Trump Yönetimi Sue Trumps ve Öğrenciler Yerli Okullarda Sörf yapmak için

senbilirsin

New member
Amerikan yerli halkından bir grup kabileler ve öğrenci, Trump yönetimine federal işçilerin son zamanlarda taburcu olmalarını yerel okullara tersine çevirmeye dava ediyor, bunlardan eğitim kalitelerini ciddi şekilde azalttıklarını söylediler.

Ocak ayından bu yana Hükümet Verimliliği Bakanlığı tarafından binlerce federal işi azaltan çekimler arasında, ülkedeki yerli halk için sadece iki federal üniversitede çalışanların neredeyse dörtte biri: Lawrence'daki Haskell Indian Nations Üniversitesi. Ve Albuquerque'deki Güneybatı Hint Politeknik Enstitüsü.

Eğitmenler, bir basketbol eğitmeni, güvenlik ve bakım işçileri Şubat ayında serbest bırakılan veya zorlananlar arasındaydı. Pazar günü toplam işten çıkarma sayısı net olmasa da, indirimler federal bir otorite olan Hint Eğitim Bürosu'nun merkezi ve bölgesel ofislerindeki çalışanları da içeriyordu. Bazı çalışanlar, hepsi olmasa da, davayı Cuma günü Washington'daki bir federal mahkemeden önce sunan Yerli Amerikan Haklar Fonu tarafından yapılan açıklamaya göre getirildi. Yaklaşık 45.000 çocuk Büro'da 23 eyalete kayıtlıdır.

Kesintilerin bir sonucu olarak, davaya göre iki üniversitedeki düzinelerce kurs eğitmenini kaybetti. Destek çalışanlarının ve bakım işçilerinin kaybı nedeniyle, okul konutları hızla çöple istila edildi, öğrenciler durdurulamaz kahverengi suyun, gıda salonlarının öğrencileri yeterince beslemediğini ve öğrencilerin öğrencileri inceleme yeteneğini devre dışı bıraktığını belirtti.

Kabileler ve öğrenciler avukatı Jacqueline de León, “Ne yazık ki, bu sörfçüler öğrencilerin sağlığı ve güvenliği ve bu ihmal ve saygısızlık tarihinin devamı olmadan gerçekleştirildi.” Dedi. “Devam etmediğinden emin olmak için savaşmak için buradayız.”

Amerikan Yerli Halkı Fonu Fonu, İçişleri Bakanlığı Başkanlarına, Hindistan İşleri Ofisi ve Hint Eğitim Programları Ofisi'ne karşı dava açmıştır.

Davacılar, Isleta Pueblo'nun kabile uluslarını; Prairie Band Potawatomi Nation; Ve Cheyenne ve Arapaho kabileleri. İki üniversiteden beş öğrenci de davacılar arasındadır.

Bölümün dava hakkında yorum yapmadığını söyledi.

Federal hükümetin, ülke çapında tanınan kabilelerle özel ilişkiyi korumak ve sürdürmek için federal Hint güveninin sorumluluğu olarak adlandırılan yasal bir yükümlülüğü vardır.

1831'de federal mahkemeler tarafından desteklenen bu yükümlülükte, kabilenin egemenliğinin korunması, onları etkileyen projeler ve kılavuzlar için kabilelerle yapılan çalışmalar ve kabilelerin hakkına saygı duyma gereksinimleri kendi çıkarları için karar vermektir. Davaya göre, hükümet güvensizlik gerekliliklerini ihlal ediyor.

Cheyenne ve Arapaho valisi Hershel Gorham, “Federal hükümet eğitim öğrencileri sunmak zorunda olsa da, uzun süre makul bir hizmet sunmadı.” Dedi. “Özellikle Hint Eğitim Bürosu durumu düzeltmek için adımlar attığında, bu kesintiler tüm bu çabaları zayıflatıyor. Bu kurumlar topluluklarımız için değerlidir; Devam edip nasıl başarısız olduklarını izlemeyeceğiz. “

ABD hükümetinin yerel okullarla engelli bir hikayesi var. 150 yılı aşkın bir süredir, yerel çocuklar tarafından yüz binlerce binlerce binlerce, kendilerini nitatif olmayan kültürle asimile etmek için evlerinden çıkarıldıktan sonra, yerel çocuklar tarafından gönderildi. Orijinal asimilasyon okullarında istismar ve ihmal yaygındı ve ülke çapında bu tür kurumların yakınında kitle mezarları bulundu. Haskell'deki böyle bir mezarlığa 100'den fazla kişi gömüldü.

Kabile okullarının federal finansmanı, Amerikan yerli halkı ve Alaska'nın yerel öğrencilerinin kaydı ile birlikte 2010'dan bu yana istikrarlı bir şekilde azalmıştır.

Kâr amacı gütmeyen bir araştırma kuruluşu olan Notification Ulusal Politika Enstitüsü'ne göre, Amerikan Yerli halkı ve Alaska yerlileri ülkedeki en küçük etnik grubu açıklıyor ve 2021'de konferans okullarına kaydolan öğrencilerin yüzde 1'inden daha az. Verilerin mevcut olduğu son yıl.

Alan Blind Rapor raporları.