giden Kara Kartal, Fernandes’in kulübü Benfica ile görüşmelere başladı. Muahede sağlayan Siyah-Beyazlılar, Gedson Fernandes’i gelecek dönem için renklerine bağladı.

Rize’ye kiralandı

Beşiktaş, uzun müddettir Benfica yedek kulübesine hapsolan Gedson Fernandes’in, kalan yarım dönemde oynamasını istedi. Bu niçinle Benfica’dan oyuncuyu bir ekibe kiralamasını talep etti. Kiralık görüşmelerde Çaykur Rizespor ile ilerleme kateden Portekizliler, Gedson’u yarım dönem için Karadeniz grubuna kiraladı.

“Ben olsaydım öteki bir kadroya gidebilir miydi?”

Abdurrahim Albayrak, Gedson Fernandes transferini bitiremeyen idaresi eleştirdi. Albayrak, Beşiktaş’ın devre içinde renklerine bağlayıp, Çaykur Rizespor’a kiralana Fernandes hakkında, “Pilota bile prim verdim Gedson Fernandes’i şu saatte yetiştir diye. Ben olsaydım Fernandes gidebilir miydi, öbür kadroya?” diye sordu.