Mehmet Demirkol’dan Ali Palabıyık’a: “Bariz Gol Bahtını Nasıl Gördün?”

senbilirsin

New member
AJANSSPOR-HABER

Ünlü spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Socrates YouTube kanalında yayınlanan Karşı Karşıya programında Galatasaray’ın alanında Alanyaspor ile 2-2 birliktee kaldığı müsabaka hakkında açıklamalarda bulundu.

“Ali Palabıyık yanlış görmüş olabilir lakin VAR nasıl görmedi?”

Demirkol, “Maç sonunda Ali Palabıyık hakkında bir şey yazmadım. Kırmızı kart konumu için yorum yapmadım zira bir şey demem gerekse saçmalık derdim. Ben bir şeyi gözden kaçırdım herbiçimde dedim. Ali Palabıyık yanlış görmüş olabilir fakat VAR nasıl görmedi bunu? Artık hakemlikte şu biçimde bir durum var. Bir şeyi yanlış nazaranbilirsin. VAR aslına bakarsan bunun için var. Bir şeyi görmeyebilirsin bu da mümkün. Lakin olmayan bir şeyi nasıl görürsün? Bunu anlamak fazlaca güç.

“Yapılan faulde, bence faul olduğu tartışmalı”

Yapılan faulde, bence faul olduğu tartışmalı. Çok hudut. İkincisi, kırmızı olması için bariz gol bahtı olması lazım. Bariz gol bahtını nasıl gördün. Burada kırmızı kart çıkması için %100 gol talihi olması lazım. 4. hakem ya da VAR hakeminin şunu düşünüyor olması lazım; Muslara %10, %15 bile olsa bu topa yetişebilir. Bu durumda bariz bir baht olamıyor. Bir de üstüne UEFA’nın hakemlere şöyleki bir şeyi var. Mümkün olduğunca, konum epeyce açık değilse kendi yarı alanında kırmızı vermeyin. Çok uzaklık var konumda. Bütün bunları gözönüne alınca orada kırmızı çıkmaz.

“Oyunu yalnızca hakemin sonucu bozmadı”

Galatasaray’ın hakeme itiraz etmesi kabul edilebilir. %100 hak hiç kuşku yok. Ancak oyunu yalnızca hakemin sonucu bozmadı.

“Galatasaray taraftarı size haddinizi bildirecek demek isteniyor”

Savaş var ise biz savaşacağız, Galatasaray taraftarı size haddinizi bildirecek demek isteniyor. Bu artık biz geldik topla tüfekle, artık akına geçiyoruz demek. Biz bunu halledemiyoruz artık savaş başladı demek. Galatasaray idaresi bu işi yönetim edemiyoruz artık nükleeri atıyoruz diyor” dedi.