Turizmcilerin ‘yoğun kış sezonu’ beklentisi

Ethereum

New member
Türkiye’nin kıymetli turizm merkezlerinden Antalya’da, turist hareketliliği pandemi öncesine döndü. Otellerdeki doluluk niçiniyle Eylül ayını da ‘yüksek sezon’ olarak isimlendiren turizmciler, kış dönemine hazırlanıyor. Doğal gaz derdi niçiniyle bilhassa Avrupalı turistin Antalya’yı tercih edeceğini belirten turizmciler, kış döneminin ağır geçeceğini öngörüyor.

‘BOŞALACAK YERİ AVRUPA VE RUSYA’DAN TELAFİ EDERİZ’

POYD Genel Lideri Ülkay Atmaca, Kurban Bayramı ve daha sonrasında turizmde ağır hareketlilik yaşandığını lisana getirdi. Bayram sürecinde iç pazardaki yoğunluk daha sonrası Rusya’dan gelen uçakların çoğalması ile 3 aydır ağır dönem yaşandığını tabir eden Atmaca, “Şu an ‘yüksek sezon’ dediğimiz periyottan geçiyoruz. Önümüzdeki hafta okullar açılıyor. Türk konuklarımız artık dönüyor. İç pazardan boşalacak yeri de Avrupa ve Rusya’dan telafi ederiz diye düşünüyorum. 3 ayda gelinen nokta, dönem için başarılı. Yeterli bir noktaya geldik” dedi.
Orta Doğu, Avrupa ve bilhassa İngiltere’den gelen turist sayısında büyük artış olduğuna dikkati çeken Atmaca, “İyi bir Eylül geçiriyoruz. Görünüşe bakılırsa, uygun bir Ekim de geçireceğiz. Şu an Avrupa ülkelerinden epeyce önemli artış var. Pandemi niçiniyle beşerler, kış tatili yapamamıştı. Yaşlı kuşağın Türkiye’ye gelmesi için yıllardır uğraşıyoruz. Bununla ilgili aslına bakarsanız biroldukca çalışma yapılmıştı. Kışın da fazlaca düzgün geçeceğini düşünüyorum. Spor, kongre, fuar turizminin yanı sıra Rusya’dan Avrupa’nın birfazlaca ülkesinden gelen turistlerle kışın dönemin hayli güzel geçeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

‘TESİSLERİMİZİN şimdi HEPSİ DOLU’

Eylül ayı bulunmasına karşın tesislerinin tamamına yakının dolu olduğunu vurgulayan Atmaca, “Kış için rezervasyonlar var fakat artacağını düşünüyorum. Şu an odaklandığımız eylül ayı ve yüksek dönemi yaşıyoruz. Tesislerimizin şimdi hepsi dolu. Bu kış dönemin uzayacağını ve yeterli bir kış dönemi geçireceğimizi düşünüyoruz. Spor turizmi için görüşmelerimiz devam ediyor. Kasımda yapılacak Dünya Kupası için liglerde devre ortası yapılacak. Eskisi üzere ağır bir kamp programı olacağını kestirim ediyorum” sözlerini kullandı.