Nashville polisi, Antakya Lisesi'ndeki silahlı saldırıda iki kişinin öldüğünü söyledi

senbilirsin

New member
Polis, tabancayla silahlanmış 17 yaşındaki bir öğrencinin Çarşamba günü Nashville'deki bir lise kafeteryasına ateş açtığını, 16 yaşındaki bir öğrenciyi ölümcül bir şekilde vurduğunu ve 17 yaşındaki bir öğrenciyi de yaraladıktan sonra kendini öldürdüğünü söyledi.

Metropolitan Nashville Polis Departmanı sözcüsü Don Aaron, yaralı erkek öğrencinin Nashville şehir merkezinin yaklaşık 20 mil güneydoğusundaki Antioch Lisesi'nde kolundan bir kurşunla vurulduğunu ve Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi'nde tedavi altına alındığını söyledi. Başka bir erkek öğrenci de Bay Aaron'un düşme sonucu olduğunu söylediği yüz yaralanması nedeniyle tedavi altına alındı.

Polis, silahlı saldırgan Solomon Henderson'ın saat 11.00'den sonra okul kafeteryasında birkaç el ateş ettiğini ve ardından kendini başından vurduğunu söyledi. Polise göre öldürülen 16 yaşındaki kız Josselin Corea Escalante idi.

Çarşamba günü öğleden sonra düzenlediği basın toplantısında, Nashville Polis Şefi John Drake, tetikçinin Çarşamba sabahı otobüse binerek okula gittiğini, silahını almak için tuvalete gittiğini ve ardından kafeteryaya gittiğini söyledi.

Çatışmanın nedeni hâlâ belirsizdi ancak polis, saldırganla bağlantılı “son derece endişe verici” çevrimiçi yazıları ve sosyal medya paylaşımlarını incelediklerini söyledi. Şef Drake, saldırının hedef alınıp alınmadığının belli olmadığını söyledi.

Belediye Başkanı Freddie O'Connell, “Bir şehir ve topluluk olarak yeniden burada olmak, silahlı şiddetin yıkıcı sonuçlarıyla uğraşmak inanılmaz derecede zor” dedi.

Adını yalnızca Ahmad olarak veren bir öğrenci, Nashville televizyon kanalı WSMV'ye, silahlı saldırı sırasında kendisinin kafeteryada olduğunu söyledi. O ve arkadaşları, yerde vurulmuş ve kanlar içinde olan kurbanların yanından geçerken futbol sahasına ulaşamadan çöp kutularının arkasına saklandılar.

“Keşke onu kurtarabilseydim” dedi. “Büyük acı, üzüntü ve depresyon hissediyorum çünkü gözlerimin önünde o şekilde vurulmalarını izlerken onlara yardım etmek için hiçbir şey yapamayacağımı biliyorum.”

Okul yetkilileri, Antakya Lisesi'nin haftanın geri kalanında kapalı olacağını söyledi.

Yetkililer velilerin buluşma noktası oluşturdu.

Cumhuriyetçi Vali Bill Lee, sosyal medyadaki bir gönderisinde, “Kurbanlar, aileleri ve okul topluluğu için dua eden Tennesse'lilere katılıyorum” dedi.

Nashville'de, eyalet tarihindeki en ölümcül okul saldırısı olan 2023 Covenant Okulu saldırısının travması hâlâ hissediliyor. Eski bir öğrenci özel okul kampüsüne girdi ve polis saldırganı vurup öldürmeden önce dokuz yaşındaki üç öğrenciyi ve üç personeli öldürdü.

Ancak binlerce protestocu eyalet meclis binasının koridorlarını doldurup hayatta kalan öğrencilerin bazı ebeveynlerinin daha sıkı silah yasaları talep etmelerine katılmasından sonra bile Tennessee Genel Kurulundaki Cumhuriyetçi çoğunluk yasayı değiştirme konusunda isteksiz.

Covenant Okulu'ndaki silahlı saldırı sonrasında kurulan ve silah kısıtlamalarını savunan Voices for a Safer Tennessee adlı kuruluş, “Okullar, çocukların şiddet korkusu olmadan öğrenip büyüyebileceği güvenli alanlar olmalıdır” dedi.

2024 yılında Nashville milletvekilleri, ebeveynlerin ve birçok Demokrat milletvekilinin itirazlarına rağmen öğretmenlerin gizli tabanca taşımasına izin veren bir yasayı kabul etti.

Okul kaynak görevlilerinin arttırılmasına yönelik destek mevcut: Metro Konseyi Aralık ayında 3,9 milyon dolarlık bir hibeyi onaylamak için oy kullandı, ancak personel sıkıntısı bu okulların çoğunun memur alımını engelledi. Polis sözcüsü Bay Aaron, iki öğrenci hizmetleri memurunun kampüste olduğunu ancak silahlı saldırı başladığında saldırının yakınında olmadıklarını söyledi. Geldiklerinde çekim bitmişti.

Antakya Lisesi'nin de dahil olduğu bölgeyi temsil eden eyalet senatörü Charlane Oliver, yaptığı açıklamada “yıkıcı silahlı saldırı nedeniyle kalbinin kırıldığını” söyledi.

“Bir anne ve bu toplumun temsilcisi olarak, bu akıl almaz trajediye katlanan ailelerin, öğrencilerin ve personelin acısını çekiyorum” dedi. Hiçbir çocuk kendini okulunda güvende hissetmemeli ve hiçbir aile böylesine anlamsız bir kaybın acısına katlanmak zorunda kalmamalı.”

Beyaz Saray, yaptığı açıklamada, Başkan Trump'ın saldırıyı izlediğini ve “bu anlamsız trajediden etkilenenlere en içten düşüncelerini ve dualarını sunduğunu ve olaya müdahale eden cesur ilk müdahale ekiplerine teşekkür ettiğini” söyledi.

Hank Sanders raporlamaya katkıda bulundu.