HoloISO, Steam Deck Tecrübesini Tüm Kullanıcılara Getiriyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Valve, Steam Deck’te kullanılan SteamOS 3 için çabucak hemen bir ISO evrakı yayınlamış değil, fakat görünüşe göre erkenden HoloISO isimli bir tahlil geliştirildi. SteamOS işletim sistemi %99 olarak açık kaynaklı (Steam istemcisi hariç) ve bu biçimdece insanların işletim sistemi üzerinde basitçe değişiklikler yapma bahtı var.

Piyasaya sürülen tahlil SteamOS 3 ile tam olarak tıpkı değil, lakin çok yakın. Bu bağlamda işletim sistemindeki ana paketler direkt Valve’den geliyor. Mevcut sürüm Valve’in geçmişteki Steam Machine projesinden kalıntılar içeriyor.

1 – 4

HoloISO, Steam Deck için birinci açılış tecrübesi, ana Deck Kullanıcı Arayüzü, KDE Plazma Masaüstü Modu (Valf’s Vapor teması dahil), Küresel FSR, FPS sınırlama ve daha fazlası dahil olmak üzere halihazırda bir hayli özelliğe sahip. bir daha de NVIDIA GPU’larda problemler yaşandığı söyleniyor ve birtakım Intel şoförlerinde düzenlemeye muhtaçlık var. AMD tabanlı sistemlerde ise sonuçlar daha başarılı.

Bir hatırlatma olarak belirtelim, Steam Deck artık Debian’a dayalı değil, bunun yerine temel olarak Arch Linux’u kullanıyor. Ayrıyeten Proton Windows uyumluluk katmanını içeriyor. HoloISO projesinde hala eksikler var ve sıkıntıların çözülmesini beklemek mantıklı olabilir. Son olarak, HoloISO belgelerine GitHub üzerinden erişmek mümkün.