NATO’dan Türkiye’nin tahıl mutabakatındaki rolüne övgü

Ethereum

New member
Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda (COP27) “İklim Güvenliği” temalı toplantıya görüntü konferansla bağlanarak konuşma yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin tahıl mutabakatındaki rolüne değindi.

Stoltenbeng, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlatmış olduğu savaş niçiniyle dünyada güç ve besin meblağlarının arttığını aktararak, Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye’nin teşebbüsleriyle varılan tahıl mutabakatı ile besin fiyatlarının gerilediğine dikkat çekti.

Stoltenberg, “Birleşmiş Milletler, NATO müttefiki Türkiye ve milletlerarası toplumun, global besin pazarındaki baskıyı azaltmak için Ukrayna’dan en azından tahıl ihracatını mümkün kılan muahedeyi müzakere ederek sonuçlandırmasından mutluyum. Geçtiğimiz hafta İstanbul’u ziyaret ettim. Tahıl gemilerinin İstanbul Boğazı’ndan geçişini gördüm. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüm ve Türkiye’nin tahıl mutabakatındaki gayretlerinden övgüyle bahsettim. Rusya’ya tahıl muahedesine uyması ve muahedeyi uzatması için davetimizi sürdürüyoruz” dedi.