Yargıç, Trump'ın okul ücretlerini Dei üzerinden geri alma yeteneğini sınırlar

senbilirsin

New member
New Hampshire'daki bir federal yargıç Perşembe günü, Trump yönetiminin çeşitlilik ve eşitlik için belirli bir girişimleri olan devlet okullarından federal fonları sınırlama yeteneği.

Hakim Landya B. McCafferty, hükümetin “çeşitlilik, adalet ve içerme” nin uygun şekilde ayrıntılı bir tanımını sağlamadığını ve yerel okullar aracılığıyla yürütmenin yasal otoritesini aşmışken sınıftaki konuşma özgürlüğünü sınırlamakla tehdit ettiğini söyledi.

Ayrıca federal finansman kaybının “birçok eğitim kurumunun operasyonları” nın felç olacağını yazdı.

Kararın ardından Trump hükümetinden, 50 eyalet eğitim ajansının hepsinin okullarının Sivil Hukuk Yasası'nı yorumlayarak Başkan Trump'ı ihlal eden uygulamaları kullanmadığını doğruladığı talebi izledi. Aksi takdirde, düşük gelirli öğrencilere yönelik başlık I parasında para riskiniz olur. Yaklaşık bir düzine eyalet, özellikle demokratik eğilim, belgeyi imzalamayı reddetti.

Kararında Yargıç McCafferty, direktifte ülke çapında bir molayı reddetti. Bunun yerine, kararını grupların en az bir üyesini istihdam eden veya geceyi davanın başlattığı sözleşmeyle geçiren okullarla sınırlandırdı: Milli Eğitim Derneği, ülkenin en büyük öğretmen birliği ve siyah pedagog geliştirme merkezi olan Siyah öğretmenlerin işe almak ve eğitmek istediği kar amacı gütmeyen bir kuruluş.

NEA'nın, bazıları öğretmenleri toplu pazarlıktan hariç tutan eyaletlerde de dahil olmak üzere yaklaşık üç milyon üyesi vardır. Ülkedeki çoğu okul bölgesinin karardan etkilenmesi mümkündür.

Yargıç McCafferty eski Başkan Barack Obama tarafından atandı. Trump yönetiminin kararına itiraz etmesi bekleniyor.

İdare yeni bir yasal strateji uygulamıştı ve 2023 yılında Yüksek Mahkemenin kolej onaylarında olumlu önlemlerin yasaklandığı kararının da K-12 eğitimine uygulandığını savundu. Hükümet, kararın devlet okullarının belirli ırk gruplarına hizmet etmek için programları sona erdirmesi gerektiği anlamına geldiğini açıkladı.

Trump yönetimi, “yasadışı DEI uygulamaları” olarak tanımladığı şeyin ayrıntılı bir tanımı yoktur. Bununla birlikte, belirli öğrenci gruplarından hedeflenen akademik destek veya tavsiye sağlama çabalarının önerilmiştir. B. Siyah çocuklar, yasadışı ayrımcılık anlamına gelir. Yönetim ayrıca, ırkçılığın sosyal kurumlara gömülü olduğunu, beyaz çocuklara karşı ayrımcı olduğunu gösteren beyaz ayrıcalık veya yapısal ırkçılık gibi kavramlar üzerine öğretilerin olduğunu savundu.

Kuzey Carolina yönetim tarafından sunulan sertifikayı imzaladı, ancak Başkan Trump tarafından Sivil Haklar Yasası'nın yorumlanmasıyla söylemedi ve DEI yasağının teşebbüsünün bölümün yetkisini aştığını savundu.

Demokratik devletin müdürü Maurice “Mo” Green, Eğitim Sekreteri Linda McMahon'a mektupta, “Adalet sağlamak, fırsatların önündeki engelleri ortadan kaldırmak ve değer ve ihtiyaçlar temelinde kararlar vermek için çalışmaya devam edeceğiz.”

Geçen hafta yapılan bir duruşmada Yargıç McCafferty, hükümetin kendilerini “utanç” hissetmeye teşvik eden dersleri yasaklamaya çalıştığını tespit etti.

Yönetimin bir avukatına, öğrencilerin kölelik, Jim Crow ve 1921 Tulsa ırk katliamı gibi olaylar aracılığıyla yapısal ırkçılık kavramını takip eden tarih sınıflarıyla hala başa çıkıp başlamayacağını sordu.

Böyle bir sınıfı öğretir mi, bir öğrencinin bu hikayeden utanıp utanmadığını sordu mu?

Adalet Bakanlığı'nın bir avukatı Abhishek Kambli, “Bu, öğrettiklerini değil, mevcut öğrencilere nasıl davranılacağı ile ilgilidir.”

Bu sorular Yüksek Mahkemeye ulaşabilir.

Geçen yıl, hakimler Virginia'daki seçici bir devlet lisesinin onay sisteminde çeşitlilik vakasını reddetti. Bu karar, Mahkemenin kolej kayıtlarındaki olumlu önlemler hakkındaki kararının K-12 eğitimine hemen uygulanmadığını göstermiştir.

Ancak, olumlu tedbirler için davayı gündeme getiren muhafazakar hukuk grubu, Adil Yönetim Öğrencileri Başkanı Edward Blum, Yüksek Mahkeme kararının K-12 devlet okulları da dahil olmak üzere tüm eğitim sistemi için bir emsal oluşturduğuna inanmaya devam ettiğini söyledi.

Grubu NEA ve ACLU şikayetinde bir amicus mektubu sundu ve Trump hükümeti tarafından Sivil Haklar Yasası'nın okunmasını destekledi.

Blum, “Bazı hakimlerin işaret ettiği gibi, mahkemenin K-12 ırksal yönergelerini ve programlarını düzeltmek için doğru prosedürel ve olgusal kayıtlarla bir dava beklediğine inanıyorum.” Dedi.

Maya Shwayder Rapor raporları.