Emre
New member
Connected2 Me: Türk Mü, Yabancı mı? Yoksa Bir Bilgisayar Hatası mı?
Herkese selam,
Bugün biraz "connected" bir konuyu ele alacağım, yani Connected2 Me’yi! İster eğlenceli, ister stratejik bir bakış açısıyla bakalım, bu uygulama hakkında herkesin aklında aynı soru var: "Connected2 Me Türk mü?" Hadi gelin, bu konuda hem komik hem de düşündürücü bir yolculuğa çıkalım. Belki de hiç aklınıza gelmeyecek bir çözüm önerisi buluruz. Kim bilir?
Türkçe Mi, İngilizce Mi? Dil Problemi Mi, Kimlik Krizi Mi?
İlk önce, Connected2 Me’nin adını duyduğumuzda hepimizin aklına gelen şey şu: Bu nasıl bir uygulama? Türk mü, yabancı mı? Öncelikle bir şey net: Connected2 Me adı, biraz "Benimle Bağlan" gibi bir şey ama İngilizce tabii. Türkçeye çevirsek tam olmuyor, biraz tuhaf kaçıyor. "Connected" kelimesi, işte o yabancı havasını bir anda yaratıyor. Ama durun, bir dakika, app'in arayüzü, sosyal medya paylaşımları, emoji kullanım tarzı, hatta "profile picture"lar bile bizden! Sanki bir yerli şef, her bir detayına Türk malı baharat serpiştirmiş.
Gelin görün ki, arka planda bir Türk şirketi mi var, yoksa gizli bir yurt dışı bağlantısı mı? Bilgiyi veren bir kaynak bulmak neredeyse imkansız. Bana kalırsa, bu uygulama Türk, ama herşeyin internet üzerinde global olduğu gerçeğiyle, belki de Türkçe bir stratejiyle, yurt dışında da kendine yer bulmaya çalışıyor. Fakat kim bilir, belki de içerideki server’lar Brezilya'dadır, kimse açıklama yapmıyor!
Erkekler, Strateji Konusunda Nereye Bağlanıyor?
Beyler, hadi bakalım! Stratejik düşünme zamanı!
Bu soruya yaklaşırken, tahmin ediyorum ki çoğunuz “Türk mü, yabancı mı?” sorusunu tamamen çözmeye odaklanmışsınızdır. Erkeğin kafa yapısı net: Pratik, çözüm odaklı ve kesinlikle sonuç almak istiyor. Yani, aslında biz Connected2 Me’nin Türk olup olmadığını anlamak istiyorsak, teknik verilere bakmamız lazım!
Hadi bir bakalım, uygulamanın "privacy policy" kısmına girelim. Eğer biz Türk isek, yasal mevzuatlar gayet ciddi. Ama... bakıyoruz ki, bu uygulama gayet "uluslararası" dilinde yazılmış. Yani yerli şirket olabilir, ama yurt dışında da bir yatırım var mı? Bunu çözmek neredeyse "tavuk mu, yumurta mı?" meselesine dönüyor. Bazı kullanıcılar ise bu konuda çok hassas, bazen profilimden sadece bir yanlış ipucu verilse, "Bu kesin yabancı!" dediklerini duyuyorum. Bence yanlış! Çünkü Türk uygulamaları da yurt dışından ilham alabiliyor.
Kadınlar, Empatik Bir Yaklaşımla Kime Bağlanıyor?
Şimdi bayanlar, sırasınız!
Tabii ki mesele sadece teknik değil. Bir de "duygusal" açıdan bakmak gerekiyor. Connected2 Me’nin kullanıcı deneyimi kadınlar için oldukça önemli. Nasıl mı? Kadınlar genellikle daha empatik, ilişki odaklı yaklaşırlar. Mesela, bu uygulamayı kullanarak tanıştığınız biriyle gerçekten bir bağ kurmak istersiniz. Burada teknikten çok, "yaşadığınız deneyim" daha belirleyici. Bu yüzden "Türk mü, yabancı mı?" sorusuna cevap verirken, sosyal medyada paylaşılan olumlu yorumlar ya da tanışma hikayeleri çok önemli.
Çoğu kadın, yerli ya da yabancı olması fark etmeksizin, uygulamanın size sunduğu "deneyim"*le ilgilenir. Eğer kullanıcılar arasındaki diyaloglar samimi ve gerçekse, onlar için uygulamanın *kimlik meselesi bir nebze daha arka planda kalır. Bu bağlamda, Connected2 Me’nin aslında insanların kalbine dokunmayı başardığını düşünüyorum. İnsanlar, uygulama üzerinden daha çok gerçek bağlar kurmaya başlıyor. "Türk mü, yabancı mı?" diye soran kimse yok. Aksine, "Kiminle bağlandım, o çok daha önemli!"
Globalleşen Dünya ve ‘Türk’ Kimliği: Herkesin Bağlandığı Bir Şey Var mı?
Şimdi gelin, biraz daha derine inelim. Connected2 Me aslında sadece Türkler için değil, herkes için bir fırsat sunuyor. Bu, Türk mü, yabancı mı sorusunu geçici kılacak kadar güçlü. Dünya artık çok daha connected! Hepimiz birbirimizle bağlıyız, ve her geçen gün, kendimize ait bir kimlik yaratma konusunda daha fazla fırsat buluyoruz. Kısacası, internet dünyasında bir "Türk" ya da "yabancı" kimliği değil, "bağlantılar" önem kazandı.
Özellikle uygulama globalleşirken, insanların farklı kültürlerden ve farklı yerlerden geldiğini göz önünde bulundurduğumuzda, connected olmak aslında önemli bir değer haline geliyor. Yani, Connected2 Me Türk mü, yabancı mı, artık eskisi kadar önemli değil. Ne kadar “connected” olduğumuz, aslında kimliklerimizi, toplumsal sınıflarımızı aşan bir şey.
Çıkmaz Sokağa Girmeden Önce Sorular: Kimseyi ‘Bağlamadan’ Geçmeyelim!
Forumda şunu sormak istiyorum:
Her şeyin bir araya geldiği bu internet dünyasında, ‘Türk mü, yabancı mı?’ diye düşünmek hala gerekli mi?
Türk ya da yabancı olması, uygulamanın kalitesini etkiler mi?
Eğer bir Türk markası gerçekten globalleşmeye çalışıyorsa, bu bizim için bir gurur kaynağı olmalı mı?
Hadi bakalım, kimlik meselesini derinlemesine tartışalım! Kimseyi “connected” olmadan geçmeyelim. Bizi bağlayan şeyin ne olduğuna dair fikirlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum!
Herkese selam,
Bugün biraz "connected" bir konuyu ele alacağım, yani Connected2 Me’yi! İster eğlenceli, ister stratejik bir bakış açısıyla bakalım, bu uygulama hakkında herkesin aklında aynı soru var: "Connected2 Me Türk mü?" Hadi gelin, bu konuda hem komik hem de düşündürücü bir yolculuğa çıkalım. Belki de hiç aklınıza gelmeyecek bir çözüm önerisi buluruz. Kim bilir?

Türkçe Mi, İngilizce Mi? Dil Problemi Mi, Kimlik Krizi Mi?
İlk önce, Connected2 Me’nin adını duyduğumuzda hepimizin aklına gelen şey şu: Bu nasıl bir uygulama? Türk mü, yabancı mı? Öncelikle bir şey net: Connected2 Me adı, biraz "Benimle Bağlan" gibi bir şey ama İngilizce tabii. Türkçeye çevirsek tam olmuyor, biraz tuhaf kaçıyor. "Connected" kelimesi, işte o yabancı havasını bir anda yaratıyor. Ama durun, bir dakika, app'in arayüzü, sosyal medya paylaşımları, emoji kullanım tarzı, hatta "profile picture"lar bile bizden! Sanki bir yerli şef, her bir detayına Türk malı baharat serpiştirmiş.

Gelin görün ki, arka planda bir Türk şirketi mi var, yoksa gizli bir yurt dışı bağlantısı mı? Bilgiyi veren bir kaynak bulmak neredeyse imkansız. Bana kalırsa, bu uygulama Türk, ama herşeyin internet üzerinde global olduğu gerçeğiyle, belki de Türkçe bir stratejiyle, yurt dışında da kendine yer bulmaya çalışıyor. Fakat kim bilir, belki de içerideki server’lar Brezilya'dadır, kimse açıklama yapmıyor!
Erkekler, Strateji Konusunda Nereye Bağlanıyor?
Beyler, hadi bakalım! Stratejik düşünme zamanı!
Bu soruya yaklaşırken, tahmin ediyorum ki çoğunuz “Türk mü, yabancı mı?” sorusunu tamamen çözmeye odaklanmışsınızdır. Erkeğin kafa yapısı net: Pratik, çözüm odaklı ve kesinlikle sonuç almak istiyor. Yani, aslında biz Connected2 Me’nin Türk olup olmadığını anlamak istiyorsak, teknik verilere bakmamız lazım!Hadi bir bakalım, uygulamanın "privacy policy" kısmına girelim. Eğer biz Türk isek, yasal mevzuatlar gayet ciddi. Ama... bakıyoruz ki, bu uygulama gayet "uluslararası" dilinde yazılmış. Yani yerli şirket olabilir, ama yurt dışında da bir yatırım var mı? Bunu çözmek neredeyse "tavuk mu, yumurta mı?" meselesine dönüyor. Bazı kullanıcılar ise bu konuda çok hassas, bazen profilimden sadece bir yanlış ipucu verilse, "Bu kesin yabancı!" dediklerini duyuyorum. Bence yanlış! Çünkü Türk uygulamaları da yurt dışından ilham alabiliyor.

Kadınlar, Empatik Bir Yaklaşımla Kime Bağlanıyor?
Şimdi bayanlar, sırasınız!
Tabii ki mesele sadece teknik değil. Bir de "duygusal" açıdan bakmak gerekiyor. Connected2 Me’nin kullanıcı deneyimi kadınlar için oldukça önemli. Nasıl mı? Kadınlar genellikle daha empatik, ilişki odaklı yaklaşırlar. Mesela, bu uygulamayı kullanarak tanıştığınız biriyle gerçekten bir bağ kurmak istersiniz. Burada teknikten çok, "yaşadığınız deneyim" daha belirleyici. Bu yüzden "Türk mü, yabancı mı?" sorusuna cevap verirken, sosyal medyada paylaşılan olumlu yorumlar ya da tanışma hikayeleri çok önemli.Çoğu kadın, yerli ya da yabancı olması fark etmeksizin, uygulamanın size sunduğu "deneyim"*le ilgilenir. Eğer kullanıcılar arasındaki diyaloglar samimi ve gerçekse, onlar için uygulamanın *kimlik meselesi bir nebze daha arka planda kalır. Bu bağlamda, Connected2 Me’nin aslında insanların kalbine dokunmayı başardığını düşünüyorum. İnsanlar, uygulama üzerinden daha çok gerçek bağlar kurmaya başlıyor. "Türk mü, yabancı mı?" diye soran kimse yok. Aksine, "Kiminle bağlandım, o çok daha önemli!"

Globalleşen Dünya ve ‘Türk’ Kimliği: Herkesin Bağlandığı Bir Şey Var mı?
Şimdi gelin, biraz daha derine inelim. Connected2 Me aslında sadece Türkler için değil, herkes için bir fırsat sunuyor. Bu, Türk mü, yabancı mı sorusunu geçici kılacak kadar güçlü. Dünya artık çok daha connected! Hepimiz birbirimizle bağlıyız, ve her geçen gün, kendimize ait bir kimlik yaratma konusunda daha fazla fırsat buluyoruz. Kısacası, internet dünyasında bir "Türk" ya da "yabancı" kimliği değil, "bağlantılar" önem kazandı.
Özellikle uygulama globalleşirken, insanların farklı kültürlerden ve farklı yerlerden geldiğini göz önünde bulundurduğumuzda, connected olmak aslında önemli bir değer haline geliyor. Yani, Connected2 Me Türk mü, yabancı mı, artık eskisi kadar önemli değil. Ne kadar “connected” olduğumuz, aslında kimliklerimizi, toplumsal sınıflarımızı aşan bir şey.
Çıkmaz Sokağa Girmeden Önce Sorular: Kimseyi ‘Bağlamadan’ Geçmeyelim!
Forumda şunu sormak istiyorum:
Her şeyin bir araya geldiği bu internet dünyasında, ‘Türk mü, yabancı mı?’ diye düşünmek hala gerekli mi?
Türk ya da yabancı olması, uygulamanın kalitesini etkiler mi?
Eğer bir Türk markası gerçekten globalleşmeye çalışıyorsa, bu bizim için bir gurur kaynağı olmalı mı?
Hadi bakalım, kimlik meselesini derinlemesine tartışalım! Kimseyi “connected” olmadan geçmeyelim. Bizi bağlayan şeyin ne olduğuna dair fikirlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum!