İkinci el oto pazarında yaprak kıpırdamıyor

Ethereum

New member
Pandemi devri başında peynir ekmek üzere satılan 2. el arabalar, salgının ilerleyen günlerinde sıfır araç piyasasında yaşanan çip krizi daha sonrası değere bindi. 2. el araba meblağları yaşanan külfetlerin akabinde kısa müddette bedelini 3 katına çıkardı.

Samsun’da da bir vakit içinder tıklım tıklım dolan 2. el oto pazarında otomobil almak da satmak da isteyenler sayısı bir elin parmağını geçmedi. Vatandaşlar pazarda yaprak bile kıpırdamadığını söylemiş olduler.

“Oto pazarı cumartesi kurulduğu için boş”

Pazarın yanlış günde kurulduğuna dikkat çeken otomobil satmak için pazara gelen Sedat Demir, “Bayram arifesi bulunmasına karşın pazarda sessizlik ve sakinlik hakim. Rastgele bir canlılık yok. Samsun’da ikinci el oto pazarları cumartesi günleri kurulduğu için pazar bu kadar zayıf. Pazar günü olsaydı burası daha kalabalık oluyordu. Samsun’da cumartesi günü oto pazarı kurulmasından beşerler muzdarip. Ben yaklaşık 3,5 saattir otomobilimi satmayı bekledim. Bu kadar vakitte 2-3 kişi lakin sordu. 34 bin TL’ye satmayı düşündüğüm otomobilimi 32 bin liraya kadar düştüm. Düşünüp, yanıt vereceklerini söylemiş olduler” dedi.

“Bu pazara evvelce kalabalıktan girilmezdi”

Evvelden pazarın hayli canlı olduğunu söz eden ve otomobil almak için pazara gelen İsmet Gündoğdu, “Ne satış var ne alan var ne soran ne de insan var. Pazarda kimse yok. Otomobiller da epeyce kıymetli. Evvelki vakit içinderda beşerler buraya kalabalıktan giremezdi. Otomobil park yeri bulmakta bile zorlanırdık. Şu anda vaziyette de görüldüğü üzere her yer bomboş. Bu durum nereye kadar sürecek bilmiyoruz. Otomobil meblağları fecî artmış. 1,5 sene evvel 27 bin TL’ye aldığım otomobil bugün 100 bin TL’yi geçmiş” diye konuştu.