USC mezuniyet törenindeki “tren kazasıyla” baş etmeye çalışıyor

senbilirsin

New member
Batı Yakası'ndaki çok az üniversite, Güney Kaliforniya Üniversitesi'nin derecelerinin görkemine ve koşullarına ayak uydurabilir. Bayraklar dalgalanıyor. Trompet sesi. Dünyanın her yerinden on binlerce akraba Los Angeles kampüsünü dolduruyor ve yeni mezunlara tezahürat yapıyor. Avizeler altında ikramlı öğle yemekleri ve çok önemli konuşmacılar var: Marvel Studios'un başkanı Kevin Feige, açılış konuşmasını yapmadan önce geçen yıl “Avengers” tema şarkısıyla sahneye çıkmıştı.

Ancak bu hafta yarışma, kampüste haftalarca süren protestolar ve tartışmalarla sarsıldığı için teste tabi tutuldu. 2024 sınıfının ana sahneye büyük bir girişi olmayacak, üniversitedeki mezunlara bilgelik aktaracak bir Hollywood yöneticisi olmayacak.

Üniversitenin 23 okulunda ve akademik biriminde daha küçük kutlamalar yapılırken, en az iki açılış konuşmacısı Eğitim Fakültesi'nin açılış töreninden halka açık bir şekilde çekildi ve diğerleri son dakikada sessizce çekildi.


Dramatik Sanatlar Okulu Pazartesi günü, FX dizisi “The Bear”da Tina'yı oynayan Liza Colón-Zayas'ın “bu hafta desteklenen Netflix dizisi” Never Have I Ever'den aktör Jaren Lewison'un “artık bize katılamayacağını” doğruladı. Okul, Çarşamba günü Dornsife Edebiyat, Sanat ve Bilim Koleji'ndeki iki büyük mezuniyet etkinliğinde binlerce mezuna hitap etme taahhüdünün bir parçası olarak bunu doğruladı. Mühendislik okulunun törenindeki üç konuşmacıdan ikisi aniden okulun mezuniyet web sitesinden kayboldu.


Normalde yılın bu zamanında toplu bir düğün gibi sıra sıra katlanır sandalyelerle kaplı yemyeşil kampüs, TSA benzeri bir kontrol noktası sisteminin arkasında yetkisiz ziyaretçilere kapatıldı. Hareket başlangıçta sıkı bir şekilde kontrol edilir. Mezun ailelerinin mekanlar arasında geçiş yapabilmek için özel dijital bilete ihtiyaçları olacak. Çantalar aranıyor ve pankartlar, şemsiyeler, selfie çubukları ve siyasi protestolarda kullanılabilecek diğer ekipmanlara el konuluyor.

Los Angeles Memorial Coliseum'da alelacele düzenlenen bir parti her zamanki görkemin bir benzerini sunacak, ancak 18.000 mezundan ve ailelerinden kaçının hafta ortası etkinliğe katılacağı belirsiz.

Dramatik Sanatlar Okulu'ndan mezuniyetini gölgede bırakmakla üniversitenin üst düzey yöneticilerini suçlayan 23 yaşındaki Ella Blain, “Bazı arkadaşlarım sadece yönetimi yuhaladıklarını söylüyor” dedi. Hayatının çoğunu kendi USC mezuniyetini hayal ederek geçiren Pasadenalı, kendini “dördüncü nesil Truva Atı” olarak tanımlayan Bayan Blain, bu yılki mezuniyeti “şaka” olarak nitelendirdi.

İsrail'in Gazze'deki savaşına karşı öğrenci protestoları ülke çapında başlarken, üniversiteler geleneksel geçiş töreninin kalıntılarını korumak için çabalıyor. Küresel çapta çatışmaların yaşandığı bu dönemde, bu hedef zorlu bir görevi kanıtlıyor: İfade özgürlüğünü ihlal etmeden, tezahüratları bastırmadan veya haydut protestolara izin vermeden, kep ve cübbe giymiş bir deniz dolusu genci ve onların binlerce sevdiklerini bir şekilde onurlandıran bir tören.


Bazı okullarda bu zorluk göz korkutucuydu. Geçen hafta sonu protestocular Ann Arbor'daki Michigan Üniversitesi, Bloomington'daki Indiana Üniversitesi ve Boston'daki Northeastern Üniversitesi'ndeki törenleri bozdu.

ABD'nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield, Biden yönetiminin İsrail'e verdiği desteği protesto eden öğrenci gruplarının baskısı nedeniyle Vermont Üniversitesi'nin mezuniyet töreni konuşmacısı olarak görevinden ayrıldı. Arizona devlet üniversiteleri bu haftaki törenler öncesinde güvenliği artırdı ve kampüslere barikat kurdu. Pazartesi günü Columbia Üniversitesi ana törenini iptal etti ve yalnızca daha küçük, bireysel okul etkinliklerine izin verdi.

Mezuniyet törenlerinin Çarşamba günü başlaması planlanan USC'de, üniversite liderleri, paradoksal olarak potansiyel çatışma ve huzursuzluğu önlemeyi amaçlayan bir dizi tedbire karşı tepkilere rağmen, okulun prestijli mezuniyetini korumak için çabalıyor.

Nisan ortasında USC, İsrail yanlısı grupların sosyal medyada onun biyografisindeki Filistin yanlısı bir bağlantı hakkında şikayette bulunmasının ardından okul birincisi Asna Tabassum'un konuşmasını iptal etti. Dört gün sonra üniversite, “başlangıcın yeniden tasarlandığını” duyurdu ve “Crazy Rich Asians”ın yöneticisi Jon M. Chu mezununun açılış konuşmasını iptal etti.

Onursal doktora unvanı alması planlanan Ulusal Bilimler Akademisi başkanı Marcia McNutt, “USC müdürü beni işten aradı” dedi. “Onlar az önce tüm bu kargaşa göz önüne alındığında fahri dereceyi ertelemenin en iyisi olacağını düşündüklerini söylediler ve ben de tamamen kabul ettiğimi söyledim.”


Karar sadece kargaşayı yoğunlaştırdı. Günler sonra Filistin yanlısı öğrenciler kampüste kamp kurmaya çalıştılar ve üniversite yetkilileri Los Angeles polisini aradı. Sonraki gösteri, üçte birinden fazlasının kampüsle bağlantısı olmayan 93 kişinin tutuklanmasıyla sona erdi. Ertesi gün üniversite ana ders başlangıcını tamamen iptal ettiğini duyurdu.

O zamandan beri USC bu durumun etkileriyle başa çıkmakta zorlandı.

Bayan Blain'in USC mezunu ve eski bir üniversite çalışanı olan 52 yaşındaki annesi Annette Ricchiazzi, üniversite yönetiminin iptaller ve protestolarla ilgili “tutarsız ve kafa karıştırıcı” yaklaşımına atıfta bulunarak “Bu sadece bir tren kazasıydı” dedi. “Birçok ebeveyn öfkeli ve öfkeli.”

Başkan Carol Folt, kampüse gönderdiği mesajlarda üniversitenin ifade özgürlüğüne saygı duyduğunu ve öğrencileri koruma sorumluluğunu vurguladı. Mektuplarda dönüşümlü olarak protestoculara disiplin cezası verileceği ve yaklaşık 47 uydu açılış törenine ilişkin planların “iyi yolda olduğu” duyurusu yapılıyordu.

47.000 öğrencili kampüsün bazı köşelerinde ise normallik hüküm sürüyor.

Uluslararası meselelerdeki ilerici duruşuyla tanınan aktör Sean Penn'in temsilcisi, Kovid'le mücadele etmek ve 19 aşıyı yaymak için kurucu ortağı olduğu kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Community Organized Relief Effort ile çalışan eczacılık okulu mezunlarını hedef alma yolunda ilerlediğini doğruladı. Pandemi sırasında Dodger Stadyumu.

Sözcü Merrill Balassone, Kaliforniya Yüksek Mahkemesi Yargıcı Goodwin Liu'nun, eyaletin en tanınmış liberal hukukçularından biri olan hukuk fakültesinde açılış konuşmasını yapmaya kararlı olduğunu söyledi.


Balede Asyalıların aşağılayıcı tasvirlerini ortadan kaldırmak için çalışan bir kuruluş olan Final Bow for Yellowface'in kurucu ortağı Phil Chan, dans okulunun kapsayıcılık mesajını desteklemek için bağlılığını sürdüreceğini söyledi.

Ancak yine de “bunun çok hoş olmayan bir durum” olduğunu kabul etti.

Buna karşılık, yazarlar C Pam Zhang ve MacArthur burslusu Safiya Umoja Noble, polisin kampüse davet edilmesini, düzinelerce protestocunun tutuklanmasını ve polisin kampüse davet edilmesini gerekçe göstererek Rossier Eğitim Okulu'ndaki mezuniyet töreninde açılış konuşmacısı olarak yer almayı bıraktılar. Bayan Tabassum'u sansürleme kararı. Ve Yahudi olan Bay Lewison, Dornsife Koleji'nin iki mezuniyet töreninde açılış konuşmacısı olma görevini erteledi. Kolej Çarşamba günü yaptığı açıklamada, yeni konuşmacının USC Siyasi Gelecek Merkezi üyesi ve Haberler yazarı Jane Coaston olacağını duyurdu.

Birinci sınıf öğrencisi Bayan Tabassum'un mezun olacağı mühendislik okulunda profesörler onun konuşma şansını yeniden canlandırmaya çalıştı.

Mühendislik Fakültesi Yönetim Kurulu'ndan alınan kararla açılış töreninde konuşma yapması istendi. Okulun dekanı Yannis C. Yortsos, talebin onaylanıp onaylanmayacağına ilişkin sorulara yanıt vermedi.

Ve 400 profesörün imzaladığı ve Çarşamba günü Fakülte Senatosunda tartışılması beklenen bir dilekçe, üniversitenin Bayan Tabassum'dan özür dilemesini talep ediyor ve ayrıca hem Dr. Folt ve üniversitenin rektörü.


Daha da kötüsü, mühendislik okulunun web sitesinde artık önceden duyurulan iki başlangıç konuşmacısı listelenmiyor: araç çağırma hizmet sağlayıcısı Didi Global'in baş bilim adamı Kevin Crawford Knight ve Microsoft yöneticisi Zohreh Khademi. Okul sözcüsü, Bayan Khademi ve Bay Knight'ın çekilip çekilmediğine ilişkin sorulara yanıt vermedi ve yorum için ikisine de ulaşılamadı.

Bir üniversite komitesi, Müslüman ve Güney Asya kökenli olan Bayan Tabassum'u yaklaşık 100 öğrenci arasından not ortalaması yaklaşık 4.0 olan bir kişi olarak seçmişti. Onun okul birincisi olarak seçilmesi, birçok İsrail yanlısı gruptan sert tepkilere yol açtı. Sosyal medya hesabından bağlantı verdiği Filistin yanlısı bir internet sitesine itiraz eden kişi.

Üniversite, kampüste geleneksel olan veda konuşmasını “karışıklık” tehdidini öne sürerek iptal etti.

Los Angeles'ın doğusundaki San Bernardino İlçesi banliyösünde büyüyen Bayan Tabassum, yaptığı açıklamada “derin hayal kırıklığına uğradığını” söyledi ve okulun motivasyonunu sorguladı. Şimdi tacize uğruyor. Accuracy in Media adlı, öğrencilerin kişisel bilgilerini ifşa etmesiyle tanınan bir kuruluş, USC'lerini “önde gelen Yahudi karşıtlığı” olarak adlandıran bir web sitesi kurdu.

Mühendislik profesörü Hossein Hashemi, doktor olmak isteyen Bayan Tabassum'un fakülteden büyük saygı gördüğünü söyledi. “Bu noktada muhtemelen sınıf birincisi olarak seçilmemiş olmayı diliyor” dedi Dr. Onun adına bir kampanya yürüten Haşimi.


Tüm ihtişam kaybolmadı. Perşembe gecesi okulun ev sahipliği yaptığı son dakika partisi Truva Bandosu, havai fişekler ve drone gösterilerini içeriyor.

İletişim yönetimi alanında yüksek lisans yapacak olan 37 yaşındaki Dustin Jeffords, “Yalan söylemeyeceğim, harika bir etkinliğe benziyor” dedi. Kendisi, eşi, ebeveynleri, kayınpederi ve iki kardeşi orada olmayı planlıyor.

Yine de, askerlik hizmetinden sonra üniversiteye geç girmiş biri olarak, onu hak edecek fedakarlıklar göz önüne alındığında, tüm çan ve ıslıklarıyla büyük USC diploması konusunda özellikle heyecanlı olduğunu söyledi.

“Bu toplantı törenleri ne kadar muhteşem olsa da, gösterişli ve gösterişli olan bu büyük bir olay ve benim de sabırsızlıkla beklediğim bir şey” dedi. “Bitiş çizgisinin gözleriniz önünde kaybolmasını izlemek hayal kırıklığı yaratıyor.”