Yangın neredeyse her şeyi yok ettikten sonra Los Angeles'ta çocuk olmak nasıl bir şey

senbilirsin

New member
Alabildiği tek şey doldurulmuş hayvanlar, diş fırçaları, Barbie bebekleri ve battaniyelerdi. Evleriyle birlikte ranzaları, kramponları ve kıyafetleri de yandı.

Haberler, Los Angeles yangınlarından kaçmanın nasıl bir şey olduğu konusunda 10 çocuk ve ebeveynleriyle röportaj yaptı. Nelerden endişe duyduklarını ve kendilerini daha iyi hissetmelerine neyin yardımcı olabileceğini anlattılar.

Ivy ve Ruby Van Kline bu hafta 6 yaşına yeni giren ikiz kardeşler. Altadena, Kaliforniya'da bir sözleşmeli okul olan Aveson School of Leaders'da anaokulundalar. Evleri ve okulları yandığından aile, büyükanne ve büyükbabalarının yanına taşındı.

Jet Crawford6 yaşında, aynı zamanda Aveson'da anaokulundaydı. Altadena'daki evleri yandıktan sonra annesi ve 3 yaşındaki kız kardeşi Ilana ile birlikte yeni bir evde yaşıyor. Yeni şehriniz evinizden yaklaşık 20 dakika uzaklıkta.

Kurtis Odom, 9, Pasadena, Kaliforniya'daki McKinley Sanat Okulu'nda dördüncü sınıfta okuyor. kız kardeşi, kayla OdomSunmak 12 yaşında ve ortaokulda. Evleri yandıktan sonra kiralık tatil evinde yaşıyorlar ve okullarını internet üzerinden yapıyorlar.

Phoebe Hanelin10, aynı zamanda dördüncü sınıfta. Okulları Marquez Charter İlköğretim Okulu, Palisades Yangınında yandı. Sokağın karşısındaki evi artık yok. Phoebe'nin ablası, Abigail HanelinPalisades Charter Lisesi'nde ikinci sınıf öğrencisi. Okulunun bir kısmı yandı ve artık tüm dersleri çevrimiçi.

Lily YadegarSunmak Alessandra Santini Ve Yasemin Santini Onlar da Pali Lisesi'ne giden arkadaşlar. Lily 14 yaşında. Her ikisi de 17 yaşında olan Alessandra ve Yasmine ikizler.

Evleri hayatta kaldı, ancak bir haftadan fazla süreyi tahliye ederek otellerde kalarak ve ev kiralayarak geçirdiler. Üç kız, arkadaşları ve komşuları için bir şeyler yapmak istediler ve okullarını yeniden inşa etmek için bir GoFundMe başlattılar ve sınıf arkadaşlarına yardım etmek için bir bağış toplama kampanyası başlattılar.

Evden ayrılmak nasıldı?

sarmaşık Yangının gelmesinin “çok ama çok korkutucu” olduğunu söyledi. Elektrik bitti. Daha sonra kediler miyavlamaya başladı.

Ivy, “Babam evimizin yanmayacağını söyledi” dedi. “Ama evimizin alev alacağını ancak bahçemizin hemen yanındaymış gibi göründüğünden biliyordum.”

Kurtis Gece yarısı annesi, ağabeyi ve ablasıyla birlikte Altadena'daki evinden ayrıldı. Yangının giderek büyüdüğünü görebiliyordu. Daha sonra evlerinin gittiğini öğrendiler.

“Yine uyuyakaldım. Uyandım. Bütün hayatım mahvoldu” dedi Kurtis.

“İyi olacağımızı düşünmüştüm.”

Rağmen Yasemin Ve Alessandra İkizler olan gençler, Şarampol Yangını gecesinde farklı tepkiler verdiler. Alessandra ağladı. Bebek fotoğraflarını ve parfüm koleksiyonunu paketledi.

Kıyafetleri de aldı. Alessandra, “O bana sormasa da, ben de bazen ona sormasam da çoğu zaman kıyafetlerimizi paylaşıyoruz” dedi.

Yasmine, ilaç ve yiyecek gibi herkesin unutacağını düşündüğü şeyleri getirdi. “Sonra bebek battaniyemi ve her zaman sahip olduğum doldurulmuş filimi getirdim” dedi.

Şu sıralar günleriniz nasıl geçiyor?

Sarmaşık, Yakut Ve ebeveynleri Batı Los Angeles'ta büyükanne ve büyükbabasının yanında kalıyor. Evin büyük ve merdivenli olmasından hoşlanıyorlar.

Sen onları aşağı indirebilirsin, hatta ben de onları indirebilirim” dedi Ruby.

Kurtis ve Kayla okulu çevrimiçi yap. Anneleri nerede yaşayacaklarını çözene kadar onları evde tutmaya karar verdi. Kurtis okul ödevlerini yapmadığı zamanlarda ailesiyle kart oynuyor ve tahtasında arkadaşlarıyla konuşuyor.

jet bağışlanan mobilyalarla yeni bir evde kalıyor. Okulu hâlâ kapalı ve annesi endişeli. Otizmli ve öğretmenlerinin yardımıyla iyi iş çıkardı.

Phoebe Kız kardeşleri de evleri yandığından beri iki kez taşındı. Ve tekrar taşınmaları gerektiğini biliyorlar. Abigail bundan sonra nereye gidecekleri konusunda endişeleniyorlar.

Nasıl hissediyorsun?

Kurtis Ailesinin kaybettiği her şey için endişeli.

“Her şey yandı” dedi. Annesinin futbol kramponlarını ve diğer spor ekipmanlarını değiştirmeye nasıl para ayırabildiğini merak ediyor.

kız kardeşi, kaylautangaç olduğunu ve yeni bir okula gitmek zorunda kalabileceğinden endişelendiğini söylüyor. “Bu benim için rahatsız edici olacak” dedi.

Sarmaşık ve Yakut eski okullarından arkadaşlarını görmeyi umdukları bu hafta sonu Chuck E. Cheese'de verecekleri 6. doğum günü partisi için heyecanlıydılar. Ve Ruby yeni okulunda bir dönüm noktasını sabırsızlıkla bekliyor: “Büyük bir çocuk olduğumda ve barlara gittiğimde.”

Jet'ler Annem onun gerçekten üzgün olduğunu söylüyor. Ona yangını sorduğunda başını yeni kanepesinin yastıklarına gömdü.

“Kırılmış” dedi. “Annemin evi.”

zambak Alessandra ve Yasmine ile okula gitmeyi ve yolda Starbucks'a uğramayı özledim.

Lily, “Bütün hayatımız boyunca liseye birlikte gitmeyi sabırsızlıkla bekledik” dedi. “Sadece üzücü.”

Uzaktan öğrenme hatırlar Abigail Ortaokuldayken pandemiden haberdardı. Bu sefer daha kötü hissettiriyor. O zamanlar ülkenin her yerindeki ortaokul öğrencileri aynı gemideydi.

“Covid'de iyiydi çünkü herkes öyleydi. Ama artık sadece bir okul” dedi.

Evinizin ve okulunuzun özelliği neydi?

Kurtis Büyükannesiyle tanıştığı evi özleyecek. Büyükannesi ve büyükbabası bunu yaklaşık 50 yıl önce Haiti'den Kaliforniya'ya taşındıktan sonra satın aldı.

Phoebe Bazen okula tek başıma gidiyordum. Şimdi yapamıyor. Yeni okulunu seviyor ama bu aynı şey değil. “Onların bahçesi çok küçük, bizim bahçemiz çok büyük, çok büyük” dedi.

Pali Lisesi'nde, zambak Herkesin birbirini tanıdığı söyleniyor. “Sadece bir dönemdir oradayım ve şimdiden burası benim için ikinci evimmiş gibi geliyor” dedi.

Ivy ve Ruby'nin Okulun bir Ginorous Oyun Alanı, bir bahçesi, Sunshine ve Marshmallow adında tavukları ve Bay Fluff adında bir tavşanı vardı.

Ivy, “Tavuk mu yoksa tavşan mı getirdiler bilmiyorum” dedi.

Ivy ve Ruby'nin evi 99 yaşındaydı. Babaları onlara, orada yaşayan tüm insanların büyüsüne sahip olduğunu ve hatta onların dileklerini yerine getirebileceğini söyledi.

Ruby, “Ama öldü, bu yüzden bunu kutlamalıyız” dedi.

Yanınızda bir şey getirdiniz mi?

Phoebe Ve Abigail fazla bir şey almaya vakti olmadı. Okumayı seven Abigail, eline yalnızca iki kitap aldı ve onları çoktan bitirdi.

Ancak tüm evcil hayvanlarını alabildiler: bir köpek, iki kedi, bir Beta balığı, bir cüce hamster ve Kaplumbağa Turbo.

“Sadece iki tane oyuncak getirdim” ” sarmaşık söz konusu. “Diş macunumuzu ve diş fırçalarımızı da getirdik, battaniyelerimizi ve yastıklarımızdan bazılarını aldık ve benim getirdiğim tek şey bu.”

yakut Barbie bebekleri getirdi. Ama üzgün çünkü “Üzerimize yanan ranzam kayıyor.”

Kurtis Okul Chromebook'unu ve arkadaşlarıyla konuşmak için kullanabileceği bir tableti getirdi.

Kurtis, “Çılgın kısım trambolinin hala ayakta olmasıydı” dedi. “Ve biliyor musun, trambolin açıksa evin neden ayakta olmadığını bilmiyorum.”