İştirak Genç Gelişim Programı’nın ikincisi başlıyor

Ethereum

New member
Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, program, dünyada ve Türkiye’de yükselen bedel olan “katılım finans” alanında insan kaynağı potansiyelini geliştirmek ve dala nitelikli, milletlerarası rekabete açık yeni yetenekler kazandırmak maksadıyla Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ve İFCap Building iş birliğinde düzenleniyor.

Üniversitelerin lisans son sınıf, yüksek lisans/doktora öğrencisi yahut üniversite mezunu, finans alanında meslek hedefleyen ve iştirak finansa ilgi duyan tüm genç yeteneklerin iştirakine açık olan program için müracaatlar, 10 Mayıs’a kadar devam edecek.

İştirak finans alanında farkındalığın ve finansal okuryazarlığın artırılması gayesiyle düzenlenen KGG, finans alanında meslek hedefleyen genç yeteneklere iştirak finans alanında kıymetli bir fırsat sunacak.

4 haftalık bir eğitim ve sertifikasyon programı olan KGG ile iştirakçilere, alanında uzman eğitmenlerce hem mahallî tıpkı vakitte milletlerarası dinamiklere uygun nitelikte içerikler aktarılacak ve program sonunda yapılan imtihanlarda başarılı olan iştirakçiler sertifikalarını almaya hak kazanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Lideri Prof. Dr. Göksel Aşan, iştirak finans alanında insan kaynağı potansiyelinin artırılması emeliyle alanında birinci olan İştirak Genç Gelişim Programı’nın birincisinde 10 bine yakın müracaat aldıklarını bildirdi.

Aşan, “2025 yılına kadar devam ettirmeyi ve toplamda 10 bin gencimize eğitim vermeyi planladığımız İştirak Genç Gelişim Programı’na yönelik almış olduğumuz olumlu geri dönüşler ile programın içeriğinin geliştirilmesi ve dal ile entegrasyonunun artırılması noktasında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.” sözünü kullandı.

KGG Programı’na olan ilginin bu yıl daha da artmasını arzuladıklarını aktaran Aşan, iştirak finansa ilgi duyanları programa katılmaya davet etti.

Verilen bilgiye bakılırsa, KGG Programı’yla İstanbul Finans Merkezi projesinin iki temel ögesinden bir tanesi olan iştirak finans alanında insan kaynağı potansiyeli artırılacak, yetenek geliştirme ve sertifikasyon süreçleri ile de nitelikli ve memleketler arası rekabete açık yeni yetenekler sisteme kazandırılacak.

Program yardımıyla iştirakçiler; memleketler arası perspektifte ve mahallî dinamiklere uygun, nitelikli eğitim imkanı elde ederek finans alanında meslek yapma fırsatı bulabilecek. Ayrıyeten program iştirakçilerine, eğitim evrelerine bağlı olarak Türkçe ve İngilizce sertifika verilecek.

İki basamaktan oluşacak KGG Programı’nın birinci etabında, programa başvuran adaylar içinden yapılan genel yetenek imtihanı kararında birinci 1.000’e girmeyi başaran iştirakçiler eğitim programına hak kazanacak.

Genel yetenek imtihanını muvaffakiyetle geçen iştirakçilere, alanında uzman dal profesyonelleri ve akademisyenler tarafınca “Katılım Finans Temel Eğitimi” verilecek. Eğitim sürecinde yapılacak orta imtihanlar ve eğitim sonu genel kıymetlendirme imtihanı kararında başarılı olan iştirakçiler, “Katılım Finans Temel Eğitimi Muvaffakiyet Sertifikası” almaya hak kazanacak.

İkinci kademede ise birinci evre eğitim sürecinde başarılı olan iştirakçilerin İngilizce lisan imtihanından aldıkları puanlar da dikkate alınarak yapılacak kıymetlendirme kararında, birinci 100’e girmeye hak kazananlara alanında uzman milletlerarası eğitmenler tarafınca “lslamic Finance Talent Training (İslami Finans Yetenek Eğitimi)” başlığında eğitim verilecek.

Eğitim ve kıymetlendirme sürecinin sonunda başarılı olan iştirakçiler, “The Certified lslamic Finance Talent Training” sertifikası almaya hak kazanacak. İki evreyi da muvaffakiyetle bitiren iştirakçiler, gelişim programını tamamlamış olacak.

Eğitim sürecinde iştirakçiler, iştirak finans alanına özel projeler geliştirme imkanı elde edecek ve komite tarafınca hayata geçirilmeye uygun görülen en başarılı 3 projenin fikir sahipleri ödüllendirilecek. Proje geliştirerek mükafata layık görülen iştirakçilerden birinciye 20 bin TL, ikinciye 15 bin TL, üçüncüye ise 8 bin TL’lik para mükafatı verilecek.

Finans alanında meslek hedefleyenlere, iştirak finans alanında fırsat sunan KGG Programı’na 1 Ocak 1994 ve daha sonrası doğum tarihindeki, üniversitelerin lisans son sınıf, yüksek lisans/doktora öğrencisi yahut üniversite mezunu, finans alanında meslek hedefleyen, iştirak finansa ilgi duyan ve şahsi gelişmenine kıymet veren tüm genç yetenekler müracaat yapabilecek.