Samsunspor’u Yenen Altınordu, TFF 1. Lig’de Üst Üste 2. Defa Kazandı!

senbilirsin

New member
Spor Toto 1. Lig’e istediği üzere bir başlangıç yapamayan Altınordu’da Tuzlaspor ve Samsunspor karşısında alınan galibiyetler moralleri yerine getirdi. Geçtiğimiz hafta Tuzla deplasmanından üç puanla dönen Kırmızı-Lacivertli ekip, Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu’nda konuk ettiği Samsunspor’u da 2-1 yenerek ligin alt sıralarından uzaklaşmış oldu.

Kubilay Aktaş ve Ahmet İlhan Özek galibiyeti getirdi

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı’nda taraftarları ve Altınordu Futbol Okulları’ndan gelen yaklaşık 700 minik atletin önünde alana çıkan Altınordu’da Samsunspor karşısında galibiyeti getiren golleri Kubilay Aktaş ve kaptan Ahmet İlhan Özek kaydetti.

Maç sonu büyük sevinç

Karşılaşmanın bitimi ile bir arada Altınordulu futbolcular saha ortasında büyük sevinç yaşadı. Futbolcuların sevinci ondan sonrasında soyunma odasında da devam etti. Alınan galibiyetten dolayı pek moralli olan futbolcular, daha düzgününü yapacakları tarafında birbirlerine yemin etti.

10 yıllık hocasına acımadı

Altınordu, 10 yıl boyunca A grubu çalıştıran efsane teknik yöneticisi Hüseyin Eroğlu karşısında kazanmasını bildi. 7 Eylül 2012’de İzmir takımına imza atan Hüseyin Eroğlu, 17 Mayıs’ta vazifesinden ayrıldı. 49 yaşındaki çalıştırıcı, 25 Eylül’de Samsunspor’un başına geçti. Kırmızı-Beyazlı takımın başında 3 maça çıkan deneyimli teknik adam, birinci mağlubiyetini eski kulübünden aldı.

Ufuk Kahraman: “Benim adıma duygusal bir maçtı”

Altınordu Teknik Yöneticisi Ufuk Kahraman, Samsunspor’u mağlup ederek dönemin birinci iç saha galibiyetini aldıklarını belirterek, “Samsunspor’un başında bedelli hocam 10 seniçin beri bir arada yanında yardımcı antrenörlüğünü yaptığım Hüseyin Eroğlu vardı. Hem kulübümüz ismine tıpkı vakitte alışılmış ki kendi ismine fazlaca duygusal bir maçtı. Samsunspor’a karşı çalışmalarımızı bir hafta boyunca yaptık. Rakibin zaaflarını kıymetlendirmek için yeterli oyun sergilememiz gerektiğini hayli âlâ biliyordum. Kendi oyun kurgumuzu rakibe kabul ettirmeye çalıştık ve doğal ki rakibin on kişi kalması bizimi için avantaj oldu. Dediğim üzere hayli fazla da konuşmak istemiyorum. Duygusal bir maçtı benim adıma” dedi

Kupa maçı hazırlıkları başladı

Öte yandan 19 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’de Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadı’nda Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu’nda Sapanca Gençlikspor ile karşılaşacak Altınordu’da futbolcular bu maça yönelik çalışmalarına başladı. Teknik Yönetici Ufuk Kahraman’ın bu maçta Öz Kaynak Sistemi’nden yetişen oyunculara daha fazla forma talihi vereceği ve Altınordu Futbol Akademisi’nden de kimi atletleri bu maçın takımına alacağı açıklandı. İdarenin de Tire’de oynanacak maçlar için İzmir kent merkezinden otobüsler kaldıracağı tabir edildi.