Ethereum
New member
Hükümetin yürüttüğü ve ilginin her geçen gün arttığı etkin iş gücü programlarına ayrılan kaynak artıyor. Bu yılın 8 ayındaki ölçü 4 milyar TL’yi aştı. Türkiye İş Kurumu tarafınca istihdamın korunması ve arıtılmasına yönelik geliştirilen Faal İş Gücü Programlarına yapılan harcama yılın birinci yarısında bundan evvelki yıla yapılan ödeme ölçüsüne yaklaştı. Bu nazaran 2021 yılında 4 milyar 479 bin 657 TL harcama yapılırken 2022 yılının Ağustos ayı itibariyle bu sayı 4 milyar 16 bin 62 TL oldu. Bunun yanı sıra mesleksel eğitim kurslarına katılanların sayısı 2016 yılında 119 bin iken tepe yılı olarak 2019 yılında 124 bin şahsa ulaştı. 2022 yılının birinci 8 ayında 8 bin 175 kişi mesleksel eğitim kurslarına katıldı. Son 6 yılda 675 bin 959 kişi mesleksel eğitim kursları yardımıyla iş buldu. İşkur sistemine kayıtlı işsiz vatandaşların mesleksel tecrübe kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak maksadıyla işbaşı eğitim programı düzenleniyor.
6 YILDA 2 MİLYON KİŞİ İŞBAŞI YAPTI
Bu program kapsamında toplamda son 6 yılda 2 milyon 60 bin kişi iş başına geçerek tecrübe kazandı. İşbaşı eğitim programına en çok talebin olduğu ve en çok çalışanın istihdam edildiği yıl 2019 oldu. Bu yıl 402 bin kişi istihdam edilirken 2022 yılının birinci 8 ayında işbaşı eğitim programı ile 125 bin kişi mesleklerinde tecrübe bahtı yakaladı.
6 YILDA 2 MİLYON KİŞİ İŞBAŞI YAPTI
Bu program kapsamında toplamda son 6 yılda 2 milyon 60 bin kişi iş başına geçerek tecrübe kazandı. İşbaşı eğitim programına en çok talebin olduğu ve en çok çalışanın istihdam edildiği yıl 2019 oldu. Bu yıl 402 bin kişi istihdam edilirken 2022 yılının birinci 8 ayında işbaşı eğitim programı ile 125 bin kişi mesleklerinde tecrübe bahtı yakaladı.