Trump yönetimi Harvard için Milyarlarca Finansmanda Kontrol Edecek

senbilirsin

New member
Trump yönetimi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Federal hibeleri ve Harvard'a sözleşmeleri yaklaşık 9 milyar ABD doları kontrol ettiğini ve üniversitenin anti -semitizmin kampüsünde kontrol edilmemesini sağladığını iddia etti.

Pazartesi günü yapılan bir beyanda, yönetim, “çok yönlü” olarak bilinen yükümlülükler için 256 milyon ABD doları ve 8,7 milyar ABD doları sözleşmeleri 8,7 milyar dolarlık yükümlülüklere incelediğini açıkladı.

Soruşturmanın duyurusu, Harvard'ın kampüste anti -semitizmi engelleyecek kadar yapmadığını, ancak üniversitenin Trump yönetimini tatmin etmek için neler yapabileceği konusunda belirsiz olduğunu gösterdi.

Genel Hizmetler İdaresi kıdemli memuru Josh Gruenbaum, “Harvard'ın kurumsallaşmış anti-Semitizmi içerme önlemleri olsa da, üniversite, kazanılan dolar vergi mükelleflerini alma ayrıcalığını korumak için çok daha fazla.” Dedi.

“Bu yönetim, anti -semitizmin uygun olmasına izin vermeleri durumunda kurumları sorumlu tutmak için hızlı önlemler alacağımızı kanıtladı.” “Harvard yapmazsa hareket etmekten çekinmeyiz.”

Pazartesi akşamı Harvard topluluğuna bir e -mail mesajında, Harvard'ın başkanı Alan Garber “mükemmel değiliz” ve Harvard'ın “yaptığımız işin ve gelecekte anti -sismitizmle mücadele etmek için gelecekte alacağımız önlemler alacağımız önlemler” için federal hükümetle birlikte çalışacağını söyledi.

“Bu finansman durdurulursa, hayatı isteyen araştırmayı işe alacak ve önemli bilimsel araştırma ve yeniliği tehlikeye atacak.”

Ayrıca anti -semitizm ile olan kişisel deneyimlerine de atıfta bulundu. “Başkan olarak hareket ettiğimde bile, anti -semitizm yaşadım ve bir üniversitede veya üniversitede arkadaş öğrenmenin ne kadar zararlı olabileceğini biliyorum.” Dedi.

Geçen yıl Harvard'ın deposu sırasında bir öğrenci grubu tarafından sergilenen boynuzları ve bir kuyruk gösteren bir posterden bahsetmiş olabilir.

Harvard duyurusu, geçtiğimiz ay Columbia Üniversitesi'ne karşı benzer bir adımla aynı şablonu izledi. Hükümet Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Harvard'ın kamu hayal gücünde oynadığı büyük boyutlu rolü kaçırmadı, bu da bir hedefi daha da cazip hale getirdi.

Duyuru, “Nesiller boyunca Harvard, Amerikan rüyasının bir sembolü – dünyanın her yerindeki öğrencilerin doruk noktası ve ünlü kuruma karşı tutum kazandı.” Dedi.

Diyerek şöyle devam etti: “Harvard'ın kampüsteki öğrencileri, aynı zamanda ücretsiz sınavlarla ilgili bölünmüş ideolojileri teşvik eden anti -Semitik ayrımcılığa karşı korumaması, ciddi tehlike içindeki itibarını verdi.”

Bildirge, hükümetin kontrol edilen incelemelerden biri için durdurma emirlerinin verilip verilmeyeceğini değerlendirmek için sözleşme kuruluşlarıyla birlikte çalışacağını belirtmektedir.

Hükümetin Harvard ve bağlı şirketleri için yaklaşık 9 milyar ABD doları burslara nasıl geldiği açık değildi. Bununla birlikte, Dr. Garber, Harvard'ın Mass General Brigham, Dana Farber Kanser Enstitüsü ve Boston Çocuk Hastanesi gibi tıp fakültesiyle ilişkili hastaneler için para içerdiğini gösterdi.

Kampüs Gazze, Harvard ve diğer üniversitelerdeki savaşa karşı protestodan sonra, bazıları “nehirden denize” gibi bazı propalestinik göstericilere, son derece rekabetçi tezahüratlar da dahil olmak üzere anti-Semitizmde talimat verildiğini söyledi.

Örneğin Harvard, İsrail'in bazı eleştirilerini anti -Semitik olarak tanımlayan, bazı Yahudi öğrenciler ve öğretim üyeleri tarafından övülen ancak destekçiler tarafından kınanan bir adım tanımlayan bir anti -Semitizm tanımını üstlendi. Hem Yahudi hem de İsrail kimliklerinin ayrımcılıkla mücadele ve zorbalık karşıtı politikaları ile kapsandığını açıkça ortaya koydu.

Eski Maliye Bakanı ve eski Harvard başkanı Lawrence H. Summers, “potansiyel otoriterleri tehdit eden gerçekleri aramak için bir bahane” olarak genel bakış olarak nitelendirdi.

Anti -Semitizm Harvard'da gerçek bir sorun olduğunu söyledi. “Donald Trump'ın bir şeylerin yanlış gitmediğini ve Harvard'ın anti -semitizme çok yavaş tepki verdiğini söylediği için” dedi.

“Harvard gerçek hatalar yaptı,” dedi Summers. “Ama Harvard'ın kusurları, neyin uzaktan tehdit edildiğini haklı çıkarmıyor.”

Kolombiya örneğinde, aynı üç ajansın – Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı, Eğitim Bölümü ve Genel Hizmetler İdaresi – 3 Mart'ta federal hibeler ve sözleşmelerde bir soruşturma duyurdu. İncelemenin “Sivil Haklar Yasası'nın VI. (Başlık VI, federal sübvansiyon alan programlarda cins, renk ve ulusal köken nedeniyle ayrımcılığı yasaklamaktadır.)

Birkaç gün sonra hükümet, Columbia'dan 400 milyon ABD doları federal finansmanını belirtti.

Bu parayı dikkate almak için Kolombiya, kampüsteki güvenlik grubunun güçlendirilmesi ve Orta Doğu, Güney Asya ve Afrika'nın daha güçlü bir denetiminin yükseltilmesi de dahil olmak üzere Trump yönetiminin ilk gereksinimleriyle yarıştı.

Bazı öğretim üyeleri imtiyazları şiddetle reddetti ve Cuma günü üniversite, üniversitenin mütevelli heyetinin eş başkanı Claire Shipman tarafından müzakereleri denetleyen Katrina Armstrong'un yerini aldı.

Hükümet, üniversitenin finansmanının eski haline getirileceğini söylemedi.

Federal görev gücü, Şubat ayında olası anti -semitik faaliyetler nedeniyle kampüste kontrol edildiğini söyledi. Kısa süre sonra Harvard, belirsiz ortam göz önüne alındığında, çalışanları ve fakültenin sona ermesini dondurduğunu söyledi.

Bir bakıma, Trump hükümetinin kampanyası Harvard'daki olayların anti -semitizmine karşı ilham aldı.

7 Ekim'de İsrail'e yapılan Hamas saldırılarından hemen sonra, Harvard Filistin Dayanışma Grupları bayrağı altındaki Harvard öğrencilerinin koalisyonu, “İsrail rejiminin geliştirilen tüm şiddetten tamamen sorumlu olduğu” bir mektup yazdı.

O zaman, Bay Summers, öğrenci mektubunu kınamadığı için üniversitenin yönetimini kınadı.

O zamanki Harvard başkanı Claudine Gay, tekrar iyi gitmeye çalıştı, ancak açıklamalara göre bir Kongre komitesinden çekilmek için baskı altına alındı. Anket kapsamında, öğrencilerin soykırım için nasıl çalışılacağı konusunda anti -semitik yorumlar için cezalandırılmayacağını söyledi.

Sonraki aylarda Harvard, kurumsal tarafsızlık tutumunu kabul etti ve üniversite dışındaki konularda hiçbir pozisyon olmayacağını söyledi.

Son öğretim yılında Harvards kampüsü, İsrail yanlısı ve Filistin yanlısı öğrenciler arasındaki gösteriler ve yüzleşmelerle sarsıldı. Bir noktada üniversite, Harvard bahçesine kimin girebileceğini sınırlamak için hedeflerini engelledi.

Öğrenciler geçen bahar bir kampta çadır kurdular ve sonbaharda John Harvard'ın heykeli kırmızı renkle yok edildi. Ekim ayında, Filistin yanlısı göstericiler, genişleyici kütüphanesinde, ana kütüphanede, dizüstü bilgisayarlarında “Serbest Filistin” ve “Harvard'ın ölümden elden çıkarılması” gibi işaretler kaydettikleri sessiz bir protesto düzenlediler.

Harvard, diğer üniversiteler gibi, protestolar ve konuşmalar için yeni kurallarla var olmaya başladı. Protesto hareketi son birkaç ay içinde daha sessiz kaldı.

Harvard'a anti -semitizmi ciddiye almadığı için dava açan bir mezun olan Shabbos Kestenbaum, Pazartesi günü “hevesli” olduğunu söyledi.

Kestenbaum, “Bu yüzden Başkan Trump'ı kullandım ve oy verdim.” Dedi.

Cumhuriyet Ulusal Konvansiyonu hakkında konuşan, Trump yönetiminin üyeleriyle iletişim kurduğunu söyledi. “Harvard korkmuyorsa,” dedi, “sadece dikkatli olmadığı anlamına geliyor çünkü daha fazla hesap verebilirlik yolda.”

Harvard, 50 milyar ABD dolarından fazla bir temel fonu olan dünyanın en zengin kurumlarından biridir. Son zamanlarda öğrenciler için mali yardım paketini artırdığı ve 200.000 ABD doları olan aileler için öğrenim ücretlerini ücretsiz olarak yaptığı açıklandı.

İdarenin üniversitelere yönelik saldırısının, özel yerlerde gerçekleşseler bile, hükümetin polis protestolarına yönelik ilk değişimi ve yetkisi üzerinde derin etkileri vardır. Örneğin, Harvard hükümeti önemli ölçüde parayı bozarsa, muhtemelen muazzam ekonomik ve akademik etkiler de vardır.

Her ne kadar özel hayırseverlik önemli olsa da, federal finansman uzun zamandır Amerikan akademik araştırmalarının yaşamının iksiri olmuştur ve üniversite liderleri, Washington artık Cheaps'a faturalarda yardımcı olmazsa sadece birkaç kurumun proje için finansal ateş gücüne devam edebileceği konusunda uyardı. Dernek ve hatta geçici araştırma programları, yerel ekonomilerden geçebilecek yeni işten çıkarmalar ve tutumlara yol açabilir.

Ancak yönetim Ocak ayında iktidara geldi ve Amerikan Üniversitesi oluşumunun seçkin alanlarına öfkeyle patladı. Bir aday olarak Donald J. Trump, en iyi üniversiteleri “Marksistler, manyaklar ve deliler” olarak gösterdi ve JD Vance onu “çılgın” olarak alay etti. (Bay Trump ve Bay Vance'in Ivy League üniversitelerinden her ikisi de var.)

Ve Bay Trump, sosyal medyada “bir kolej, okul veya yasadışı protestolara izin veren bir üniversite için tüm federal finansmanların” yemin etti.

Amerikan Eğitim Konseyi başkanı Ted Mitchell Pazartesi günü hükümetin bir zulüm modeli getirdiği konusunda uyardı.

“Yönetim açıkça bir oyun kitabı buldu ve bunu tekrar görüyoruz,” dedi Dr. Mitchell, “bir kuruma karşı anti -semitizm ve önleyici rehin bağları” olarak tanımladığını açıkladı.

Hükümet, Dr. Mitchell uzun zamandır, sivil hakların potansiyel ihlalleriyle başa çıkmak için üniversitelerle birlikte ölçülü, ileri geri bir süreç kullanmıştı. Trump hükümetinin stratejisinin, araştırmayı tehdit ederken uygun bir prosedürü zayıflatacağından ve kampüsteki Yahudi halkını korumak için çok az şey yapacağından korktuğunu söyledi.

Semitizm karşıtı görev gücünü hedefleyen diğer kurumlar George Washington Üniversitesi; Johns Hopkins Üniversitesi; New York Üniversitesi; Kuzeybatı Üniversitesi; Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles; Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley; Minnesota Üniversitesi; ve Güney Kaliforniya Üniversitesi.

Hükümetin büyük bir kısmı, Amerikan yerlerinde endemik bir anti -semitizm olarak gördüklerine odaklanmasına rağmen, Pennsylvania Üniversitesi için yaklaşık 175 milyon ABD doları finansmanında, 2022'de bir transseksüel kadının kadın yüzme takımına izin verdi.

Vimal Patel Rapor raporları.

google