Güneş santrallerine ruhsat zaruriliği

Ethereum

New member
Faaliyetleri sırasında etrafa verilecek zararın önüne geçilmesi için iş yerlerine verilen iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı, güneş gücü santralleri için de mecburî tutulacak. Düzenleme tüm mahalli yönetimleri kapsayacak.

ÜÇ SINIFA ZORUNLU

Uygulama İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına Ait Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile düzenlendi. Güneş panelli güneş gücü santralleri toplam ısıl güçlerine bağlı olarak üç başka kümede sınıflandırıldı. Buna göre 10 megavat üstü santraller birinci, 1-10 megavat ortası santraller ikinci ve 1 megavat altı santraller üçüncü sınıf olarak kabul edilecek. Bu tesislerin, yönetmelik gereği ruhsat alması mecburî olacak.

BİYOKÜTLE DE KAPSAMA ALINDI

Aynı düzenleme kapsamında biyokütle santralleri için de ruhsat mecburiliği getirildi. Tavuk ve büyükbaş hayvan dışkısından elektrik üretim tesisleri ve atıklardan güç ve gübre üretim tesisleri iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı alacak. Bunların yanı sıra biyokütlenin gazlaştırılması ve yenilenebilir pak güç tesisleri, ormansal ve ziraî biyokütle üretim tesisleri de kapsama dâhil edilecek.