“Kulağa garip geliyor, değil mi?” Trump eğitim departmanını azaltmayı düşünüyor.

senbilirsin

New member
Sanki cumhurbaşkanı sadece biraz güvenceye ihtiyaç duyuyordu.

Florida, Teksas, Virginia, Indiana, Ohio ve Iowa'dan gergin çocuklar, muhafazakar aktivistler, etkileyiciler ve altı Cumhuriyetçi valilerle dolu Beyaz Saray'ın doğu Zimmer'indeydi. Herkes, muhafazakarların onlarca yılı hayal ettiği eğitim departmanını genişletmek için bir yürütme emrinin nasıl imzalanacağını gözlemlemeye gelmişti. Başka hiçbir cumhurbaşkanı bunu yapmamıştı, ilk kez göreve geldiğinde bile.

Şimdi geri döndü ve bu görkemli odanın önünde küçük bir masada oturan ve imzalanmayı bekliyordu.

Masasının etrafındaki her yerde ilkokulda oturdukları birçok küçük masa vardı. Okul üniformaları giymiş farklı yaştaki çocuklar bacaklarını masalarının altına salladı. Bay Trump yaklaştığında umuduyla baktılar.

Küçük bir çocuğa döndü ve “Bunu yapmalı mıyım?” Dedi. Çocuk hevesle başını salladı. Başkan döndü ve genç bir kıza baktı. “Yapmalı mıyım?” diye sordu. O da başını salladı.

Cesaretlendirildi, oturdu, güç kalemini çıkardı ve çizildi. Valiler ve çocuklar ve ebeveynleri alkışlar.

Bir anlamda, yürütme emrinin imzalanması Perşembe günü Bay Trump'ın markasıydı. John F. Kennedy'nin suikast girişimi ile bağlantılı olarak dosya yayınlayıp yayınlamadığına bakılmaksızın, Kennedy Center yönetim kurulunu başını atamak veya eğitim departmanını geliştirmek için temizler, bu başkan diğer otomobilin hiçbirini yapmaktan gurur duyar.

Aksi takdirde, bu imza, itiraf etmesi gerektiği gibi garipti. Normalde bu tür konulara getirdiği bu ateşli mahkumiyetten yoksundu.

Yaptığı şeyin göründüğü kadar radikal olmadığını tekrar tekrar vurguladı: “Kulağa garip geliyor, öyle mi? Eğitim Bakanlığı. Onu ortadan kaldıracağız.”

Aslında, sadece Kongre bir kabine ajansını ortadan kaldırabilir, ancak Bay Trump'ın komutası esasen eğitim departmanından bir kapanış planı oluşturmasını istedi.

“Herkesin doğru olduğunu bildiği” konusunda ısrar etti ve Başkan Jimmy Carter'ın aynı alanda kurulduğunda, Bay Trump'ın kendisini yok ettiği, birçok Amerikalı'nın “ünlü Demokrat Senatör” Daniel Patrick Moynihan ve bu gazetenin editör kurulu olduğunu hatırlattı.

Bay Trump, eğitim sekreteri Linda McMahon'u biraz rahatsız olabilecek bir işten çıkardığını fark etti. “Yapabileceğin başka bir şey bulacağız, tamam mı?” Ona dedi.

Sık sık federal iş otoritesini oluşturan insanları gölgeli bir kabalın parçası olarak çok mutlu bir şekilde tanımlar. Bu durumda öyle değil. “Onlar iyi insanlar,” dedi birçoğu etkili bir şekilde çektiği eğitim departmanının 4.200 üyeli işgücü.

“Sadece biraz kişisel bir açıklama yapmak istiyorum,” dedi Bay Trump. Öğretmenler, ülkedeki en önemli insanlar arasında olduğunu ve herkes onları “takdir etmeli” dedi. Başka bir zamanda Bundespell Bursu için paranın ortadan kalkmayacağına söz verdi. “Çok iyi bir program olmalı,” dedi.

Bay Trump'ın görünüşte kararsızlığı hakkında ilginç olan şey, etrafındaki herkesin çoğunlukla hevesli olmasıydı. En az heyecanlı görünen kişi, bunu yapan kişi oldu.

Washington'un bir banliyösü Burke, Virginia'dan 38 yaşındaki bir baba ve aktivist Terry Schilling, “Eğitim Bakanlığı'nı azaltmak yerine ciddi bir büyük eğitim reformu gerçekleştireceğimizi hiç düşünmemiştim.” Dedi. Karısı ve yedi çocuğundan altısı vardı. “Harika bir gün,” dedi, Tucker'ı omzuna atlayarak, “ve burada olduğum için çok mutluyum.”

Odada Tiktok Hesabının Etkili Libs'in yaratıcısı Chaya Raichik ve Bay Trump'ı seçmek için çok çalışan ebeveynler için bir ebeveyn hakları grubu olan Tiffany Justice gibi aktivistler vardı. Tam olarak bir Trump restorasyonunun gidebileceğini umuyorlardı.

Amerika için ilgili kadınların başkanı Penny Nance, “Birçok Cumhuriyetçi başkan vaat ettiler.” Bay Trump, son kez eğitim departmanını yıkmak için cesareti yoktu.

Ne değişti?

“Düşünmek ve planlamak için dört yılı vardı,” dedi Bayan Nance. “Dürüst olmak gerekirse, hepimiz yaptık.”

google