Siirt Tanıtım Günlerine 3 milyon ziyaretçi bekleniyor

Ethereum

New member
Siirt Vakfı tarafınca organize edilen Siirt Tanıtım Günleri, bu yıl 29 Eylül-2 Ekim tarihlerinde Yenikapı Aktiflik Alanı’nda İstanbullularla buluşacak. Kentin tarihi, turistik ve doğal hoşlukları ile yöresel lezzetleri ve ziraî mamüllerini tanıtmak, kentin örf ve adetlerini İstanbullulara anlatmak gayesiyle hayata geçirilen aktifliğin bu yıl 8’incisi gerçekleştirilecek. Pervari balından Siirt fıstığına, Zivzik narından Büryan kebabına, kitelden tiftik kumaşına kadar kente mahsus mamüllerin iştirakçilerle buluşturulacağı aktiflikte, 50 civarında ziraî eser ve yöresel yemek sergilenecek. Siirt Tanıtım Günleri’ne 3 milyon ziyaretçinin katılması bekleniyor

Zeki Akyüzlü

DAHA FAZLA TURİST VE YATIRIM ÇEKMEYİ AMAÇLIYORUZ

Siirt’e daha fazla turist çekmek ve kente yatırımı artırmak maksadı da taşıyan aktiflikte 60 yöresel eser standı ile 38 kültürel stant bulunacak. Siirt Vakfı İdare Şurası Lideri Zeki Akyüzlü, mevzuya ait düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Siirt Tanıtım Günleri’nin artık klasik hale geldiğini, aktifliğin adeta bayram havasında geçtiğini söylemiş oldu. Siirt’in daha fazla turist çekmeyi ve yatırım almayı hak ettiğini lisana getiren Akyüzlü, “Burada kentimizi daha uygun tanıtmak istiyoruz. Bu niçinle de İstanbullu hemşerilerimiz ile bir ortaya geleceğiz. Daha fazla kaynaşmalı, birbirimizi daha hayli tanımalıyız. Siirt’te önemli bir inanç turizmi potansiyeli var. Bunu daha fazlaca anlatmalıyız” dedi.