Ethereum
New member
Milyarder yatırımcı ve Berkshire Hathaway'in kurucu ortağı Warren Buffett, ortanca çocuğu Howard “Howie” Buffett'ı halefi olarak seçti. 70 yaşındaki adam, 1 trilyon dolarlık (yaklaşık 86,55 lakh crore Rupisi) şirket imparatorluğunun icracı olmayan başkanı olarak devralacak.
94 yaşındaki milyarder, The Wall Street Journal'a verdiği röportajda, kalan varlıklarının neredeyse tamamının yeni bir hayır kurumuna bağışlanacağını açıkladı. Geçiş için “on yıllardır planlama yapan” Bay Buffett, üç çocuğunun (Susie, Howard ve Peter) servetinin çoğunu miras almamasını, bunun yerine yeni vakfı yönetmesini sağladı. Üçlü, hayırseverlik amaçlarına ayrılan 140 milyar dolarlık Berkshire hissesini denetleyecek.
Bay Buffet, Howie'yi halefi olarak seçtiğinde şunları söyledi: “O benim oğlum olduğu için bunu alıyor. Üç çocuğuma da güvendiğim için çok ama çok şanslıyım.”
Berkshire'ın yönetim kurulunda 30 yılı aşkın süredir direktör olarak görev yapan Howie, bu görevi üstlenmeye hazır hissettiğini söyledi. “O beni buna hazırladığı için kendimi buna hazırlamış gibi hissediyorum. Bu, uzun yıllara dayanan bir etki ve uzun yıllar süren bir öğretmenlik anlamına geliyor,” dedi WSJ'ye.
Howie Buffet kimdir?
94 yaşındaki milyarder, The Wall Street Journal'a verdiği röportajda, kalan varlıklarının neredeyse tamamının yeni bir hayır kurumuna bağışlanacağını açıkladı. Geçiş için “on yıllardır planlama yapan” Bay Buffett, üç çocuğunun (Susie, Howard ve Peter) servetinin çoğunu miras almamasını, bunun yerine yeni vakfı yönetmesini sağladı. Üçlü, hayırseverlik amaçlarına ayrılan 140 milyar dolarlık Berkshire hissesini denetleyecek.
Bay Buffet, Howie'yi halefi olarak seçtiğinde şunları söyledi: “O benim oğlum olduğu için bunu alıyor. Üç çocuğuma da güvendiğim için çok ama çok şanslıyım.”
Berkshire'ın yönetim kurulunda 30 yılı aşkın süredir direktör olarak görev yapan Howie, bu görevi üstlenmeye hazır hissettiğini söyledi. “O beni buna hazırladığı için kendimi buna hazırlamış gibi hissediyorum. Bu, uzun yıllara dayanan bir etki ve uzun yıllar süren bir öğretmenlik anlamına geliyor,” dedi WSJ'ye.
Howie Buffet kimdir?
- WSJ'nin bir raporuna göre Howie Buffett üniversite yıllarında zorluklar yaşadı ama sonunda babasının rehberliğiyle kendine ayak bastı. Warren Buffett'ın tavsiyesi üzerine Howie, Berkshire Hathaway'in sahibi olduğu See's Candies'te çalışmak ve pratik iş deneyimi kazanmak için Los Angeles'a taşındı. Daha sonra çiftçiliğe geçmeden önce kendi tarama şirketini kurdu.
- WSJ'ye göre Warren Buffett, operasyon için babasına piyasa kirası ödeyen Howie'ye bir çiftlik satın aldı. Zamanla Howie, toprağın korunmasına ve sürdürülebilir tarım uygulamalarına vurgu yaparak toprak işlemesiz tarımın güçlü bir savunucusu haline geldi.
- Howie Buffet, 1989 yılında İlçe Komiserler Kurulu'na katıldı ve daha sonra Nebraska Etanol Kurulu'nun üyesi ve nihai başkanı oldu. Daha önce milletvekili olarak görev yaptıktan sonra 2017'den 2018'e kadar Macon County, Illinois'de şerif olarak görev yaptı.
- Howie Buffet, 1993'ten bu yana Berkshire Hathaway, Coca-Cola Enterprises, Lindsay Corporation, Sloan Equipment, ConAgra Foods ve tarım ekipmanı üreticisi GSI Group gibi birçok tanınmış şirketin yönetim kurullarında görev yaptı.
- Howie Buffet, koruma ve diğer hayırsever girişimlere odaklanan bir hayır kurumu kurdu. Ayrıca koruma, yaban hayatı ve ilgili konularda sekiz kitap yazmıştır. Howie Buffett, Devon Morse ile evlendi ve ondan Howard Warren Buffett adında bir oğlu oldu. Ayrıca Morse ile evliliğinden dört üvey kızı vardı.