Jorge Jesus Makus Haberi Verdı: İki Yıldız Dönmeyecek! Mert Hakan, Luan Peres…

senbilirsin

New member
AJANSSPOR-HABER

UEFA Avrupa Ligi 5. hafta uğraşında yarın Fransız temsilcisi Rennes’i alanında konuk edecek olan Fenerbahçe’de teknik yönetici Jorge Jesus, basın toplantında açıklamalarda bulundu.

“Bu kümeden önder çıkmak hayli önemli”

Jesus, “Yarın kümedeki en kuvvetli rakibimizle karşılaşacağız. Fransa Ligi’nin kuvvetli ekiplerinden. Geçen seneyi 4. sırada tamamladılar. Şu anda da 4. sıradalar. PSG’nin akabinde en hayli gol atan 2. grup. Bu üslup turnuvalarda epeyce fazla deneyimleri var. Yarın sıkıntı bir maç olacağını düşünüyorum. Bizim en güzel kurallarda olup kalitemizi ortaya koymamız gerekiyor. İnanıyorum ki yarın ki maçı kazanıp kümeden başkan olarak çıkabilecek kalitemiz var. Bu kümeden önder çıkmak epeyce kıymetli.

“Final maçı olarak bakmıyoruz”

Yarınki maç aslında bir final maçı değil, kümede kimin birinci kimin ikinci sırada bitireceğini gösterecek maçın kararı. Bizim asıl amacımız kümeden çıkabilmekti. Bu gayemizi de gerçekleştirdik. ötürüsıyla final maçı olarak bakmıyoruz. Alışılmış ki kümesi birinci sırada bitirmek istiyoruz zira birinci olduğunuz vakit daha az kuvvetli kadrolarla eşleşmeniz garanti oluyor. Zira ikinci olursanız Şampiyonlar Ligi’nden gelen gruplarla eşleşiyorsunuz. Birinci olursanız bu durum geçerli olmuyor. Finansal olarak da farklar var. Ben gerçek final maçlarına, final gözüyle bakarım. Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nde final oynarsa ona final gözüyle bakarım. Fakat bu maçı final maçı olarak görmüyorum.

“Bizim bir fikrimiz var”

Jesus: “Burada mükemmel bir atmosfer oluyor her oynadığımız maçta. Ancak onların stadındaki atmosferde hayli hoştu. Biz rakibimiz kim olursa olsun alana daima tıpkı niyetle çıkıyor. Rakibimiz Rennes de olsa Başakşehir de olsa yapmak istediklerimiz tıpkı. Bizim bir fikrimiz var. Maçı nerede oynarsak oynayalım birebir fikirleri alana yansıtmaya çalışıyoruz. Yarın da bu türlü olacak.”

Sakat oyuncular hakkında?

Sakat oyuncular hakkında konuşacak en hakikat kişi aslında ben değilim departman olarak. Lakin şunu söyleyebilirim. Mert ve Luan Peres’in sakatlıkları, King’in sakatlığına kıyasla daha önemli sakatlıklar. King, klinik olarak güzelleşti şu an. Ancak öteki 2 oyuncunun sakatlıkları daha güç diyebileceğimiz sakatlıklar. O yüzden önümüzdeki maçlarda bizimle olamayacaklar.” dedi.

İrfan Can Kahveci’den Jorge Jesus’a soru: “Hocamız yarın rotasyona gitmeyi düşünüyor mu?”

Jesus, “Bu oyuncularımın bana ne kadar açık olduğunun bir göstergesi. Ortamızda daha evvelinde planlanmış bir şey değildi bu. Lakin o esasen biliyor. Antrenmanlarda yer alıyor, egzersizlerde maçta kimin oynayacağı ve nasıl oynayacağımız az epeyce aşikâr oluyor. ötürüsıyla o soruyu bana sorarken, biliyor ki bir daha rotasyon olacak” halinde konuştu.

“Taraftarlarımız bizim 12. oyuncumuz”

İstatistikler kıymetlidir, bilhassa galip geldiğiniz vakit. Belirtmiş olduğunuz istatistiği bilmiyordum lakin biz konutumuzda oynadığımız maçlarda taraftarlarımızın da dayanağıyla daha kuvvetliyüz. Taraftarlarımız bizim 12. oyuncumuz. Onlarla birlikte daha kuvvetliyüz. Oyuncularım kendilerini daha kuvvetli ve özgüvenli hissediyorlar. Biz de bu özelliğimizi devam ettirmek istiyoruz. Konutumuzda bu kadar kuvvetli olmaya devam etmek istiyoruz” tabirlerini kullandı.