Trump bu üniversiteleri hedef aldı. Neden?

senbilirsin

New member
Trump yönetimi, onlarca yıldır kampüste akan federal mali desteği geri alarak Amerikan üniversiteleri üzerinde olağanüstü bir etkiye sahip olmaya çalışıyor.

Başkan Trump ve müttefikleri, bazı okulların, özellikle bir avuç seçkin üniversitenin, anti -semitizm ve ideolojik aşılamanın burçları haline geldiğini iddia ediyorlar. Üniversite endüstrisi, özellikle Ekim 2023'te Hamas'ın İsrail'e saldırısından bu yana kusurları ve başarısızlıkları tanımasına rağmen, Amerikan toplumunun bir bütün olarak geri tepmesi için federal fonların azalmasını bekliyordu.

Üniversite Direktörü, hükümetin fonları tutma tehditleri yoluyla istifa edeceğinden ya da çok az ya da hiç uyarmak için, akademik özgürlük, Amerikan eğitim sisteminin temel taşı.

Trump hükümeti, okulların genellikle anti -semitizme tahammül ettiğini iddia eden kesintiler için büyük nedenler verdi. Ancak okul seçimi ve hatta bazı talepleri bazen eğitimcileri ve uzmanları karıştırdı. Örneğin, Northwestern Üniversitesi yakın zamanda, Trump hükümetinin Columbia Üniversitesi'ne verdiği taleplerin bir listesiyle yakından izlenen anti -Semitizmle mücadele etmek için üstlenen adımların bir listesini yayınladı. Kuzeybatı birkaç gün sonra hedeflendi.

Sorun, kampüsün merdivenleri ile Trump yönetimi arasındaki gerilimlerin dolar ve yüzyıl sonuçlarını göstermektedir. Temel tartışmanın sonucu – üniversite oluşumunun amacı – önümüzdeki yıllarda ülkeyi etkileyebilir.

Hangi okullar hedeflendi?

Şimdiye kadar, yedi üniversite ceza kesintileri için onurlandırıldı veya finansmanlarının ciddi bir tehlike altında olduğu açıkça açıklandı. Bunlar:

Bazı üniversitelerin yetkilileri, bazen sosyal medya aracılığıyla öğrendikleri kesintilerle karıştırıldı ve anti -semitizmle mücadele etmek için önlemler aldıkları konusunda ısrar etti.

Özellikle Sivil Haklar Eğitim Bakanlığı Ofisi'nden düzinelerce başka okul da kontrol edilir ve federal finansmanlarının bir kısmının risk altında olduğunun farkındadır. Bununla birlikte, odağın büyük bir kısmı, Trump yönetiminin bir görev gücü tarafından özel bir dikkat için tanımlanan 10 okuldur, bu da anti -semitizmin köküne adanmış olduklarını belirtir: Columbia; George Washington Üniversitesi; Harvard; Johns Hopkins Üniversitesi; New York Üniversitesi; Kuzeybatı; Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley; Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles; Minnesota Üniversitesi; ve Güney Kaliforniya Üniversitesi.

İdare eleştirmenleri, bu okulların hepsinin 2024'te Demokratik bilet için oy kullanan bir eyalette – veya George Washington'un davasında – federal bir bölgede olduğunu belirtmekten çekinmedi.

Okullar neden eleştiriliyor?

Yönetim genellikle hedeflenen okulların anti -semitizmi barındırdığını iddia etmiştir. İsrail'in Gazze'deki savaşına karşı bir protesto hareketi, 2024'te üniversite kampüsünü kıyıdan kıyıya süpürdüğünde, en değişken sahnelerden bazıları Columbia'daydı.

Ancak hükümetin büyük üniversitelere ve üniversitelere karşı düşmanlığı, bu savaşla ilişkili türbülanstan daha derin kökler yapıyor. Onlarca yıldır muhafazakarlar, olumlu önlemler, yüksek öğrenim ücretleri, liberal profesörlerin görüşleri ve kampüste çeşitlilik, adalet ve içerme girişimlerinin yayılması için programlardan rahatsız olan üniversite oluşumunun seçkin kademelerinde yanlış görünüyorlar.

Birçok muhafazakar, görüşlerinin ders salonlarında marjinalleştirildiğini ve en iyi okulları “Wokeizm” in inkübatörleri olarak gördüğünü söylüyor. Öğrencileri ekonomi için gerekli olan işlere götüren akademik programları vurgulamak istediklerini söylediler.

NE KADAR PARA OLDU?

Şimdiye kadar hükümet 12 milyar ABD dolarından fazla attı veya avla tehdit etti. Hastanelerde olduğu gibi, paranın çoğu Harvard ve bağlı şirketlerine bağlıdır.

Üniversiteler hangi belirli programların tehlikede olduğu hakkında çok az şey söyledi. Örneğin Penn, araştırmacıların en az yedi okulda etkilendiğini söyledi.

Penn Başkanı J. Larry Jameson, “Bu sözleşmeler hastanedeki enfeksiyonları önlemek için araştırmalar, ölümcül virüslere karşı ilaç taraması, kuantum bilgisayarlara, kimyasal savaşa karşı koruma ve öğrenci kredisi programlarını içeriyor.” Dedi.

Okullar nasıl tepki verdi?

Hayal kırıklığı ve endişenin yanı sıra, genellikle kamuya açık bir şey yapmamışlardır.

Ancak muazzam bir istisna var. Mart ayında Columbia, hükümetin vurduğu 400 milyon ABD dolarının geleceği hakkında müzakere edebilmesi için yönetimin iddialarını karşılamayı kabul etti. Üniversitenin yaptığı en önemli tavizler, üniversitenin Orta Doğu, Güney Asya ve Afrika çalışma bölümünü yeni denetim altına almayı kabul etti. Kampüsün güvenlik gücünün güçlendirilmesi; Ve disiplin ve protesto politikasını sertleştirin.

Columbia'nın teslim olması, ülke çapında yüksek öğrenim liderlerini uyardı.

Princeton Üniversitesi başkanı Christopher L. Eisger, Mart ayında “PBS NewsHour” dedi. “Ve bu yüzden üniversiteler bu konuda taviz verdiğinde endişelerim var. Ve bence onları tekrar yapmamak zor.”

Mevcut ve eski üniversite başkanları da bir okulun önlemlerini uzaktan değerlendirmenin kolay olduğunu söyledi.

Michigan Üniversitesi ve Iowa Üniversitesi eski başkanı Mary Sue Coleman, Mart ayında yapılan bir röportajda, “Ayakkabınızda oturuyorsam başka bir karar verirdim,” dedi. “Bilmiyorum.”

Bu okullar zengindir. Hükümet neden finanse ediyor?

İkinci Dünya Savaşı zamanından bu yana, ABD hükümeti, bilgisi kamu ve özel sektöre aktarılan araştırma projeleri yürütme bilime dayanmaktadır. Federal araştırma neredeyse her zaman çapraz taraf desteği aldı, ancak bazı projeler hakkında ara sıra şikayetler (ve bazen tamamen alay konusu) verildi.

Trump hükümetinin son adımlarına karşı koymak için mücadelelerinde, üniversiteler seçilmiş memurlara ve halka ülkenin sağlığına ve refahına önemli katkılarda bulunduklarını söylemeye çalıştılar. Ayrıca ülkenin geleceği için üniversite temel araştırmalarını zorunlu kılmaya çalıştılar.

Bir endüstri grubu olan Amerikan Üniversiteleri Derneği'nin yönetim kurulu, yakın zamanda gerçekleştirilen bir açıklamada, “Amerika, Çin ve diğer rakiplerle yarışımızda bir saniye duraklamayı göze alamaz” dedi: “Şimdi, buna katkıda bulunan, Amerika'daki en büyük üçlülerin çoğu üretilen araştırma şirketinin herhangi bir bozukluğunu riske atamayız.”

Okullar sadece temellerini karşılayamaz mı?

Birçok büyük okulun gerçekten büyük temelleri vardır. Bununla birlikte, her vakıf farklıdır ve üniversite liderleri birçok bağışçının paralarının nasıl kullanılabileceğini sınırladığını bulur. Başkan Yardımcısı JD Vance de dahil olmak üzere Cumhuriyetçiler, tüketim vergisindeki artışı en büyük vakıflara açık bir şekilde tartıştılar.

Harvard'ın 53 milyar ABD doları değerinde, diğer Amerikan üniversitelerinden çok daha fazlası var. Bununla birlikte, Trump yönetiminin duyurulmasından birkaç gün sonra, üniversite bu ay 750 milyon dolarlık tahvil verme planı açıkladı. Gelirler, acil durum planlaması ve finansal solunum ile ilgilenen Harvard'a verecekti.

google