Görüş | Trump kendi ortamında

senbilirsin

New member
Bret Stephens: Merhaba, Gail. Yakında Donald Trump'ın Güney Carolina'daki büyük ön seçim zaferinden bahsedeceğimizi biliyorum ama önce size Joe Biden'ın Birliğin Durumu konuşmasını sormak istiyorum. Gelecek haftaya kadar gerçekleşmeyecek ama Beyaz Saray'ın konuşma yazarlarının şu anda bunun üzerinde yoğun bir şekilde çalıştıklarından şüpheleniyorum.

Başkanın ne söylemesi ve nasıl söylemesi gerektiğine dair tavsiyeniz var mı?

Gail Collins: Diyelim ki ülkeye ekonomide işlerin ne kadar iyi gittiğini, Amerika'nın altyapısını iyileştirmek, öğrenci borcunda boğulan insanları rahatlatmak gibi önceliklerde ne kadar ilerleme kaydettiğini anlatıyor.

Brett: Seninle hemen tartışacağım. Devam etmek.

: Daha sonra bir noktada dış politikaya yönelecek. Biliyorsunuz bu benim konumum değil ama benim gibi bir izleyici bile Rusya'nın kötülüklerinin Donald Trump'ın ABD'nin savunmaya belli bir miktar harcamayan bir NATO ülkesini korumaması gerektiği iddiasıyla el ele gittiğinden şüphelenebilir.

Biden bunu daha önce de yaşadı ama o kadar… enerjikti ki, bunun tekrarlanacağını umuyorum.

Tamam, sıra sende.

Brett: Pek çok Amerikalı, Trump ile Biden arasındaki rövanş maçını, ahlaki açıdan yetersiz olanların zihinsel olarak yetersiz olanlarla karşı karşıya gelmesinin bir örneği olarak görüyor. Biden'ın bu konuşmasıyla yapması gereken en önemli şey, bunamaya başladığı izlenimini ortadan kaldırmaktır. Biraz bile tökezlese, bu ona pahalıya mal olur.

Daha sonra, sınırdaki krizin büyüklüğünü kabul etmeli ve Cumhuriyetçileri, iki partili Senato'nun krizi ele alan tasarısını reddettikleri için suçlamalı; bu, yalnızca krizi Trump'ın lehine canlı tutmak için siyasi mesele haline getirmek için tasarlanmış alaycı bir MAGA manevrası. Son olarak göçmenleri gözaltına alma yetkisiyle sınıra binlerce asker gönderdiğini açıklayın. İnsanlara kimin başkan olduğunu hatırlatacak ve meseleyi tamamen Cumhuriyetçilerin elinden alacak.

: Tanrım, sınırı unuttum. Sanırım engelledim. Bunu daha sonra tartışabiliriz. Biden için temalarınıza devam edin.

Brett: Ukrayna'ya gelince, Aleksei Navalny'nin Sibirya hapishanesinde korkunç ölümüne misilleme olarak hükümetin geçen hafta açıkladığı oldukça etkisiz yaptırımlar beni hayal kırıklığına uğrattı. Umarım Biden, Birlik Devleti'nin ABD'nin sahip olduğu dondurulmuş Rus varlıklarına el koyacağını ve parayı Ukrayna'ya ABD silahları satın alması için vereceğini ilan etmesini bekler. Bunun alternatifi, Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçilerinin Trump'a korkakça itaati nedeniyle Ukrayna'nın savaşı kaybetmesine izin vermektir. Bu Amerikalılara yakışmıyor ve Biden onlara doğrudan meydan okumalı. Batılı aşırı sol bir nesil önce Sovyetler Birliği için neyse, Cumhuriyetçiler de bugün Rusya için odur: yandaşlar, savunucular ve saflar.

Ve şu öğrenci kredileri hakkında…

: Ah evet, bizim için her zaman bir çatışma noktasıdır. Açıkça görülüyor ki, genellikle çok genç olan borçluları ne tür bir anlaşmaya girecekleri konusunda akıllıca düşünmeye teşvik eden rasyonel bir öğrenci kredisi programının olması gerekiyor. Başlangıçta durum böyle değildi ve çoğu zaman gereksiz genişleme için kullanılan para okullara akıtılırken birçok masum insan büyük bir borca sıkıştı. Zaten yarı mahvolmuş kariyerlerini ve hayatlarını kurtarmak için yardımı hak ediyorlar.

Brett: Seks partisinde Baş Rahibe gibi görünmek istemem ama bir başkanın 138 milyar dolarlık borcunu tek taraflı olarak iptal etmesi tamamen anayasaya aykırıdır. Kongre'nin maliye üzerindeki kontrolü sistemimiz açısından temel önem taşıyor ve Biden'ın geçen hafta övündüğü gibi Yüksek Mahkeme kararına karşı gelmek cehenneme giden gerçek bir yoldur: Trump'ın Beyaz Saray'a geri döndüğünde nasıl bir emsal kullanabileceğini hayal edin.

Başkan, oylarına son derece ihtiyaç duyduğu gençlerin gözüne girdiğini kesinlikle düşünürken, aynı zamanda bunu tedbirsiz borç alanlara başka bir büyük hediye olarak gören işçi sınıfından, üniversite eğitimi olmayan birçok seçmenden de uzaklaşıyor. Yani: kötü politika ve kötü politika. Ama şimdi bana neden yanıldığımı söyleyeceksin…

: Biden'ın af planından en çok yararlanacak kişiler, bunu en çok hak edenler, yani devlet üniversitelerine giden eski düşük ve orta gelirli öğrenciler olacak. Diplomanın iyi bir işe yol açacağına dair ulusal mantraya inanıyorlardı, ancak birçoğu borç içinde kaldı ve pek iyi ödeme yapmayan kariyerlere hak kazandı.

Onlarca yıldır bu yükümlülüklerin altında ezilen ve faiz ödemelerini zar zor yapabilen insanlar var. Belli bir süre sonra bir kaçış yolunu hak ediyorlar.

Brett: Peki ya kredi alıp yıllar boyunca bunları görev bilinciyle geri ödeyen insanlar? Veya üniversiteyi atlayarak ilk etapta borç altına girmemeyi akıllıca seçenler mi? Aslında sıkı çalışmalarının ve öngörülerinin cezasını çekiyorlar. Ve bu kredi affının diğer borç türleri söz konusu olduğunda nasıl ahlaki bir tehlike oluşturduğunu düşünmek bile istemiyorum.

Ama Güney Carolina hakkında konuşacağımızı söylemiştik. Muhtemelen Nikki Haley'nin çıkarlarını düşünerek uyanık kalmıyorsunuz ama siyasi açıdan bu yarışmanın devam etmesine izin vermek akıllıca mı?

: Memleketinizi kaybetmek muhtemelen çantalarınızı toplayıp güzel ve uzun bir tatile çıkmanız için bir mesajdır. Öte yandan Haley zaten hiçbir zaman kazanamayacaktı ve ön seçime katılmak, seçmenlerin dikkatini Trump'ın korkunç hatalarına çekmenin övgüye değer bir yoludur. Elbette ama aynı zamanda baharı geçirmenin eğlenceli bir yolu olarak da.

Brett: Akıllıca öğüt mü yoksa onurlu öğüt mü?

: İkisini de isteyeceğimi biliyorsun.

Brett: Siyasi açıdan bakıldığında ona akıllıca tavsiye, kampanyasını sonlandırması, Trump'ı desteklemesi, ona ve seçmenlerine hevesle hitap etmesi ve 2028'de aday olmak için hem kendisinin hem de kendisinin onayını almayı umması.

Onurlu tavsiyem, hiçbir zaman başkan olamayacağı gerçeğiyle yüzleşmesi gerektiği, ancak demagojiyi reddeden, hukukun üstünlüğünü destekleyen ve özgür insanları, ifade özgürlüğünü savunan ilkeli bir muhafazakar hareketin lideri olabileceğidir. serbest ticaret ve serbest piyasalar – ve Cumhuriyetçi Parti zombilerden arındırılıp eski haline dönmek isteyene kadar bekleyin. Bu, bir süre, hatta belki Kongre'ye kadar kampanya yürütmeniz gerektiği anlamına geliyor.

Zombilerden bahsetmişken, Cuma günkü Trump mitingini 40 dakika boyunca izlediğimi söylemiş miydim?

: Seyircinin büyüklüğünden bahsedip durduğu yer mi?

Brett: Boyut onun için bir sorundur.

Savaş zamanı İtalya'sında doğduğu Mussolini rejiminin tarzını hatırlatan mitingi annemle birlikte gördüm. Tutarsızlıktan, gösterişten, büyüklükten, abartılı yalanlardan, şeytanlaştırmadan, yabancı düşmanlığından, dindarlık ve vatanseverliğe yapılan yanlış imalardan, kendisine kraliyet “biz” diye göndermelerden, dalkavuklarına yönelik küçümseyici ifadelerden,… Sahnede arkasında sıralanan insanların coşkulu bakışları. Ancak inkar edilemeyecek derecede komik bir yönü de var; özellikle de “çarpık” lakabını Hillary Clinton'dan (şimdiki adı “Güzel Hillary” olarak anılıyor) alıp bunu eskiden “uykulu” olan (ve muhtemelen hâlâ da öyle) Biden'a vermesiyle ilgili şaka yaptığında. ). İtiraf etmeliyim ki, daha iyi bir kanıya sahip olmasam da, bir nevi kıkırdadım. Her şey biraz Il Duce'nin Komedi Mahzeninde Canlı Yayınına benziyordu.

Bu… şaşırtıcı derecede etkili. Rakipleri Biden ve Kamala Harris olursa korkarım kazanır.

: Komik, Cumartesi günü Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı'ndaki konuşmasını izliyordum ve kendimi uyurken buldum. Sanırım onu çok fazla gördüm. Genelde kendisine “efendim” diyen birinden kaç kez alıntı yaptığını sayarak uyanık kalmaya çalışırım ama bu sefer işe yaramadı.

Yine de birisi seyirciye “Seninle yok olmanın arasında duran tek şey benim.” dediğinde uykulu olmak tamamen yanlış.

Brett: Bu, Kool-Aid'i dağıtmadan hemen önce bir tarikat liderinden bekleyeceğiniz türden bir şey.

: Ruh halindeyken seyirciyi havaya sokma yeteneği konusunda seninle tartışamam. Ama umut etmekten vazgeçmek için henüz çok çok erken. Şimdiden kasım ayına kadar ne olacağını Tanrı bilir.

Brett: Hiçbir zaman doğru sözler söylenmedi. Sizce hangisi daha muhtemel: Biden'ın korkunç bir tökezlemenin ardından yarıştan çekilmesi mi? Yoksa Trump bir suçtan dolayı mı hüküm giyecek? Her ikisi de elbette mümkün.

: Vay, iki kaçınılmazın da olmadığı bir seçim hayal edin. Trump bir suçtan hüküm giyerse temyize gidecek ve bu çok ilginç bir aday belirleme toplantısına yol açabilir. Prangalarla götürülse bile partinin iyiliği için asla pes etmeyecekti.

Hımmm. Resmi gerçekten beğendim.

Brett: Federal suçlama altındayken dördüncü dönemine aday olan Boston belediye başkanı James Michael Curley'nin birkaç ay hapse girdiğini, cezasının Başkan Harry Truman tarafından hafifletildiğini ve tekrar bir kahraman gibi karşılandığını ve geri kalan süreyi geçirdiğini hatırlayın. belediye başkanı olarak görev yaptığı süre boyunca. Bu Trump da olabilir.

: Curley hakkında The Last Hurrah adında bir film yaptın, değil mi? Harika Spencer Tracy filmi. Keşke Trump bir şeyin sonunda olsaydı.

Biden elbette çok daha mantıklı bir adam, ancak ölümlülüğün sınırlarını kabul etmekte açıkça yetersiz olduğu açık. Eğer Demokratlar onun kongredeki adaylığına karşı çıkmayı başarabilseydi kesinlikle kabul ederdi, ancak herhangi bir Demokratın böyle bir miting düzenleyebileceğini hayal etmek zor.

Brett: Trump'ı durdurabilecek herkes, herkes, ben buna varım.