Trump'ın Eğitim Bölümü Departmanına düşülen emri imzalaması gerekiyor.

senbilirsin

New member
Beyaz Saray'dan iki yetkiliye göre, Başkan Trump Perşembe günü Linda McMahon Eğitim Bakanı Linda McMahon'un ajansı başlatmayı öğrettiği bir yürütme emri imzalamayı planlıyor.

Bölüm, yarattığı Kongre'nin rızası olmadan kapatılamaz. Ancak Trump yönetimi, ajansın otoritesini daraltmak ve telgraflama onu kapatmayı planlarken işgücünü önemli ölçüde azaltmak için adımlar attı.

Planlar hakkında halka açık bir şekilde konuşma hakkına sahip olmadıkları için anonimlik durumundan bahsetmiş olan Beyaz Saray yetkilileri, düzenlemenin Bayan McMahon'a otoriteyi devletlere geri döndürmesi talimatını verdiğini söyledi.

USA Today, Bay Trump'ın Perşembe günü siparişi imzalama niyetini bildirdi.

Cumhuriyetçi 1980'lerde ajansı kapatmaya çalışır. Ancak, koronavirüs pandemi sırasında bir ebeveyn hakkı hareketinin okul politikası ve müfrezesine karşı tepkiden ortaya çıkmasından sonra son birkaç yıldır kazanıldı.

Önemli Trump yanlısı aktivistleri içeren bu hareket, LGBTQ öğrencileri için belirli eğitim standartlarının ve bütünleştirici yönergelerin sağlanmasını teşvik eden gelişmiş gündemlere muhalefeti içerecek şekilde genişletildi. Aktivistler bu yönergelerin ebeveyn haklarını ve değerlerini zayıflattığını belirttiler.

Ancak eğitim meseleleriyle ilgili hiper parti, Başkan George W. Bushs'a karşı “çocuk” organize eden ilerici öğretmen sendikalarından, 2016 yılında Cumhurbaşkanı Barack'ın ortak temel standartlarına aykırı olan muhafazakar Cumhuriyetçi cumhurbaşkanlığı adaylarına kadar onlarca yıldır mevcuttu.

Ortada, ülkenin devlet okulundan 50 milyon öğrenci yakalandı ve bunların yüzde 15'inde engelli. Buna ek olarak, tartışma öğrencileri, düşük gelirli (tüm üniversite öğrencilerinin neredeyse üçte biri) ve federal krediler (yaklaşık yüzde 28) alan (yaklaşık yüzde 28) olarak nitelendirildikleri için Pell hibelerini koruyanların öğrencileri görülebilir.

Devlet okulları esas olarak devletler ve belediyeler tarafından toplanan vergilerle finanse edilmektedir, bu da tanım gereği bu para üzerinde kontrol sahibidir. Federal hükümet, toplam okul finansmanının yaklaşık yüzde 10'unu oluşturmaktadır, ancak bu, büyük ölçüde eğitim departmanı tarafından federal yasaya göre dağıtılmaktadır – cumhurbaşkanının takdirine bağlıdır.

Washington'daki bu güç dengesi en azından kısmen hiçbir modern cumhurbaşkanının neden bir federal departmanı tek taraflı olarak kapatmaya çalışmadığını açıklıyor. Eğitim departmanı 1979 yılında bir Kongre Yasası tarafından kuruldu ve federal yasama organı kaldırmayı onaylamak zorunda kalacaktı.

Eğitim departmanının değiştirilmesi büyük ölçüde popüler değildir. Geçen ay yapılan birkaç anket, Amerikalıların yaklaşık üçte ikisinin bu fikirle çeliştiğini gösterdi.

Bay Trump'ın yönetim için zaten çeşitli şikayetlere katılan başka bir yasal mücadeleyi tetiklemesi bekleniyor.

Hiçbir modern başkan tek taraflı bir federal departmanı kapatmaya çalışmadı. Eyaletler Arası Ticaret Komisyonu ve Sivil Havacılık Kurulu gibi diğer ajanslar, Başkan Bill Clinton ve Ronald Reagan'ın bir parçası olarak elendi, ancak Kongreyi mevzuat yoluyla destekleyerek.

Buna ek olarak, ABD posta hizmeti yarım asırdan daha uzun bir süre önce Postane Departmanının yerini aldığından dolap düzeyinde hiçbir departman kaldırılmadı. Eğitim departmanını yöneten programların çoğu, geçmişte çoğu yasa koyucuyu tereddüt etmekte tereddüt eden okullar ve öğrenciler sunmaktadır.

Bununla birlikte, Cumhuriyetçi yasa koyucular, Kongre'nin çeşitli bölgelerde ve aynı zamanda kendisini yansıtmak için yetkisini sorgulamak için adımlar attığında bile, Bay Trump'a alışılmadık bir saygı gösterdiler. Özellikle, ajanslara Programlar Kongresi tarafından onaylanan fonlar vermemeleri talimatı verdi, geçerli yasalara göre yasaklanmış ve anayasaya aykırı olabilecek bir adım.

Bölümün kapatılması, çeşitli yasaları, devlet okulları için federal finansman ve sigortalı okul bölgeleri veya engelli olanlar da dahil olmak üzere belirli öğrenci nüfusu için iptal etmeyecektir. Buna ek olarak, birçok eğitim yönergesi diğer ajanslar tarafından kontrol edilir ve bölüm, askeri üslerde veya Amerikan Yerli halkının alanlarında okulları izlemez.

Eğitim Departmanı, önceki yönetim altına başlayarak Bay Trump'ın hedeflerinin çoğuna ulaşmak için kendini yeniden düzenledi. Yeni öncelikler yeni başlar; Transseksüel öğrenciler için korumadan geri dönmek; Ve çeşitlilik programlarına karşı hareket etmek.

google