“Uluslararası Yeşilyurt futbol turnuvası’ başladı

pandomim

New member
Malatya‘da eğitim ömrünü sürdüren yabancı öğrencilerin iştirakiyle 9 farklı ülkeden 14 grubun katıldığı ‘Uluslararası Yeşilyurt Futbol Turnuvası’ başladı. Turnuvanın açılışında konuşan Lider Çınar, birlik, birliktelik ve kardeşlik ortamına katkı sunan milletlerarası bir turnuvaya mesken sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söylemiş oldu.

Yeşilyurt Belediyesi, İnönü Üniversitesi, İnsani Yardım Vakfı Malatya Şubesi, Malatya Milletlerarası Konuk Öğrenci Derneği ve Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen ‘Uluslararası Yeşilyurt Futbol Turnuvası’ açılış merasimine, Yeşilyurt Belediye Lideri Mehmet Çınar, AK Parti Vilayet ve İlçe İdare Şurası Üyeleri, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Işılay Kebabcıoğlu Çalışkan, Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Ebubekir Kayhan, İnsani Yardım Vakfı Malatya Şube Lideri Ömer Derin, Malatya Milletlerarası Konuk Öğrenci Derneği (MİSA) Lideri Murat Kızluk, Eğitim Bir-Sen Şube Lideri Hüseyin Söylemez, Yeşilyurt Belediyespor Kulüp Yöneticileri, ekip antrenörleri ve futbolcular katıldı.

Milletlerarası Yeşilyurt Futbol Turnuvasının sporun birleştirici ve dayanışma ruhunu bir kere daha ön plana çıkartan değerli bir tertip olduğunu söyleyen Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Ebubekir Kayhan, “Önemli bir turnuvaya mesken sahipliği yapan Yeşilyurt Belediyemize ve katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunarken, katılan tüm kadrolara muvaffakiyetler diliyorum” diye konuştu.

İnsani Yardım Vakfı Malatya Şube Lideri Ömer Derin de, “İnsanların önemli manada dert yaşadığı bir devirde bir arada olmak için biroldukca sebep bulabiliriz. Memleketler arası Yeşilyurt Futbol Turnuvası da bunun hoş bir örneğidir. Daima bir arada hoş şeyler paylaşabilir ve dünyayı daha yaşanabilir bir hale dönüştürebiliriz. Turnuvaya katılan tüm öğrencilerimize muvaffakiyetler diliyorum” halinde konuştu.

Yeşilyurt Belediye Lideri Mehmet Çınar ise, dünyanın farklı ülkelerinden Malatya’ya gelen öğrencileri Memleketler arası Yeşilyurt Futbol Turnuvasında buluşturmaktann onur duyduklarını söz edip, dünyanın gereksinim duyduğu birlik, birliktelik ve kardeşlik ortamına hoş bir katkı sunduklarını söylemiş oldu.

Turnuvaya katılan tüm futbolculara teşekkür edip, muvaffakiyetler dileyen Çınar, ” Eğitim hayatlarını tarih ve kültür kenti olan Malatya’da sürdüren 9 farklı ülkeden 140’a yakın futbolcu kardeşimizin katıldığı Memleketler arası Yeşilyurt Futbol Turnuvası üzere hoş bir tertibe mesken sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Malatya’da birinci defa düzenlenen bu biçimdesine geniş çaplı bir tertibe katılan tüm öğrencilerimize muvaffakiyetler diliyorum. Toplumsal, kültürel ve sportif hizmetlerde ismini ülke çapında duyuran mahallî bir idare olarak bir daha farklı, bir daha özel, bir daha bölgemize paha katan farklı bir tertibin altına imza atmanın memnunluğunu yaşıyoruz. Bölgenin

en hareketli ve gençlere en çok yatırım yapan bir belediye olarak, toplumda farkındalık oluşturacak, dayanışma ve kardeşlik ruhuna katkı sunacak hoş bir turnuvaya daha mesken sahipliği yapıyoruz. Dünyada son periyotlarda yaşanan çatışmalar ve ülkeler içinde ki gerginlikler niçiniyle yaşanılan zahmetli günlerde birliği, birlikteliği ve kardeşliği ortaya koyacak, hem ülkemizin birebir vakitte kentimiz ve ilçemizin imajına paha katacak manalı bir buluşmayı hayata geçirmekten büyük bir onur duymaktayız. 10 gün sürecek olan turnuva sonunda dostluk ve kardeşlik kazanacaktır. Malatya’da ağırlamaktan memnunluk duyduğumuz öğrencilerimiz içinde ki birlik, birliktelik ve kardeşlik hislerinin güçlenmesine vesile olan bu turnuvamıza takviye veren başta İnönü Üniversitemiz olmak üzere Malatya Memleketler arası Konuk Öğrenci Derneğimize, İnsani Yardım Vakfı Malatya Şube Başkanlığımıza, T.F.F. Bölge Müdürlüğümüze, Gençlik ve Spor Vilayet ve İlçe Müdürlüklerimize, A.S.K.F.’ye ve katkı sunan herkese fazlaca teşekkür ediyorum. Turnuvamızın Malatya’mıza ve Yeşilyurt’umuza güzel olmasını temenni ederken, tüm kadrolara canı gönülden muvaffakiyetler diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların akabinde turnuvaya katılan tüm gruplar ve protokol üyeleri tarafınca Türk Bayrağı önünde birlik ve birliktelik pozu verildi.

Açılış merasiminden daha sonra turnuvaya katılan ekipler içinde heyecanlı ve renkli maçlara start verildi. – MALATYA

İhlas Haber Ajansı / Spor

Togo Cumhuriyeti, Yeşilyurt, Malatya, Çınar, Spor, Haberler