Bezdirmeden sonra ölen LSU öğrencisinin ebeveynleri 6,1 milyon dolar aldı

senbilirsin

New member
Ailenin avukatına göre, bir Louisiana Eyalet Üniversitesi öğrencisinin 2017 yılında kampüste zorbalıkla ilgili bir olaydan sonra hayatını kaybetmesi, Louisiana, Baton Rouge’da bir jüri tarafından 6,1 milyon dolar ile ödüllendirildi.

Georgia, Roswell’den 18 yaşındaki öğrenci Maxwell Gruver, bir şişe mazottan 190 kanıt alkolden üç ila beş saniyelik birden fazla yudum alma sözünü gerektiren bir Phi Delta Theta kardeşlik törenine katıldıktan sonraki gün öldü. ABD Louisiana Orta Bölgesi Bölge Mahkemesinde açılan mahkeme belgelerine.

Mahkeme belgelerine göre, otopsi Bay Gruver’ın kanında yüzde 0,495 alkol bulunduğunu gösterdi, bu da eyaletin 21 yaş üstü sürücüler için yasal sınırının altı katından fazla.

Fierberg Ulusal Hukuk Grubu için çalışan avukat Jonathon Fazzola, çarşamba günü bir jüri eski kardeşlik üyelerinden biri ve sigorta şirketi aleyhindeki davada bir karar verdi.


Aileye, Louisiana Eyalet Üniversitesi ve Phi Delta Theta kardeşliği de dahil olmak üzere ilk olarak hukuk davasında adı geçen diğer 17 sanıkla yapılan yerleşim yerlerinden “önemli miktarda” para ödendiğini de sözlerine ekledi. Ailenin, üniversite kampüslerindeki zorbalığı sona erdirmeyi amaçlayan, ebeveynleri tarafından kurulan bir kuruluş olan Max Gruver Vakfı’nın misyonunu daha fazla desteklemek için fonları kullanmayı planladığını söyledi.

Mahkeme belgelerine göre, Bay Gruver’ın ailesine, oğullarının ölümü nedeniyle uğradıkları zararlar için 6 milyon dolar ödenmesine karar verildi. Bay Gruver’ın olay sırasında ve ölümüne kadar katlandığı “acı ve ıstırap, terör, korku veya zihinsel ıstırap” için onlara ek 100.000 $ verildi.

Pazar akşamı yorum için ne üniversiteye ne de kardeşliğe ulaşılamadı.

2019 yılında, eski bir Louisiana Eyalet Üniversitesi öğrencisi olan Matthew Naquin, Bay Gruver’ın ölümündeki rolü nedeniyle kasıtsız adam öldürmekten suçlu bulundu. Savcılar, taciz sırasında bir elebaşı olarak hareket ettiğini savundular ve bunun, bir flaş çakarken ve yüksek sesli müzik çalarken karanlık bir koridorda duvara bakmanın gerekli olduğunu söylediler.

Bay Gruver’ın ebeveynleri Stephen ve Rae Ann Gruver, jürinin hukuk davasındaki kararının, oğullarının “anlamsız ve önlenebilir” ölümünün ailelerine ne kadar zarar verdiğini yansıttığını söyledi.

Fazzola’dan yapılan açıklamada, “Karar bu kaybı asla onaramaz ve asla onaramazken, zorbalığı sona erdirme misyonumuz için önemli bir adımdır” diye eklediler. “Jürinin, Max ve yeminli kardeşlerinin gerçek bir seçenekleri olmadığını ve katlandıkları cehennemden sorumlu olmadıklarını anladıkları için minnettarız. Ve önemli ölçüde, jürinin kararı, sadece bir zorbalığa seyirci kalmanın bir dernek üyesini sorumluluktan muaf tuttuğu fikrini yok etti.”


2018’de, Bay Gruver’ın ölümünden bir yıl sonra, Louisiana yasama organı, bezdirmenin eyalet çapında bir tanımını ve bunu önlemek için önlemler belirleyen Max Gruver Yasasını kabul etti. Kanuna göre zorbalık suçtur.