Trump, eğitim departmanından öğrenci kredilerini ve özel borç hizmetlerini böler.

senbilirsin

New member
Başkan Trump Cuma günü yaptığı açıklamada, eğitim departmanının artık 1,6 dolarlık kredi spor folyosunu 1,6 trilyon dolar veya “özel ihtiyaçlar” programlarını kaldırmak istediği bir ajansın büyük bir sürümünde yönetmeyeceğini açıkladı.

Trump, öğrenci kredilerinin küçük işletme yönetiminin bir parçası olacağını, özel borç hizmetlerinin Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı'nın bir parçası olarak beslenme programları ile birlikte değiştiğini söyledi.

Bay Trump, Oval Ofis'teki gazetecilere, hareketlerin “derhal” olacağını söyledi ve yeniden yapılanmanın – eleştirmenlerin mahkemede sorgulamaya hızla yemin edeceğine inandığını da sözlerine ekledi.

“Geçmişten çok daha iyi hizmet veriyorsunuz. Bu bir kaosdu,” dedi krediler hakkında. “Şimdiye kadar, maliyetlerin yarısıyla büyük bir eğitim alacaksınız.”

Trump, Perşembe günü yaptığı açıklamanın temellerini eğitim departmanının kapatılması konusunda yürütme emri vererek attı. Bölüm, yarattığı Kongre'nin rızası olmadan kapatılamaz. Bay Trump göreve başlamasından bu yana, yönetimi departman departmanını yarıdan fazla düşürdü ve 600 milyon dolarlık hibeleri kaldırdı.

Eğitim uzmanları ve sendika memurları, Bay Trump'ın özellikle öğrenci kredileri için bunu yapma yetkisini sorgulamasına rağmen, ajans bu tür ana işlevlerin yeni görevinden yararlanmaya devam edecektir. Birçoğu, sonucun daha iyi bir hizmet olmayacağını öne sürdü – borçlular için sadece daha fazla karışıklık.

Beyaz Saray'ın basın sözcüsü Karoline Leavitt Perşembe günü, öğrenci kredileri gibi önemli programların hala çok daha ince olsa da eğitim departmanından çıkacağı konusunda ısrar etti. Cuma günü hangi işlevlerin taşınacağını ve hangi yasal otorite Bay Trump'ın onu aktarması gerektiğini açıklamak için baskı yaptı, Kongreye başvurdu.

Yetkili, “Başkan Trump, Eğitim Bakanlığı'nı azaltmak ve eğitimi eyaletlere iade etmek ve aynı zamanda öğrenci kredileri, özel ihtiyaçlar ve beslenme programları için programlar ve beslenme programları gibi kritik işlevleri korumak için yürütme yetkilisinde her şeyi yapıyor.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Başkan her zaman Kongre'nin bu çabalarda bir rol oynadığını ve cumhurbaşkanına yardım etmeyi bekliyoruz.”

Kongre'deki yüksek olan Cumhuriyetçiler, Bay Trump'ın eğitim departmanını ortadan kaldırma çabalarını desteklemek için yasalar getirmeyi taahhüt ettiler.

Ulusal Öğrenci Mali Yardım Yöneticileri Derneği geçici başkanı ve genel müdürü Beth Maglione, Bay Trump'ın yardım programlarını departmandan alıp alamayacağını “belirsiz” olduğunu söyledi. Kongre tarafından yetkilendirilen bir geçişin zaman ve dikkatli bir planlama gerektireceğini öne sürdü.

“İdare önce SBA içindeki öğrenci yardım programlarının yönetimi üzerine yapılan çalışmaların atanacağı, gerekli personel ve kaynakları belirleyerek ve bu programların başka bir federal otoriteye aktarılmasını kolaylaştırmak için gerekli altyapıyı oluşturması gerekecek.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Kapsamlı bir planın yokluğunda ciddi bir sorun var: Bu yeniden yapılanma öğrencileri ve kurumları rahatsız etmeden nasıl yürütülüyor?”

Yürütme emrinde, cumhurbaşkanı federal kredi spor folyosunun federal hükümetinin büyüklüğünü Banka Wells Fargo ile karşılaştırdı ve Wells Fargo'nun 200.000'den fazla çalışanı olduğunu, sadece 1.500 kişi eğitim departmanının öğrenci yardımı için ofiste çalıştığını tespit etti.

“Eğitim Bakanlığı bir banka değildir ve banka işlevlerini Amerikalı öğrenciler için donanımlı bir şirkete iade etmek zorundadır.”

Perşembe günü, Bay Trump, yüksek yoksulluklu okullara devam eden ve Bundespell sübvansiyonlarına güvenen öğrenciler için yasal olarak görevlendirilen fonların yanı sıra “özel engelli ve özel ihtiyaçları olan çocuklar için kaynaklar” korunacağına söz verdi.

Bunun ilk döneminde SBA yöneticisi olarak görev yapan Bay Trump'ın eğitim sekreteri Linda McMahon için önemli olduğunu belirtti.

Bay Trump'ın Cuma günü açıkladığı yeniden yapılandırma, eğitim departmanındaki en büyük programlardan bazılarını, personel kesintileri yoluyla okullara ve kendilerine sadece minimal katılan ajanslara aktaracak.

Kelly Loeffler yönetiminde SBA Perşembe günü yaptığı açıklamada, yaklaşık 6.500 işçisinin yüzde 43'ünü azaltacağını açıklarken, Robert F. Kennedy Jr. liderliğindeki HHS, yaklaşık 80.000 çalışanının çoğunu sundu.

SBA temsilcileri yorum talebine hemen yanıt vermedi. Sosyal medya katkısında, Bayan Loeffler şunları söyledi: “SBA, Amerikan öğrenci kredi portföyüne hesap verebilirlik ve bütünlüğü geri yüklemek için liderliği almaya hazır.”

Öğrenci kredilerinin ele geçirilmesi, SBA'nın her yıl yönettiği portföyün büyüklüğünü önemli ölçüde genişletecektir. 2024 mali yılında SBA, yaklaşık 459 milyar ABD doları ödenmemiş krediler portföyü bildirdi. Bu, federal kredide borçlunun üçte birinden daha azıdır.

Federal öğrenci kredi programı, son iki yılda kullanılabilirliğini geciktiren yeni bir başvuru formunun tanıtımı da dahil olmak üzere sorunlardan rahatsız oldu.

Şu anda Ulusal Öğrenci Hukuk Savunma Ağı'nın başkanı olan Eğitim Bölümü eski bir yetkilisi olan Aaron Ament, programların finans departmanının veya SBA'nın desteğinden faydalanabileceğini ve sadece öğrenciler, üniversiteler ve Amerikan vergi mükellefleri için daha fazla kaosa yol açabileceklerini söyledi.

Ament, “Bu programların denetiminin neden ajansa yerleştirildiğine dikkat çeken onlarca yıllık düşünce var.” Dedi.

Ayrıca, Bay Trump'ın açık bir Kongre Yasası dışında programların kendisini aktarabildiğinden şüphe etti.

“Bunu bir tür yönetici kampanyası aracılığıyla yapmaya çalışırsanız, bunu sorgulayacağız ve hızlı bir şekilde engellenmesini beklerdim,” dedi Bay Ament.

Öğrenci Kredi Programı, Başkan Joseph R. Biden Jr.

Öğrenci kredileri hakkında ayrıntılı olarak yazan Urban Institute başkan yardımcısı Matthew M. Chingos, “Önceki yönetim, otoritelerinin öğrenci kredileri ile ilgili yasal sınırlarını sorgulayan ve aşan şeyleri yapma deneyimine sahipti.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Bu, birçok mahkeme savaşına ve nihayetinde öğrenci kredileri için belirsizliğe yol açtı. Mevcut yönetim benzer deneyime sahip olabilir.”

Eğitim Departmanına gelirle ilgili kredi geri ödeme planları için dava açan Amerikan Öğretmenler Federasyonu Başkanı Randi Weingarten, yönetimin değişikliklere neden olabileceğine dair şüpheler gösterdi.

“İlk olarak, bir başkan hakı değiştirme yetkisine sahip değil-bu sadece Kongre'dir.” “Ve ikincisi, neden ya iyi bir fikir taşıyorsunuz? Öğrenci kredileri küçük bir şirket değildir ve RFK JR fikir hakkında hiçbir şey bilmiyor,” engelli eğitim yasası olan özel eğitimin bir nedeni.

Sosyal medya katkısında Kennedy, ajansının “eğitim departmanı tarafından gerçekleştirilen özel ihtiyaçları olan ve beslenme programlarını izleyen insanların desteğine tamamen hazır olduğunu” ve “en savunmasız vatandaşlarımızın en yüksek ulusal önceliğimize bakımı” olduğunu yazdı.

Bay Trump'ın departmanı ve işini kaldırma planını tam olarak destekleyen Bayan McMahon, bu ayın başında kısaltma fikrini açıklamak için bir röportajda savaştı.

Fox News'e, “Size tam olarak ne anlama geldiğini söyleyip söyleyemeyeceğimden emin değilim, ancak engelli insanlar ve ihtiyaçlar için programlar.” Dedi.

Engelli öğrencilerin savunucuları, Bay Trump'ın planlanan değişikliklerinde alarm idi.

Ebeveynler ve avukatlar konseyi genel müdürü Denise S. Marshall yazılı bir açıklamada, “Eğitim Bakanlığı, kaos ve karışıklıktan başka bir şey elde etmiyor,” dedi ve Ebeveynler Konseyi Genel Müdürü Denise S. Marshall, milyonların eğitim departmanının benzersiz iç uzmanlığından yararlandığını buldu. Diyerek şöyle devam etti: “Çocuklarımızı eğitmek için doktorlara göndermeyeceğiz ve HHS'ye işlevler göndermeyi kabul etmeyeceğiz.”

Bay Trump, “özel ihtiyaçları ve tüm beslenme programlarını ve diğer her şeyi” HHS'ye aktarmaya söz verdiğinde, hangi “özel ihtiyaçların” dahil edildiğini detaylandırmadı. Eğitim Departmanı, her yıl milyarlarca eyalete özel borç hizmetleri için ödeme yapması ve özel eğitim için belirli bir ofisi vermektedir.

Eğitim departmanı yorum talebine yanıt vermedi.

“Beslenme programlarının” kapsamının HHS'nin miras alacağı da tam olarak açık değildir. Sekreteri Bay Kennedy, beslenmeyi iyileştirmek ve okul öğle yemeğinden ultra işlenmiş yiyecekleri ortadan kaldırmak için kampanya yürüttü.

Bununla birlikte, okul yemekleri şu anda, yakın zamanda doğrudan okullarda yerel üreticilerin minimal işlenmiş gıdalarını sağlayan bir programı sona erdiren Tarım Bakanlığı'nın sorumluluk alanı altındadır.

Bay Kennedy, Amerika'nın çocuklarını gelişmiş dünyada hastaya bırakan kronik hastalıkların “salgını” için çevresel toksinleri ve kırık bir gıda sistemini suçlayan bir dizi kutuplaştırıcı ifade yaptı.

Ayrıca, kanıtlanmış aşıların etkinliği ve güvenliği hakkında şüphelerden vazgeçerken kızamık gibi hastalıkların önlenmesinde oynayabilecek beslenme rolü için kampanya yürüttü.

google