Chandra Arya, Hindistan kökeninin üyesi

Ethereum

New member
Kanada Hint kökenli direktörü Chandra Arya, Kanada'nın bir sonraki başbakanı yarışına resmen girdi. Nepean'ı temsil eden liberal bir milletvekili olarak Kanada'yı “egemen bir cumhuriyet” yapma, emekliliği artırma, vatandaşlık vergi sistemini uygulama ve Filistin eyaletini resmi olarak tanıma planlarını özetledi.

Bay Arya, X (eski adıyla Twitter) üzerine şöyle yazdı: “Ben bir sonraki Kanada Başbakanı, ulusumuzu yeniden inşa etmek ve gelecek nesiller için refahı güvence altına almak için küçük, daha verimli bir hükümete başkanlık eden.”

Milletimizi yeniden inşa etmek ve gelecek nesiller için refahı güvence altına almak için küçük, daha verimli bir hükümete başkanlık eden bir sonraki Kanada Başbakanıyım.
Nesiller boyunca görülmemiş önemli yapısal sorunlarla karşı karşıyayız ve çözüm gereklidir … pic.twitter.com/gjj1y2oi5

– Chandra Arya (@aryacanada) 9 Ocak 2025
Duyurusu, mevcut Başbakan Justin Trudeau'nun halef seçilir seçilmez Liberal Parti'nin lideri olarak geri çekilme kararını açıklamasından günler sonra gerçekleşti.

Kanada'dan Karnataka: Chandra Arya'nın Gezisi

Chandra Arya, Karnataka, Sira Taluk'taki Dwarlu köyünden geliyor. Dharwad'daki Kousali Yönetim Araştırmaları Enstitüsü'nden MBA'si var.

Web sitesine göre, 20 yıl önce karısı ve küçük oğlu ile Ottawa'ya taşındı. İki yatak odalı mütevazı bir dairede başladılar.

Bay Arya başlangıçta bir mühendis, daha sonra küçük endüstriyi finanse eden bir finansal kurumda ve bir üretim şirketine sahip olan ve çeşitli ülkelerde sanayileşmeyi teşvik eden bir girişimci olarak çalıştı. Kanada'da bir bankada yatırım danışmanı olarak başladı, bu yüzden web sitesinde bilgi.

Siyasete girmeden önce Bay Arya, altı yıl boyunca yüksek teknolojili savunma teknolojisi için küçük bir şirket için yönetici olarak çalıştı.

Bay Arya siyasete girdi ve 2015 yılında Avam Kamarası için ilk tercihini kazandı. 2019 yılında yeniden seçildi.

Hint tatilinin üyesi 2022'de Kannada'da alt evde konuşurken başardı. Adresinin bir Habersunu paylaştığında şöyle yazdı: “Kanada Parlamentosu'nda ana dilimde (anadil) Kannada'da konuştum” ve bunun Kannada'nın Hindistan dışındaki dünyadaki her parlamentoda ilk kez konuşulduğunu da sözlerine ekledi.

Kanada Parlamentosu'nda ana dilimde (anadil) Kannada'da konuştum.
Bu güzel dilin uzun bir geçmişi var ve yaklaşık 50 milyon kişi tarafından konuşuluyor.
Bu, Kannada'nın Hindistan dışındaki dünyadaki her parlamentoda ilk kez konuşulmasıdır. pic.twitter.com/auannlkett

– Chandra Arya (@aryacanada) 19 Mayıs 2022
Kasım 2024'te Chandra Arya, aylık Hindu kültürel mirasını anmak için Kanada Parlamentosu dışındaki “OM” sembolü ile Safran Üçgen bayrağı kaldırdı. Bakan, Hindu Kanadalıların daha güçlü siyasi katılımını istedi ve ülkenin siyasi manzarasındaki topluluğun yeterince temsil edilmediğini vurguladı.

Bay Arya aynı zamanda Hindu Kanadalılarının yüksek bir savunucusudur ve Khalistan konusunda sabit bir pozisyon aldı, bu da onu genellikle kendi liberal toplantılarının üyeleri de dahil olmak üzere diğer Parlamenterlerle rekabete sokdu.

google