Son dakika haber | Hem okuyor birebir vakitte para kazanıyorlar

pandomim

New member
MALATYA (İHA) – Hem okuyor tıpkı vakitte para kazanıyorlar

MALATYA Malatya‘da Mesleksel Eğitim Merkezleri’nde eğitim alan öğrenciler hem okuyor tıpkı vakitte para kazanıyor.

Malatya‘da 2019 yılı itibariyle örgün eğitim kurumu olarak Meslek Lisesi diploması vermeye başlayan Hacı Hasan Kovuk Mesleksel Eğitim Merkezi’nde eğitim alan öğrenciler hem okuyor birebir vakitte para kazanıyor. Merkezi Eğitim Merkezleri’nin yaygınlaştırılması ve istihdam artışına katkı sunmak için Mesleksel Eğitim Kanunu’nda yapılan düzenleme daha sonrası Mesleksel Eğitim Merkezleri’ne ilgi her geçen gün arterken, Hacı Hasan Kovuk Mesleksel Eğitim Merkezi’nde farklı alanlarda eğitim alan öğrenciler haftanın bir günü okulda teorik eğitim alıyor 5 gün ise alanda pratik yapıyor.

Hem eğitim alıyor tıpkı vakitte para kazanıyorlar

Hacı Hasan Kovuk Mesleksel Eğitim Merkezi’nde aldıkları bir günlük teorik eğitimin akabinde 5 gün ise 2. Organize Sanayi Bölgesi faaliyet gösteren bir fabrikada pratik eğitim alan 11’inci sınıf öğrencileri Mehmet Mert Özaslan, eğitiminin tamamlanmasının akabinde lise diploması ve ustalık dokümanı alacağını belirterek işini severek yaptığını aktarırken, Musa Ulu ise ilerde ustalık evrakı alarak kendi iş yerini kurmak istediğini söylemiş oldu.

Haftanın bir günü teorik beş gün pratik eğitim

İşletmelerin çırak taleplerini her daim karşılamaya hazır olduklarını söz eden Hacı Hasan Kovuk Mesleksel Eğitim Merkezi Müdürü Remzi Sevim ise “Mesleki lisedeki öğrenciler haftanın bir günü okula geliyorlar. Öteki 5 gün işletmedeler bunların meslek hastalıkları, iş kazası üzere sigortalarını okulumuz tarafınca yapılıyor. beraberinde işletme çırak çalıştırdığı için kendilerine devlet takviyesi sağlanıyor. Bu imkanı hazırladıkları için işletme sahiplerine teşekkür ediyoruz. Çırak gereksinimleri olduğu takdirde karşılamaya hazırız” tabirlerini kullandı

Patronlar şad

Mesleksel Eğitim Kanunu’nda yapılan düzenlemenin ehemmiyetine değinerek, uygulamanın devam etmesinin her kesite olumlu yansımalarının olacağını kaydeden 2. Organize Sanayi Bölgesi İdare Heyeti Lider vekili hem de işletme sahibi Mahmut Boyraz da, “Bizim burada yaptığımız iş meslek odaklı olduğu için çıraklık eğitim merkezlerinin bizim dalda önemli biçimde katkısı oluyor. Burada biz işe birinci başlayanlar için çıraklık okullarını kullanıyoruz. Çıraklık okullarımızı bize eleman yetiştirme açısından önemli biçimde katkı sağlıyor. Malatya çıraklık okulumuzun müdürü, öğretmenleri bizimle temas halinde ve bize katkı sunuyorlar. Biz burada çıraklık, kalfalık ve ustalık kademesini çıraklık okulumuzla bir arada yürütüyoruz. Dalımız için önemli düzeyde kalifiyeli eleman yetiştirme imkanı sağlıyoruz. Bu bağlamda baktığınız vakit bizim üzere üretim yapan ve meslek odaklı olan imalatlarda çıraklık, kalfalık ve ustalık basamakları değerli. Bunun için devletimizin, Ulusal Eğitim Bakanlığı’mızın çıraklık okulları üzerinden vermiş olduğu dayanaklardan dolayı başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Ulusal Eğitim Bakanımıza okul müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Dayanağın devam etmesi hepimize olumlu olarak yansıyacaktır” diye konuştu

İhlas Haber Ajansı / Hasan Eryılmaz – Şimdiki