Üniversite, Idaho cinayeti zanlısının cinayetler sırasındaki davranışlarını soruşturdu.

senbilirsin

New member
Doktora Idaho Üniversitesi’nde dört öğrenciyi öldürmekle suçlanan bir öğrenci, cinayetleri çevreleyen haftalarda o kadar rahatsız edici davranışlar sergiledi ki, üniversite onun kadınlara yönelik davranışlarını soruşturdu, bir profesörle sözlü münakaşaya girmesi konusunda ona öğüt verdi ve sonunda onu işinden kovdu. iş görüşmeleri ve üniversite sertifikası için öğretim asistanı.

Kasım cinayetlerinden iki haftadan az bir süre önce, Ph.D. Öğrenci Bryan Kohberger, davranışlarıyla ilgili artan endişeleri tartışmak için öğretim üyeleriyle bir toplantıya çağrıldı. Toplantı, Bay Kohberger’in Idaho Üniversitesi’nin yaklaşık 11 km batısındaki Washington Eyalet Üniversitesi’nde kriminoloji okurken sergilediği davranışlarla ilgili bir dizi tartışmanın parçasıydı.

13 Kasım cinayetlerini takip eden haftalarda, Bay Kohberger’in henüz bir şüpheli olarak kimliği belirlenmemiş olmasına rağmen, Fakülte’nin Bay Kohberger hakkındaki endişeleri arttı. Üniversitede geçirdiği zamana aşina olan üç kişiye göre, Ceza Adaleti Departmanının, tutuklanmasından kısa bir süre önce Aralık ayında Bay Kohberger’i öğretim asistanlığı görevinden olağandışı kararıyla ve Bay Kohberger’e bilgi verdiği resmi bir mektupla doruğa ulaştı. program kapsamındaki finansmanını sürdürme koşullarını yerine getirmediğini.

Fakülte kararı, bölümün Aralık ayındaki yıl sonu toplantısında aldı ve bu toplantıda profesörlere ayrıca bazı öğrencilerin Bay Kohberger’in kendilerini rahatsız ettiğini bildirdiği söylendi. Bu vakalardan birinde, duruma aşina olan ve olayı tartışmaya yetkili olmadıkları için isimlerini gizli tutan iki kişiye göre, Bay Kohberger bir öğrenciyi arabasına kadar takip etmekle suçlandı.

Öğrenciler söz konusu olduğunda, üniversitenin soruşturması Bay Kohberger’in herhangi bir yanlış yapmaktan suçlu bulunmadığını söyledi ve finansmanını kesme ve onu öğretim asistanı işinden çıkarma kararına yol açan diğer konulardı. Bu kararın, fakülte ile etkileşimlerinde “profesyonel davranış normlarını” karşılamaması da dahil olmak üzere, bir öğretim asistanı olarak tatmin edici olmayan performansına dayandığını söylediler.

Bay Kohberger, güz döneminin başlangıcından yaklaşık bir ay sonra sorunlar yaşamaya başladı, bu Washington eyaletindeki ilk sorunuydu. Bir kopyası Haberler’a sunulan istifa mektubuna göre, desteklediği WSU profesörü John Snyder ile 23 Eylül’de bir “tartışma” yaşadı.

Mektupta, daha sonra 2 Kasım’da departman müdürlerinin bir iyileştirme planını görüşmek üzere Bay Kohberger ile bir araya geldiği yazıyordu. On bir gün sonra, dört Idaho Üniversitesi öğrencisi, Moskova, Idaho’da kampüsün hemen dışındaki bir evde bir gecede bıçaklanarak öldürüldü.

Fesih belgesinde yetkililer, Bay Kohberger’in 9 Aralık cinayetlerinin ardından profesörle yaşadığı ikinci bir “tartışmayı” anlattı. Aynı ayın ilerleyen saatlerinde departman, “profesyonellik açısından ilerleme kaydetmediğini” söyleyerek onu öğretim asistanı pozisyonundan çıkarmaya ve maaşını kesmeye karar verdi.

WSU’nun başkan yardımcısı ve sözcüsü Phil Weiler, öğrencilerin mahremiyetini koruyan federal bir yasanın, Bay Kohberger’in üniversiteyle olan geçmişi hakkında ayrıntılı yorum yapmasını engellediğini söyledi. Sadece Bay Kohberger’in artık üniversiteye kayıtlı olmadığını söyledi. Bay Kohberger’in avukatı, Cuma günü görüş isteyen bir mesaja yanıt vermedi.

Bay Kohberger, dört kez cinayetle suçlandıktan sonra hapiste tutuluyor; Bir avukat aracılığıyla beraat etmeyi dört gözle beklediğini söyledi.

The Times daha önce öğrencilerin, Bay Kohberger’in öğretim asistanı rolündeki sert notlarından şikayet ettiklerini ve bunun, öğrencilere verdiği geri bildirimi savunmaya çalıştığı bir sınıf tartışmasına yol açtığını bildirdi.

Bay Kohberger, Haziran ayında Pennsylvania, Center Valley’deki DeSales Üniversitesi’nden yüksek lisans derecesi aldıktan sonra WSU’daki programa girmişti.

Kayıtlar, Bay Kohberger’in profesörle ilk tartışmasından sonra 23 Eylül’de “mesleki davranış normlarını tartışmak” için bir üniversite yetkilisiyle görüştüğünü gösteriyor. 21 Ekim’de, bir profesör ona “bu sömestr şimdiye kadar bir teknik asistan olarak beklentilerinizi karşılamadığınız yollar” hakkında bir e-posta gönderdi. Bay Kohberger’in sorunları ve nihai olarak serbest bırakılmasıyla ilgili bazı ayrıntılar ilk olarak, davayı yakından takip eden Arkansas’lı bir kadın tarafından internette yayınlandı.

Idaho öğrencileri, 13 Kasım’da evin iki yatak odasında bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Polis, her ikisi de 21 yaşındaki Madison Mogen ve Kaylee Goncalves’in bir odada, her ikisi de 20 yaşındaki Xana Kernodle ve Ethan Chapin’in başka bir odada bulunduğunu söyledi. Polis, üç kadının da evde yaşadığını ve Bay Chapin’in kız arkadaşı Bayan Kernodle’ı ziyaret ettiğini söyledi. Polis, cinayetlerin saat 04.00 sıralarında işlendiğini söyledi.

Cinayetlerden haftalar sonra müfettişler bir şüphelinin kimliğini tespit edemedi. Kayıtlar, Bay Kohberger’in o sırada hâlâ öğretim asistanı pozisyonunda çalıştığını ve öğrenci çalışmalarına not vermeye devam ettiğini gösteriyor.

Profesörle ikinci münakaşasından yaklaşık bir hafta sonra, sömestr Aralık ortasında sona ererken, Bay Kohberger, babasıyla birlikte Pennsylvania’daki aile evine doğru araba kullanmaya başladı.

Yetkililer, Bay Kohberger’e, üniversitenin programına uygun olarak, 19 Aralık’ta işine son verildiğini bildirdi. Ay sonunda tutuklandı. Yetkililer, onu olay yerinde bulunan bıçak kılıfına bağlayan DNA’yı, olay mahallinin yakınında Bay Kohberger’in arabasına benzeyen beyaz bir arabayı gösteren videoyu ve Bay Kohberger’in telefonunun bağlantısının kesildiğini gösteren telefon kayıtlarını gösterdi. sabahın erken saatlerinde bu önemli saatlerde mobil ağ.

Bir yargıç, Haziran ayında savcıların daha fazla kanıt sunacağı bir ön duruşma planladı.