Yeni FBI yönetmeni ve Hint bağlantısı Kash Patel kim

Ethereum

New member
Washington:

Kashyap 'Kash' Patel, Cumhuriyetçi ABD Senatosu Perşembe günü 51-49 oyla onaylamasının ardından Hindistan'daki Federal Soruşturma'nın (FBI) ilk müdürünü devralacak.

Beyaz Saray asistanının başkanı ve başkan yardımcısı Dan Scavino, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kash Patel'i FBI'ın dokuzuncu direktörü olarak onaylamak için komisyonu resmen imzaladığını söyledi.

Bay Scavino, X'e katkıda bulundu:

Oval ofiste gözlerden önce.

Federal Soruşturma Bürosu Dokuzuncu Direktörü Kash Patel'i tebrik ediyoruz.

Başkan Trump resmen komisyonu imzaladı …

Kash'ı yeni 𝕏 hesabında takip edin: @Fbidtirectorash. pic.twitter.com/qcrqxe20d1

– Dan Scavino (@Scavino47) 21 Şubat 2025
Beyaz Saray, Kash Patel'in yeni bir FBI direktörü olarak onaylanmasını memnuniyetle karşıladı ve bunu bütünlüğü geri kazanmak ve hukukun üstünlüğünü sürdürmek için Başkan Donald Trump'ın gündeminin infazına doğru önemli bir adım olarak nitelendirdi.

🇺🇸
@Fbidtirectorash Patel'in FBI Direktörü olarak onaylaması, bütünlüğü geri kazanmak ve hukukun üstünlüğünü sürdürmek için Başkan Trump'ın gündemini gerçekleştirmek için çok önemli bir adımdır.

FBI Amerikan halkına hizmet edecek ve temel misyonu üzerinde bir etkisi olacak: adalet icra adil ve önyargısız. pic.twitter.com/loxytx14vr

– Beyaz Saray (@Whitehouse) 20 Şubat 2025
Şimdiye kadar Senato, Donald Trump'ın tüm kabine seçimlerini onayladı ve Cumhuriyetçi Parti üzerindeki demir tutuşunun altını çizdi.

Kash Patel kimdir

Kash Patel 1980 yılında New York'taki Gujarati ebeveynlerinin oğlu olarak doğdu ve Doğu Afrika'da büyüdü. Long Island'daki Garden City Lisesi'ni tamamladı.

Bölümüne göre, Bay Patel, Hukuk Derecesini ve Büyük Britanya Üniversitesi Üniversitesi Londra Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde uluslararası hukuk sertifikası almak için New York'a dönmeden önce Richmond Üniversitesi'ndeki çalışmalarını tamamladı.

Bay Patel ayrıca Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak çalıştı ve Meclis Kalıcı Seçim İstihbarat Komitesi (HPSCI) olarak çalıştı.

Kash Patel'in kız arkadaşı Alexis Wilkins

Alexis Wilkins bir ülke şarkıcısı, yazar ve yorumcu. Ayrıca Capitol Hill'de Cumhuriyetçi Temsilci Abraham Hamade için basın sözcüsü olarak bir iş kabul etti.

Kash Patel ve Alexis Wilkins Ekim 2022'de ilk kez muhafazakar bir etkinlik Amerika'da bir araya geldi ve 2023 başında başladı.

Alexis Wilkins, “gaziler ve gaziler” için güçlü bir avukattı. Gazilere yardım etmek için Warrior Rounds, Operation Standdown ve Asker'in çocuğu gibi kuruluşlarla çalıştı.

Kash Patel'in teyidi hakkında ne dedi

Senato tarafından FBI Direktörü olarak onaylandıktan sonra, Bay Patel minnettarlığını dile getirdi ve “şeffaf, sorumlu ve yargıya bağlı” bir ajans olan yemin etti.

Gönderdi:

Federal Soruşturma Bürosu'nun dokuzuncu direktörü olarak onaylanmak benim için bir onur.

Başkan Trump ve Başsavcı Bondi'ye sarsılmaz güven ve desteği için çok teşekkürler.

FBI, “G-Men” den ulusumuza ünlü bir mirasa sahiptir …

– FBI Direktörü Kash Patel (@fbiDirectorkash) 20 Şubat 2025
ABD Senatosu duruşmasında ne oldu?

Kash Patel'e ABD Senatosu'nu onaylamak için duruşmada ailesi, kız kardeşi ve kız arkadaşı Alexis Wilkins eşlik etti.

Duruşmadan önce ebeveynlerinin ayaklarına dokunmadan önce, Bay Patel, Hindu kültüründe geleneksel bir saygı jesti yasladı. Ayrıca, onu Senato'nun bir yargı komitesine tanıttıktan sonra ailesini 'Jai Shri Krishna' ile selamladı.

Senatör Lindsey Graham'ın ırkçılığa maruz kalıp kalmadığı konusunda bir soruyu yanıtladığında, Patel yasa koyuculara büyüdüğünde ırkçılığa maruz kaldığını söyledi.

“Ne yazık ki, senatör, evet. Ailemle bu detaylara girmek istemiyorum” dedi.

“Çekici olarak tanımlandım – ve her şeyi düzenli olarak yapmazsam özür dileyeceğim, ama dosyada – bu ülkede hakları olmayan kötüleşmeye yetkili bir Sandnigger.