AMD FSR 2 Dayanaklı Oyunların Sayısı 100’ü Aştı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
DLSS teknolojisine rakip olan FSR (FidelityFX Harika Resolution) yaygınlaşmaya devam ediyor. AMD, mevcut ve gelecek oyunlarla birlikte FSR 2 teknolojisinin 100’ün üzerinde oyuna ulaşacağını deklare etti. Sürüm 2.0 hatırlarsanız 2022 Mayıs ayında kullanıma sunuldu. Aslında FSR 2.2 ismini taşıyan yeni bir sürüm daha var, fakat dayanaklı oyunların sayısı hala epey kısıtlı.

Şirketin paylaşımına nazaran göre FSR 2 şu anda halihazırda 101 oyunda mevcut. Buna FSR 1 de dahil olduğunda toplam oyun sayısı 230’a çıkıyor. FSR 2.2’ye gelince, bu teknoloji şu anda sırf 3 oyunda mevcut: Forza Horizon 5, Need for Speed Unbound ve F1 22.


AMD ayrıyeten yakın vakitte üç boyutluMark yazılımının FSR 2.2 teknolojisi için yeni bir Özellik Testi alacağını duyurdu. Bu araçla oyuncular tüm kalite profillerini test edebilecekler. Bu ortada, üç boyutluMark’ın NVIDIA DLSS1/2/3 ve Intel XeSS özellik testlerine sahip olduğunu hatırlatalım.

FSR 3’ü de unutmayalım. Radeon RX 7900 serisinin sunumunda yeni süratle gelişen teknolojinin önümüzdeki yıl geleceği duyurulmuştu. FSR sürüm 3.0 Fluid Motion Frames (Hareketli Akışkan Kareler) teknolojisini destekliyor. Bu teknolojiye dair tek bir ayrıntı bile verilmedi. İsimlendirmeye bakarsak DLSS Frame Generation tekniğine emsal bir yaklaşım benimsenecek.