Muhtarlardan hizmet teşekkürü

pandomim

New member
MALATYA (İHA) – Kale İlçesi İzollu Muhtarlar Derneği Lideri Buyruk Gülçek ve İdare Şurası Üyelerinden oluşan bir heyet Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek, Kale İlçesine yapılan hizmet ve yatırımlardan dolayı teşekkür ettiler.

Kale İlçesinde pek fazla problemlerinin kalmadığını belirten Kale İlçesi İzollu Muhtarlar Dernek Lideri Buyruk Gülçek, “Gününüzü bizlere ayırdığınız için fazlaca teşekkür ediyorum. Geldiğiniz günden beri takdire şayan hoş işlere imza attınız. Allah sizden razı olsun. Kale ilçemizde pek fazla bir sorunumuz kalmadı. MASKİ Genel Müdürümüze, Daire Liderlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kale İlçesinin Malatya’nın güzide ilçelerinden biri olduğunu belirten Lider Gürkan ise konuşmasında, “Kale İlçemiz Elazığ-Malatya yolu üzerinde hoş bir ilçemiz. 24 Ocak 2020 zelzelesinde fazla etkilenen ilçelerimizden bir tanesi. Devletimizin bütün kurumları ve mahallî idareler olarak bizlerde Kale’de ağır bir çalışma içerisine girdik. Bugün Kale’de asfaltsız hiç bir yerleşim yeri kalmamıştır. Öbür taraftan yeni bir Kale inşa edildi. Altyapı noktasında arkadaşlarımız su ve kanalizasyon noktasında gerekli çalışmaları yapıyorlar. Başka taraftan da değerli toplumsal ve ekolojik istikrar, global ısınma, iklim değişikliği ile kuraklık üzere hadiseleri olumsuz istikamette etkileyen akarsulara atık suların karışmaması noktasında bizim bir kararlılığımız vardı. Akarsulara atık sular karışmayacak. Bu manada da bütün ilçelerimize arıtma tesisi kurulması için gerekli çalışmaları başlattık. Kale ilçemizde de arıtma tesisi inşa çalışması başlatıldı, inşallah en kısa müddette çalışmalarımızı tamamlayacağız. TOKİ Kale İlçemizde gerekli çalışmalarını yaptı, insanlarımız yeni konutlarına taşındı. Kırsal bölümlerde ise bulunduğu alana uygun konutların yapılmış olması ve bu konutların Malatya’ya has olarak yapılması da ayrıyeten sevindirici bir durumdur. Muhtarlarımızın bu hassasiyetleri ve teşekkür ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bizlerde bu kentin sizlerle bir arada seçilmişleri olarak kentimiz için gece gündüz demeden çalışmakla mükellefiz. Muhtarlarımızın seçimi epeyce objektif bir seçimdir. Kendi şahıslarıyla bulundukları mahallede halkın en güvendiği kişi olarak seçiliyorlar. Bizimde alana gittiğimiz vakit birinci derecede önceliğimiz ve muhatabımız muhtarlarımızdır. Muhtarlarımızı bulundukları yerlerde onure etmek bize düşer. Zira onlar onure edilirse o toplum onure edilmiş olur. Muhtarlarımız onure edilirse toplumdaki itimat telkin edilmiş olur. Toplumdaki huzur ve asayişe de katkı sağlamış oluruz. Onun için Daire Liderlerimize, Şube Müdürü arkadaşlarımıza da altını çizerek şunu söz ediyorum, gitmiş olduğunuz mahallelerde kesinlikle mahalle muhtarlarının görüşlerini alın. Muhtarlarımız bölgelerinin parametrelerini, istikrarlarını bilgilerinı bilirler. Onun için muhtarlarımızın fikir ve görüşleri bizim için kıymetlidir, manalıdır. Muhtarlarımızın fikir ve görüşleri yol haritamızın oluşmasında, taraf pusulamızın oluşmasında değerli bir katkı sağlayacaktır” sözlerini kullandı. – MALATYA

İhlas Haber Ajansı / Lokal