Avukat, Newport Haber Okulu’nun 6 yaşındaki çocuğun silahı olduğu konusunda üç kez uyarıldığını söyledi

senbilirsin

New member
NEWPORT NEWS, Va. — Öğretmenin avukatı, bu ay Virginia’da 6 yaşındaki bir çocuğun birinci sınıf öğretmenini vurarak öldürmesinden önceki saatlerde, okul müdürlerinin çocuğun silahlı olabileceği konusunda üç kez uyarıldığını söyledi. Çarşamba, okuldaki başka bir çocuğun, çocuğun teneffüs sırasında kendisine silahı gösterdiğini ağlayarak bildirdiği bir Hesabı da dahil.

Avukat Diane Toscano, öğretmenin Newport News, Virginia’daki okul bölgesi aleyhine dava açma niyetini açıkladı ve polisin 6 yaşındaki bir çocuğun annesininkini aldığını bulduğu silahlı saldırı gününde ortaya çıkan bir dizi artan uyarıyı ortaya koydu. evden silahla, Richneck İlkokuluna getirdi ve öğretmeni Abigail Zwerner’ı vurdu.

Silahlı saldırı toplumu sarstı, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki okullarda artan silahlı şiddet konusunda alarm verdi ve okul yönetim kurulunun müfettişin kaderini belirlemek için Çarşamba gecesi toplanacağı Newport News’te ebeveynlerden ve eğitimcilerden şiddetli hesap verme çağrılarına yol açtı.

Newport News Devlet Okulları sözcüsü, devam eden bir soruşturmayı gerekçe göstererek avukatın ifadesi ve olayların zaman çizelgesi hakkında yorum yapmaktan kaçındı.


Toscano, vurulduğu gün bir öğretmenin, üzerinde silah olabileceğine inandığı için çocuğun sırt çantasını aradığını söyledi. Silah bulunamadı, ancak öğretmen saat 12:30 civarında okul yetkililerine, çocuğun molaya çıkmadan önce silahı cebine koyduğuna inandığını bildirdi. Bayan Toscano, bir idare görevlisinin çocuğu aramak yerine 6 yaşındaki çocuğun “cebinin küçük olduğunu” söyleyerek tehdidi reddettiğini söyledi.

Saat 13.00 sıralarında – vurulmadan yaklaşık bir saat önce – başka bir öğretmen, bir öğrencinin ağlayarak öğretmene geldiğini ve 6 yaşındaki çocuğun teneffüs sırasında kendisine silahı gösterdiğini ve öğrenciler birine söylerse öğrenciyi vurmakla tehdit ettiğini bildirdi. Bayan Toscano.

Toscano, Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında dava açmayı planladığını açıklayarak, “Yöneticiler ne yaptı?” dedi. “Yöneticiler polisi aradı mı? hayır Yöneticiler okulu kapattı mı? hayır Yöneticiler binayı boşalttı mı? hayır Öğrenciyle yüzleştin mi? Hayır.”

Toscano, üçüncü bir çalışanın çocuğu aramak için izin istediğini, ancak okul bitmek üzere olduğu için beklemesinin söylendiğini söyledi.

Polis, öğleden sonra 2 civarında, çocuğun birinci sınıftaki sınıf arkadaşlarının önünde silahı Bayan Zwerner’a doğrulttu ve ateş ettiğini söyledi.


Müvekkilinin uzun bir fiziksel ve psikolojik iyileşme yolculuğuna çıktığını söyleyen avukatına göre, 25 yaşındaki Bayan Zwerner göğsünden vuruldu ve vücuduna bir kurşun saplandı.

Bayan Toscano, “Üç hafta önce Abby, kocaman bir kalbi olan ve gençlere öğretmeyi seven mutlu bir genç kadındı – çok parlak bir geleceği ve sevdiği bir kariyeri vardı” dedi. “Bugün ameliyatlar ve fizik tedavi randevuları arasında, kariyeri söz konusu. Bir öğrenci sınıfının karşısına tekrar güvenle çıkma cesaretini kim bulabilir?”

Amerika’da silahlar, akıl sağlığı ve halk eğitimi konularının kesiştiği noktada yer alan dava, geçen hafta ebeveynler ve personelin bölgedeki öğrenciler arasında artan davranış sorunları hakkında okul yönetim kuruluna şikayette bulunduğu Newport News’te ham duygular uyandırdı. okul saldırılarına karşı duydukları korkudan. Eylül 2021’de, Heritage Lisesi’nde açılan ateş sonucu 17 yaşındaki iki çocuk yaralandı; İki ay sonra, Menchville Lisesi’nin önünde 17 yaşındaki bir çocuk öldürüldü.

Ülke çapındaki okullar, pandemi sırasında çocuklar arasında davranışsal ve zihinsel sağlık sorunlarında bir artışla karşı karşıya kaldı. Okul silahlı saldırıları da arttı.

Vaka ayrıca, okulların öğretmenleri desteklerken ve tüm öğrencilere eğitim verirken ciddi davranışsal ve duygusal ihtiyaçları olan öğrencilere nasıl hizmet edebileceği konusundaki gerilimleri de vurgulamaktadır.

6 yaşındaki çocuğun ailesi, “akut engelli” olduğunu ve daha önce annesi veya babasının onu her gün okula götürdüğünü söyledi. Aile, çekim haftasının – tatilden hemen sonra – bir ebeveynin onunla sınıfta olmadığı ilk kez olduğunu söyledi.

Washington Post’a göre, öğrenci daha önce bir öğretmeni ateşe vermekle tehdit etti ve bir olayda sınıfa mobilya ve diğer nesneleri fırlatarak diğer öğrencileri korkuttu. Avukatı, Bayan Zwerner’in vurulduğu gün okula çocuğun başka bir çocuğu dövmekle tehdit ettiğini bildirdi.


Çocuğun silahı tam olarak nasıl eline aldığı ve bir ebeveynin suçlanıp suçlanmayacağı da dahil olmak üzere pek çok soru yanıtsız kaldı.

Polis, silahın yasal olarak çocuğun annesinden satın alındığını söyledi. Bir aile avukatı olan James Ellenson, silahın annenin yatak odasındaki dolabın üst rafında tutulduğunu ve tetik kilidiyle emniyete alındığını söyledi.

Virginia yasası, 14 yaşın altındaki çocukların dolu bir silahı erişilebilir bir yerde bırakmasını yasaklar; bu, kabahat olarak cezalandırılan bir suçtur.

Ellenson Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Çocuğun ailesi adına Zwerner için dua etmeye devam ediyoruz ve ona tam ve tam bir iyileşme diliyoruz.” dedi. “Kalbimiz dahil olan herkesle birlikte.”

Okulda kimin uyarılardan haberdar olduğu da belli değil. Saldırıdan bu yana kapalı olan Richneck İlköğretim Okulu’nun yeniden açılmasına öncülük eden yeni bir yönetici var.

Okul bölgesi yetkilileri bu ayın başlarında tüm okul binalarına metal dedektörleri yerleştirmeyi planladıklarını duyurdular, ancak topluluk daha fazlasını talep etmekte ve üst yönetimi sorumlu tutmakta gecikmedi. Okul yönetim kurulu, Müfettiş George Parker III’ün sözleşmesini feshetmek için Çarşamba gecesi toplanacak.

Geçen hafta, tıklım tıklım dolu bir okul yönetim kurulu toplantısında, ebeveynler ve personel endişelerini dile getirdiklerinde duygular yükseldi – rahatsız edici öğrenci davranışları ve daha fazla disiplin ihtiyacı; çalışanları ve aileleri dinlemediğini söyledikleri bir kültür; davranış problemleriyle mücadele eden öğrenciler için kaynak eksikliği; ve belki de en önemlisi, çocuklarının okulda güvende olup olmadığına dair günlük kaygı.


Mikrofona bakarak hıçkırıklarını tutan bir anne, geçen yıl Teksas, Uvalde’deki silahlı saldırıdan sonra okul bölgesine güvenlik hakkında soru sorduğunu ve çocuklarının okulda canlı atıcı uygulaması sırasında hissettikleri dehşeti anlattı.

“7 yaşındaki kızım, annesine bir kez daha sarılabilir miyim diye düşündüğü için başını öne eğip ağladığını söylüyor” dedi.