Indesign Nasıl Font Eklenir ?

tirazi

New member
Indesign'da Font Nasıl Eklenir?

Adım 1: Font Dosyasını İndirme ve Yükleme

İlk adım, eklemek istediğiniz fontun dosyasını indirmek ve bilgisayarınıza yüklemektir. Genellikle, font dosyaları .ttf (TrueType Font) veya .otf (OpenType Font) uzantılarıyla gelir. Font dosyasını indirdikten sonra, dosyayı çift tıklayarak açabilir ve bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra, fontun artık InDesign'da kullanılabilir hale geldiğini göreceksiniz.

Adım 2: InDesign'u Açma ve Font Panelini Görüntüleme

Font eklemek için InDesign programını açın. Ardından, menü çubuğundan "Window" (Pencere) sekmesini seçin ve ardından "Type & Tables" (Yazı & Tablolar) altında bulunan "Character" (Karakter) panelini seçin. Bu panel, kullanılabilir fontları gösterir ve yeni eklediğiniz fontun burada listeleneceğini göreceksiniz.

Adım 3: Fontu Seçme ve Kullanma

Artık eklediğiniz fontu kullanmaya hazırsınız. Metin aracını seçerek (genellikle "T" harfine basarak erişilebilir), metin kutusunu oluşturun ve yazı tipi seçiciye tıklayarak yeni eklediğiniz fontu seçin. Seçtiğiniz font otomatik olarak metin kutusuna uygulanacaktır.

Adım 4: Metni Biçimlendirme

Metin kutusuna yazdığınız metni seçin ve ardından metin panelini açmak için "Window" (Pencere) menüsünden "Type & Tables" (Yazı & Tablolar) altında bulunan "Character" (Karakter) panelini seçin. Bu panelde, metnin fontunu, boyutunu, kalınlığını ve diğer biçimlendirme seçeneklerini ayarlayabilirsiniz.

Adım 5: Fontu Kaydetme

Yaptığınız değişiklikleri kaydetmek önemlidir, böylece dosyayı kapatıp açtığınızda fontun kaybolmamasını sağlarsınız. Projenizde kullandığınız fontları belirli bir klasöre kaydedebilir ve InDesign dosyanızın yanında tutabilirsiniz. Böylece, font dosyalarına kolayca erişebilir ve projenizi paylaştığınızda diğer kullanıcılar da aynı fontları kullanabilir.

Adım 6: Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fontları eklerken, kullanacağınız fontun lisansını kontrol etmek önemlidir. Bazı fontlar kişisel kullanım için ücretsiz olabilirken, ticari kullanım için lisans satın almanız gerekebilir. Ayrıca, InDesign'da kullandığınız fontların diğer cihazlarda veya sistemlerde de aynı şekilde görünüp görünmediğini kontrol etmek için metni çıktı alarak veya PDF olarak dışa aktararak görselleştirebilirsiniz.

InDesign'da font eklemek oldukça basittir ve projenize özgünlük katmanın harika bir yoludur. Yukarıdaki adımları izleyerek, istediğiniz fontu kolayca ekleyebilir ve profesyonel görünümlü belgeler oluşturabilirsiniz.