ABD haberleri, en son tartışmalı hukuk ve tıp fakültesi sıralamalarını yayınladı

senbilirsin

New member
En Son: 2023-24 sıralaması burada.


Hukuk ve tıp fakültelerinin boykotlarının, metodoloji konusundaki anlaşmazlıkların ve bir haftalık gecikmenin ardından, US News & World Report nihayet Perşembe günü en iyi hukuk ve tıp fakültelerinin yıllık sıralamasını yayınladı.

Bazı okullar pozisyon değiştirdi, ancak yeni hukuk fakültesi listesinin başındaki okullar, Stanford, Yale, Chicago, Duke, Harvard ve New York Üniversitesi gibi birçok tanıdık isimle büyük ölçüde geçen yılkiyle aynı görünüyor.

Boykotu yöneten Yale, o yıl Stanford ile berabere kalmasına rağmen zirvedeki yerini korudu. Boykota katılan Columbia ise dördüncü sıradan sekizinci sıraya geriledi.

Yeni bir sıralama metodolojisi nedeniyle alt sıralarda bazı büyük değişimler oldu. Kuzey Karolina’daki Wake Forest 15 sıra yükseldi ve geçen yılki 37. sıradan 22. sıraya yükseldi. Milwaukee’deki Marquette Üniversitesi, Texas Tech ile aynı seviyede 71. sıradan 34. sıraya yükseldi.

Tıp fakülteleri arasında geçen yıl ilk on araştırma listesine girenlerin çoğu 2023-2024’te orada kaldı.

İlk üç tıp fakültesi Harvard, Johns Hopkins ve Pennsylvania Üniversitesi’dir. İlk on arasında Vanderbilt, Weill Cornell ve St. Louis’deki Washington Üniversitesi yer alıyor.

New York Üniversitesi geçen yıl 2. sıradan 10. sıraya geriledi.

Arkaplan: En iyi okulların çoğu US News’i boykot etti.


US News’in sıralamalarını yıllarca eleştirdikten sonra, birçok seçkin hukuk ve tıp fakültesi, sıralamaların güvenilmez ve adaletsiz olduğu ve gölgede kalan eğitim önceliklerinin çarpıtıldığı gerekçesiyle verileri yayınlamayı reddederek 2023-24 sıralamalarını boykot etmeye karar verdi.

İlk ayrılan Yale Hukuk Fakültesi, US News’in sıralama metodolojisinin “kamu yararına kariyerleri destekleyen, ihtiyaca dayalı yardımı savunan ve işçi sınıfından öğrencileri mesleğe davet eden” programlara yeterince ağırlık vermediğini söyledi. . Sonuç olarak Yale, sıralamaların bu işi vurgulayan hukuk okullarını etkili bir şekilde dezavantajlı duruma düşürdüğünü ve diğer okulları bu işe odaklanmaktan caydırdığını savundu.

Düzinelerce okul reddedilirken, US News & World Report geçen yıl yeni bir sıralama metodolojisi geliştirmek için bir dinleme turuna çıktı. Hukuk fakülteleri için, bir okulun sıralamasının tam yüzde 58’i artık sonuçlara — kaç mezunun sınavı geçtiği ve bir iş bulduğu — önceki yıllara göre önemli bir artışa dayalıdır.

Araştırma için tıp fakültelerinin yeni sıralaması da yeni bir metodoloji kullandı ve fakülte kaynaklarının, gelen öğrencilerin akademik başarısının ve araştırma üretkenliğinin bir değerlendirmesini içeriyordu.

US News, veri sağlamayı reddeden hukuk ve tıp fakültelerinin boşlukları halka açık bilgilerle doldurduğunu söyledi.

Revizyona rağmen, 21 Nisan’da yayınlanan 2023-24 sıralamalarının erken bir önizlemesi yine eleştirilere hedef oldu ve nihai listenin yayınlanmasında gecikmeye neden oldu.