Hakim, eğitim departmanını okullarda bazı hibeleri geri yüklemeye atar

senbilirsin

New member
Bir federal yargıç, Salı günü eğitim departmanına, Trump yönetiminin çeşitlilik, adalet ve içerme programları açısından temizlenmesinin bir parçası olarak sona eren bazı federal hibeleri geri yüklemesi talimatını verdi.

Maryland Bölgesi Federal Bölge Mahkemesi'nden Yargıç Julie R. Rubin, Bakanlığın, öğretmenleri subtinged okullara yerleştirmek için öğretmenleri yerleştirmek için 600 milyon ABD dolarını azalttığında keyfi ve yasadışı davrandığını söyledi. Hakim ayrıca İdareye bu hibeler için gelecekteki kesintileri durdurmasını emretti.

Hibeler, öğretmenleri, aksi takdirde yetenekleri çekmekte zorluk çeken bölgelerle mücadelede çalışmaları için eğiten ve onaylayan programları finanse ediyor. Programlarda, çok çeşitli eğitim çalışmalarının eğitimini içeren ve diğer şeylerin yanı sıra özel eğitimde eğitim oluşturan hedeflere atıfta bulunulmuştur.

Eğitim Sekreteri Linda McMahon liderliğindeki bölüm, hibelerin “sosyal adaletin aktivizmi” ve diğer “bölünmüş ideolojilerde” eğitilmesi ve ortadan kaldırılması gerektiğini savundu.

Eğitim kuruluşlarından oluşan bir koalisyon, eğitim departmanının hibeleri önlemesini kabul etti. Koalisyon, Amerikan Öğretmen Eğitimi Kolejleri Derneği ve üyeleri ankete bağlı hibelere bağlı olan Ulusal Öğretmen Yenilikleri Merkezi gibi grupları içeriyordu.

Hakim, federal dolar kaybının çok az kaynakla öğrencilere ve okullara zarar vereceğini buldu.

“Davacıların tanımladığı zararlar da halk üzerinde ciddi etkiler anlamına geliyor: yüksek ilişkili bölgelerdeki öğrenciler için daha az öğretmen, erken çocukluk eğitimi ve özel eğitim programları” diye yazdı. Diyerek şöyle devam etti: “Mahkeme ile mahkemenin yasayı ihlal edeceği konusunda değişikliklere neden olmak için DEI tabanlı programların feshedilmesine böyle bir ilgi gösterdiler.”

Şubat ayının başında, programlara katılan okullar, eğitim departmanından, ajansın “ABD'deki her türlü eğitim türlerinde ayrımcılığı ortadan kaldırma girişiminin bir parçası olarak hibelerin iptal edildiği bilgilendirildikleri bir mektup aldı.

Destekleyici etkili pedagog gelişimi veya öğretmen kalitesi programı yoluyla diğer şeylerin yanı sıra verilen hibeler, destek arayan eyaletler ve okul bölgeleri için rekabetçidir. Hibeler ayrıca, devletlerin eğitimcileri okuryazarlık oranlarının veya performans boşluklarının önemli konular olarak sınıflandırıldığı okullara yerleştirmek amacıyla eğiticileri eğitmek için özel kolej programları oluşturmalarına yardımcı olmaktadır.

Örneğin, Miami-Dade County, geçen yıl Miami Dade College ile Miami-Dade İlçesi devlet okulları arasında bir ortaklık bulmak için yaklaşık 10 milyon dolarlık bir sübvansiyon aldı.

Geçen yıl başka bir durumda, Bayan McMahon'un daha önce Mütevelli Heyeti üyesi olduğu Connecticut'taki Sacred Heart Üniversitesi, yılda yaklaşık 20 öğretmen sakinini öğretmek için yaklaşık 3,5 milyon ABD doları aldı, bu da mentorlara katılacak ve çalışanların çalışanlarının öğretmen eksikliğine yardımcı olacak. Hibe, “renkli öğretmenlerin işe alımında halkla ilişkilere vurgu” üzerine odaklandı.

Salı günü verilen ön emir, yüksek engelli okullarda performans boşluklarını kapatabilen öğretmenler ve ilkeler için performans odaklı finansal teşvikler oluşturan öğretmen ve müdür için programı da içeriyordu. Ülke çapında bir ihtiyati tedbir kaldı, ancak departman davaların üyelerine verilen fonları oluşturmasını istedi.

Kongre birlikte, son yıllarda üç programı finanse etmek için 200 milyon ABD dolarının çok üzerinde satın almıştı. Geçen hafta kabul edilen sürekli çözüm, bazı hibe programları için tam bir bütçeden daha az netlik sunuyor ve bu da eğitim departmanına Kongre'nin nasıl harcanacağı konusunda daha fazla takdir yetkisi veriyor.

google