Bakan Dönmez: Saros Körfezi’ndeki FSRU ocak ayında devreye girecek

Ethereum

New member
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı daha sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dönmez, Türk Akım’da tam kapasiteye yakın çalışıldığını, kontrat kapasitesi ile boru kapasitesi içinde epeyce fark olmadığını söylemiş oldu.

Dönmez, doğal gaz depolarının daima kullanılacağı fikrinin yanlış olduğuna dikkati çekerek, “Depolar boru gazının karşılayamadığı muhtaçlığı karşılamak için oluşturuldu. Kaynaklardan birinde sorun olabilir, geçen sene olduğu üzere. Onları dikkate aldığımızda depolar kritik.” sözlerini kullandı.

“SAROS FSRU’YU OCAKTA DEVREYE ALACAĞIZ”

Saros Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi’nin (FSRU) ocakta devreye alınacağını aktaran Dönmez, Umman ile LNG alımı konusunda da müzakerelerin devam ettiğini ve olumlu olduğunu kaydetti.

Dönmez, elektrik üretiminde yenilenebilir gücün hissesinin bu yıl daha yüksek olduğunu belirterek, “Hem mevsimsel şartlar var tıpkı vakitte elektrik üretiminde yenilenebilir gücün hissesi bu yıl daha âlâ. Geçen yıl kurak geçmişti. Onu mecburen gazla telafi ettik. Bu yıl doğal gaz tüketimi geçen yıla bakılırsa yüzde 10-12 daha az olur.” değerlendirmesinde bulundu.



“YÜZDE 10-12 AZ OLACAK”

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bilgilerine nazaran, Türkiye’nin geçen yıl doğal gaz tüketimi 59,8 milyar metreküp olarak gerçekleşti.