Trump yönetimi devlet okullarında nasıl hedeflenebilir?

senbilirsin

New member
Bir okulda DEI programı olarak önemli olan nedir? Ve bu tür programlar ırk ve kimlik hakkında basit öğrenme ve konuşmaktan nasıl farklıdır?

Bu sorular son beş yılda yerel eğitim tartışmaları için merkezi öneme sahiptir. Trump hükümeti Perşembe günü 50 eyaletin tümünü açıkladıktan sonra büyük olasılıkla daha da acil olacaksınız, devlet okullarının “diğeri aracılığıyla avantajlı cins” için DEI kullanımını kullanmaya kararlıysa federal finansmanı kaybedebileceğini.

Mektup, düşük geliri olan öğrencileri destekleyen K-12 Okulları için K-12 okulları için en büyük federal finansman kaynağı için en açık tehdidi sağlar. (Bundesdollar, toplam K-12 eğitim finansmanının yaklaşık yüzde 8'ini oluşturmaktadır.)

Başkan Trump daha önce transseksüel kimliklerini tanımamak için okulları baskı altına aldı. Yeni kılavuz, cins, renk ve ulusal köken kategorilerine odaklanmaktadır. Devletlere gönderilen belge, 2023 yılında ayrımcılığı ve Yüksek Mahkemenin kararını önlemek için Yüksek Mahkemenin kolej kaydında açılan Sivil Haklar Yasası Başlık VI'dan alıntı.

Yönetim, yasadışı olarak gördüğü K-12 programlarına birçok örnek sunmamıştır. Ancak burada incelenebilecek girişim türleri.

Tek ırk meraklısı gruplar

Okullar bazen ya hedefli destek için veya cinsin kendileri hakkında açık tartışmaları teşvik etmek için cinsli öğrencileri ayırırlar.

Örneğin, bazı bölgeler erkeklik, performans ve ilişkilerle ilgili sorunların tartışıldığı siyah erkekler için kendi kendine yardım grupları topladılar. Bu gruplar bazen üniversite uygulamaları için akademik dersler veya yardımlar sunar.

Ve bazı okullar, çeşitlilik ve önyargılar hakkındaki tartışmaları kolaylaştırmak için tüm öğrencileri tartışma gruplarında – Asyalı öğrenciler, beyaz öğrenciler, Latin öğrenciler, çok oyuncu öğrencileri – (çok yönlü öğrenciler) cinsiyle böldüler.

Trump yönetiminin bu uygulamaları kabul etmeyeceği açıktır. New York'taki devlet okullarını incelemeye başladı, çünkü bazıları beyaz öğrencilere açık olmayabilecek renk öğrencileri için bir dizi konferans düzenlediler.

“Ayrılma yasadışı,” dedi idare açıklayıcı bir belgede ve ayrımı “öğrencileri, fakülteleri veya çalışanları yarışa göre ayıran” herhangi bir faaliyet olarak tanımlıyor.

Belge, eğitimcilerin öğrencileri “muhtemelen hayırsever amaçlarla” ayırıp ayırmadıkları önemli olmadığını açıkça ortaya koymaktadır.

Siyah çalışmalar ve etnik çalışma kursları

Son on yılda, birçok eyalet, okul bölgesi ve müfredat yayıncıları siyah çalışmalarda ve etnik çalışmalarda yeni ders çalışmaları oluşturmuştur.

Trump hükümetinin yeni yönergelerinde, K-12 müfredatı açıkça tartışılmamıştır. Üniversitelere tavsiyelerde bulunurken, yönetim daha önce “ırkçı klişeleri vurgulayan ve odaklanma üzerine odaklanan” sınıfların “Başlık VI altında bir düşman ortamı yaratabileceğini” açıklamıştı.

Geçmişte, Bay Trump ve müttefikleri, yapısal ırkçılık ve beyaz ayrıcalık hakkındaki tartışmaların, gereksiz kişisel suçluluk duygularını başlatarak beyaz öğrenciler için bir düşman ortamı yarattıklarını savundular. Bununla birlikte, yapısal ırkçılık kavramı, sol -lokantlarda ve ilçelerde giderek daha fazla öğretilen siyah çalışmalar ve etnik çalışmalar gibi disiplinler için merkezi öneme sahiptir.

Önde gelen siyah çalışmalar ve hukuk olan Kimberlé Clenshaw, yönetimin yasal emsallerin çok ötesinde olduğunu ve okulların hükümetin Sivil Haklar Yasası'nın müfredat kısıtlamalarına izin verdiği yorumunu kabul etmek için acele etmemesi gerektiğini savundu.

“İleriye dönük bir itaat” olarak tanımladığı şey konusunda uyardı – güvenli olmak istiyoruz çünkü bize sorulduğumuzdan daha fazlasını vereceğimiz fikri. “

Belirli gruplar için sonuçları artırmak için programlar

Bazı okul bölgeleri, belirli öğrenci grupları ve siyah erkekler için test sonuçlarını ve nihai oranları artırmak için yazılı planlar oluşturmuştur.

Bu programlar genellikle öğrencilerin demografisini daha iyi karşılamak için daha çeşitli öğretmenleri işe almaya çalışır – Trump yönetiminin ayrımcıya baktığı bir tutum uygulaması. Planlarda, daha fazla beyaz olmayan öğrencilerin kaydı gibi hedefler ileri yerleştirme kurslarında veya yetenekli programlarda da belirtilebilir.

Görevdeki Sivil Haklar Bakan Yardımcısı Craig Trainor, bu tür akademik girişimlerin hedeflenip hedeflenemeyeceği hakkındaki sorulara yanıt olarak: “Bu karmaşık değil.”

Bulunduğu daha önceki idari yönergelere dikkat çekti: “Bir eğitim kurumu bir cins bir kişiyi bu kişinin cinsi nedeniyle başka bir kişiden farklı davranırsa, eğitim kurumu yasayı ihlal eder.”

Kültürel Miras ve Kitap Listeleri

Birçok okul, özel okuma listeleri veya performansları ile Siyah Tarih Ayı veya Ay Yeni Yılı gibi etkinlikleri anımsatır. Bazıları okuldan sonra belirli bir kimliği araştırmak için kulüpler kurdu.

Okullar için SSS belgesinde yönetim, kültürel grupların ve kutlamaların doğal olarak sorunlu olmadığını belirtiyor: “Diyelim ki cins ne olursa olsun tüm öğrencilere açıksınız.”

Ancak bazı eğitimciler, anti-DEI yasalarını ve düzenlemelerini özkenör olarak teşvik etmişlerdir.

Florida gibi DEI için benzer kısıtlamalara sahip eyaletlerde, okullar bazen muhafazakar yasa koyucular ve aktivistler tarafından hedeflenebilmek için kültürel mirasın programlanmasını iptal etti ve Kütüphane kitapları siyah tarihsel figürlere veya sivil haklar hareketine dokundu.

Trump yöneticisi tarafından yapılan önceki önlemlere yanıt olarak, Savunma Bakanlığı'ndaki bazı okullar İspanyol ve Asya kültürel gruplarını düzenledi ve Black History Ayına kadar toplantıları ve performansları iptal etti.

Bundan bir şey uygulanabilir mi?

Ülke çapında 13.000 okul bölgesi var ve Trump hükümetinin onu ne kadar etkili bir şekilde cilalayabileceği belirsiz. Bay Trump, avukatların çoğunun ait olduğu ajansı sökmeye çalıştığında eğitim departmanı çalışanlarını büyük ölçüde kısalttı.

Üniversitelerde olduğu gibi, Bay Trump, büyük şehirlerdeki ülkedeki gibi liberal okul bölgelerini en üst düzeyde, liberal okul bölgelerini hedefleyebilir.

Bu yerlerdeki potansiyel etkiler muazzam olabilir. Örneğin Los Angeles, bu öğretim yılında federal hükümetten 861 milyon ABD doları aldı ve parayı öğretmenlerin, danışmanların, sosyal hizmet uzmanlarının ve psikiyatristlerin maaşlarını ödemek için kullandı.

google