Arjantin’in penaltı laneti! Messi, Maradona ve Kempes..

senbilirsin

New member
AJANSSPOR HABER

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası C Kümesi 3. maçında Arjantin, Polonya’yı 2-0 mağlup etti ve son 16 cinsinde Avustralya’yla eşleşti.


Messi penaltı kaçırdı

Arjantin Ulusal Grubu kaptanı Lionel Messi Polonya karşısında 38. dakikada kaleci Wojciech Szczesny’nin hava topundaki müdahalesiyle ceza alanı ortasında yerde kaldı. VAR denetimi daha sonrasında verilen penaltıda Messi’nin vuruşu kaleci Szczesny’i ustalıkla çelerek golü önledi.


Üçüncü maçın penaltı laneti

Messi’nin Arjantin’in Dünya Kupası sahnesindeki üçüncü maçında penaltı kaçırması tarihi bir tesadüfü ortaya çıkardı. Arjantin’in 1986 yılında sahibi olduğu Dünya Kupası’nın üçüncü maçında Diego Armando Maradona ve Arjantin’in 1978’de yapılan Dünya Kupası’nın bir daha üçüncü maçında Mario Kempes ile penaltı kaçırdığı öğrenildi. Hem 1978’de birebir vakitte 1986’da Arjantin Dünya Kupası’nı kazanmıştı.


101 penaltı golü attı

Rakamlara bakarsak Arjantin halkının Dünya Kupası’nı kazanmak için en değerli kozu olan Messi, mesleği boyunca 131 kere penaltı noktasına geçerken bunların 101’ini gole çevirmeyi başardı.