Trump, Kaliforniya'ya Transseksüel Ebeveynlik Bildirimi açısından meydan okuyor

senbilirsin

New member
Trump hükümeti Perşembe günü Kaliforniya Eyaleti hakkında bir soruşturma duyurdu ve transseksüel öğrencileri ebeveynlerine yönelik istenmeyen açıklamalardan korumak için yeni yasasının federal yasayı ihlal ettiğini söyledi.

Adım, Kaliforniya'da ve ülke çapında liberal eğitimcilerin ve siyasi kararların transseksüel kimliklerini doğrulama çabalarına karşı çıkan muhafazakar okul yetkililerini ve ebeveynlerin aktivistlerini sağlayabilir.

Güvenlik yasası olarak adlandırılan California yasası, bir öğrenci farklı bir isim veya başka bir zamir kullanırsa, okul yetkililerinin çalışanları ebeveynlere talep etmesini engeller. Temmuz ayında Demokrat Vali Gavin Newsom tarafından imzalandı ve 1 Ocak'ta yürürlüğe girdi. Yasa, muhafazakar bölgelerdeki bir düzineden fazla okul yetkilisinin dikkate değer bildirimi reçete etmeye çalıştıktan sonra geldi.

Devletin demokratik liderleri, açıklama gereksinimlerini öğrencilerin refahını etkileyecek bir “zorla gezi” olarak eleştirdiler. “Bir LGBTQ+ kimliğini açıkladığınızda ve derin kişisel kararlar olanların seçimi” diyor.

Ancak Cumhuriyetçiler, bildirimin ebeveyn hakları meselesi olduğunu söylediler. Trump yönetimi Perşembe günü Kaliforniya Ferpa'daki siyasetin veya aile dersleri ve gizlilik için aile hukukunun ebeveynlerin çocuklarının eğitim belgelerine erişmesini sağlayan federal bir yasa çeliştiğini savundu.

Linda McMahon, Linda McMahon, “Öğretmenler ve okul danışmanları, cinsel kimlikleri ve zihinsel sağlıkları hakkında sonraki kararlarla ilgilenen küçüklere tavsiyelerde bulunmak için iş dünyasında olmamalıdır.” “Bu sorumluluk ve bu ayrıcalık bir ebeveyn veya güvenilir bir sevilen kişiyle yatmaktadır.”

Kaliforniya yasası, okul personeli ve ebeveynler arasındaki cinsiyet kimliği hakkında tartışmaları yasaklamamaktadır. Ancak, okulların açıklama gerektiren yönergelere veda etmelerini engeller.

Devlet Kamu Dersleri Sorumlusu Tony Thurmond ve Başsavcı Rob Bonta da dahil olmak üzere Kaliforniya Demokratları bu politikanın mücadelesinde konuştu. Los Angeles'taki eyaletin en büyük okul bölgesi başkanı Alberto Carvalho, Trump yönetiminin çabalarının okulların transseksüel kimliklerini onaylamasını engellemesine direnmek için yemin etti.

Vali Newsom, muhafazakar bir gençlik lideri Charlie Kirk ile en son podcast röportajında devlet yasasını savundu. Bay Kirk, okul bölgelerinin ebeveynlere çocuklarının trans olup olmadığını bile söyleyemeyeceği bir yasa imzaladığı için valiyle karşı karşıya kalmıştı. “

“Doğru değil,” diye yanıtladı Bay Newsom. “Yapabilirsin. Ateşlenemezsin çünkü yapmadın.”

Bununla birlikte, bu değişim, Bay Newsom'un diğer Demokratik liderleri, transseksüel sporcuların kadın sporlarına katılmasının “derinden haksız” olduğunu söyleyerek aynı röportaj sırasında geldi.

Bay Newsom'un ofisi Perşembe günü Trump hükümeti tarafından duyurulan soruşturmalara hemen tepki vermedi. Vali, eyaleti Los Angeles'ın orman yangınlarından kurtulmak için 40 milyar ABD dolarından fazla federal yardım ararken yönetimin çeşitli adımlarını eleştirdi.

Kaliforniya Eğitim Departmanı liderleri, Trump hükümetinin devlet yasasının federal yasayı ihlal ettiği iddiasını reddetti. Ebeveynlerin hala talep üzerine çocuklarının belgelerine erişebileceğini söylediler.

“Güvenliği zorla gezi politikasından etkilenen birçok öğrenci ve aileyi duydum,” dedi Thurmond'un Demokratı bir açıklamada. “LGBTQ+ gençlerimiz ve ailelerimiz için bizi duyduğumuz kadar yüksek sesle duyduklarından emin olmak istiyorum: duyuluyorlar, korunuyorlar ve seviliyorlar.”

Eğitimde, hem mutfak tabloları hem de siyasi aşamada transseksüel bildirim gerekliliklerinden sadece birkaç soru vardı.

Kaliforniya Güvenlik Yasası, Tesla'nın CEO'su Elon Musk ve hükümetin verimliliğine başkanlık eden Trump Donor ve yabancılaştığı bir transseksüel iştiraki Elon Musk için büyük ilgi gördü.

Bay Musk, SpaceX merkezini Kaliforniya'dan Teksas'a taşıma kararında yasayı “son saman” olarak nitelendirdi.

Birkaç Cumhuriyetçi devlet, çocuklarının cinsiyet kimliklerini sorgularsa veya değiştirirlerse ebeveynlerin bilgilendirilmesi gereken yasalar çıkarmıştır. Sorun, Covid 19 pandemi sırasında ve sonrasında enerji kazanan ebeveyn haklarının muhafazakar hareketi için önemli bir önceliktir.

Sorun eğitimciler ve danışmanlar için karmaşıktır. Genellikle bir öğrencinin gerginliğine, çocukların ve ergenlerin kuyu için ailenin açıklığı ve desteğinin çok önemli olduğu bilgisiyle yaklaşmaya çalışırlar.

Ayrıca öğrencileri kötüye kullanma veya ihmalden korumaya çalışırlar ve nadir durumlarda ebeveynlerin tepkilerinin cinsiyet kimliğinin ifşa edilmesi için bir tehdit olabileceğinden endişe duyarlar.

Amerikan Okul Danışmanı Derneği'nin profesyonel yönergeleri, danışmanlar LGBTQ öğrencileriyle çalışırken aile şirketinin önemini vurgulamaktadır. Ayrıca, danışmanların ebeveynlerin bilmeyebileceği durumlarda bile öğrencilerin seçilen cinsiyet kimliklerini, isimlerini ve zamirlerini onaylaması gerektiğini de belirtiyorlar.

Kaliforniya yasasını yazan Demokratik bir milletvekili Chris Ward, bunun yasal sınavı talep edeceğinden emin olduğunu söyledi.

Perşembe günü, “Devlet okulu yetkililerinin okul yetkilileri, ABD Anayasası'ndaki ABD Anayasası'na maruz kalmayan rızası olmadan öğrencileri ortaya çıkarmaları için.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Bunun ahlaki olarak invaziv olduğuna ve bu konuda ezici psikolojik sağlık sonuçları olduğuna inanıyoruz.”

Ülkenin en büyük devlet okulu sisteminin en ünlü liberal eyaletinde federal soruşturması, Başkan Trump'ı kapatmaya sunan bir ajans olan eğitim departmanının cesur bir adımıdır.

Daha önceki çabalar çok daha küçüktü. Örneğin, yönetim, kızlar için bir tuvaleti tamamen aileye dönüştürmek için Denver'daki devlet okullarında bir soruşturma başlattı.

Trump ayrıca, transseksüel kimliklerini tanıyan okullardan federal fonları alıkoymakla tehdit eden bir yönetici düzenleme imzaladı. Bununla birlikte, bunu yapma yeteneği, Kongre'nin K-12 okullarındaki çoğu federal finansmanı kontrol etmesi ile sınırlıdır. Bu federal fonlar ülke çapında okul bütçelerinin sadece yüzde 10'unu oluşturuyor.