Görüş | Anti-Wich ideoloji üniversitemi nasıl değiştirdi?

senbilirsin

New member
Ron DeSantis'in Florida'nın Woke -Deology Üniversitelerini serbest bırakmasından bu yana üç yıl içinde kampüsüm önemli ölçüde değişti. Profesörler aniden ne söyleyebilecekleri ve öğretebilecekleri konusunda endişeleniyorlar. Bazıları “ırkçılık” gibi terimlerden kaçınır. Bir öğrenci yakın zamanda bana birisi sınıfta “kesişimsel” kullanırsa, eğitmen bu kelimeyi kullanmadığını söyledi.

Bu yakında ülke genelindeki okullarda geçerli olabilir. Başkan Trump'ın saldırısından önce üniversite eğitimine çömelmiş olan seçkin kurumların tüm hikayelerini duyduk. Daha da kötüleşebileceğini bilen birinden al – çok daha kötü.

Bay Trump, Florida'da ne oynadığını gözlemledi. 2025 mimarının eğitim kılavuzunun mimarı, üniversite elden geçirildiğinde Florida'nın “yol” olduğunu belirtti. Bay Trump zaten düşündüğü dili temizlemeyen üniversitelerden para çekmekle tehdit etti. Belirli bölgesel çalışma departmanlarının yeni bir gözetimini talep etti. Daha sonra Florida'nın “siyasi veya sosyal aktivizme” sahip olduğunu yasaklamaya çalıştı. Dönem ve fakülte sendikaları yoluyla koruyucu önlemleri zayıflatabildi. Bunu kampüsümde gördüm ve ne kadar yüksek kaldığını biliyorum. Trump yönetiminin yolu varsa, deneyimim diğer üniversiteler için neler olduğunu önizlemeye sunabilir.

Bay DeSantis üniversitenin oluşumunu takip etmeye başlamadan önce, Florida öğretim üyeleri, yöneticilerin öğrencilerimize nasıl öğretebilecekleri konusunda profesyonel kararlarımızı desteklediğinden emindi. Kariyerimizden korkmadan açık, karmaşık tartışmalar yaptık. Sınıflarımdan birinde yapılan bir konuşmada, korku Catcalling'in kışkırttığı korkuya bastı ve erkek meslektaşları düşünceli bir şekilde tepki gösterdi ve kendi davranışlarına yansıdı – herkes için bir öğrenme deneyimi. Bugün, bu konuşma Florida'da erkek öğrencilere diğer erkeklerin eylemlerinden suçlu olmaları için öğretmeyi yasaklayan bir yasayı ihlal edecek.

Bay DeSantis'in prosedüründen bu yana, meslektaşlarımın sınıf dışında bile güncel sorunlar nedeniyle nasıl rahatsız edildiğini ve incelendiğini gördüm. Korku iklimi hükümete istediği sonucu verir. Yöneticiler ve öğretim üyeleri, Wokess'in ortaya çıkmasını önlemek için bile itaat etmeyi öngörüyor ve öğrencilerin derhal kendi görüşlerini geliştirdikleri açık ve sivil tartışmaları bastırıyor.

Bir meslektaşım bana linçler ve beyaz evanjelizm hakkında bir makale atamayı bıraktığını söyledi çünkü bu terimlerin kırmızı bayraklar alabileceğinden korkuyordu. Bir diğeri, dilini sadece sınıfta ve kampüste değil, aynı zamanda kişisel sosyal medyada da sansürlediğini söyledi.

Birkaç profesör giriş çabalarına tabi tutuldu. Geçen yıl, Müslüman öğretim üyelerini teşvik ediyormuş gibi yapan bir adam, Bay Desantis ve İsrail'i eleştirmeye çalıştı. Benzer bir olay bana da oldu. Ekim 2024'te bölüm başım beni dinimde öğrenci olduğunu iddia eden birinin ve bilim sınıfımda oy verdiğim ve neden de dahil olmak üzere belirli adaylar hakkında konuştuğumdan şikayet ettiğimi söylemek için beni ofisine çağırdı. Sersemledim. Bu asla bu veya herhangi bir sınıfta olmadı; Öğrettiğim gibi öğretim için antitetik. Neyse ki, Dekanın ofisi bana tek, asılsız bir suçlamanın disiplin önlemleri için bir neden olmadığını söyledi.

Suçlamanın, soruşturma korkusundan çok daha kötü olduğunu düşündüğüm şeklin, suçlamanın öğrencilerimle nasıl salladığıydı. Herhangi biri benden o kadar nefret ediyor mu ki beni belaya sokmak için yalan söyleyeceksin? Sonunda şikayeti gönderen kişinin sınıfımda bir öğrenci değil, provokatör olduğuna ikna oldum. (Kampüsümüzdeki değişikliklerle ilgili siyasi bir makalede ismimin ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra iddianın sunulması tesadüf değildi.)

Bu olay, işimi iyi yapıp kuralları izlersem güvende olacağım inancımı parçaladı. Florida Üniversitesi'nde 30 yılı aşkın bir süredir binlerce öğrenci öğrettim, yüzlerce tavsiye mektubu yazdım ve sayısız araştırma projesi tavsiye ettim. Bir düzine kitap ve çok sayıda makale yayınladım, araştırma ve öğretim fiyatları kazandım ve çok sayıda üniversite ve üniversite komitesinde çalıştım. Ama devlet işimi yapmam için bana güvenmiyor.

Öğrencilerime zor sorular sormaları, araştırmayı takip etmeleri için nasıl meydan okuyabilirim, bunu yaparsam bana ne olabileceğinden endişe ettiğimde endişeliyim? Ve eğer üniversite yöneticileri bile bunları nasıl yorumlayacağından emin değilse kurallara nasıl uyabilirim?

Dersler, sınıfta bir topluluğun yaratılması, ortak bir entelektüel projede öğrencileri ve eğitmenleri bağlayan bir güven ve merak ağıdır. Güvensizlik, korku ve benliksör bu projeyi imkansız kılar.

Bay Trump'ın son eylemleriyle kampüs atmosferi daha heyecan verici hale geldi. Emirleri sadece beşeri bilimleri ve sosyal bilimleri değil, aynı zamanda STEM'in finansmanını da tehdit ediyor. Göçmenlik yetkilileri uluslararası öğrencileri tutup sınır dışı ettikleri için, vatandaş öğrencilerini kampüste (ve hatta vatandaş olan bazı öğrencileri) daha da fazla tutmayın.

Bay Desantis ve Richard Nixon gibi, Bay Trump ve Başkan Yardımcısı JD Vance, profesörlerin düşman olduğuna inanıyor. Sıradan Amerikalıların üniversite eğitmenlerine güvensizliği sadece siyasi ideoloji tarafından yönlendirilen hoşgörüsüz militanlar olarak görmelerini istiyorlar.

Öğrencilere öğretmek profesyonel hayatımın en büyük armağanıdır. Üniversitemi ve öğrencilerimi seviyorum ve iyi bir iş yapıyorum. Birini aşılamak gibi hissetmiyorum. Aynı şey meslektaşlarım için de geçerli.

Profesörlerin düşman olduğunu düşünenler için sizi sınıflarımızda biraz zaman geçirmeye davet ediyorum. Sonunda hepimizin aynı tarafta olduğumuzu görebilirsiniz.

Anna Peterson, Florida Üniversitesi Din Bakanlığı'nda profesördür. Kitapları arasında “Tanrı ile birlikte: Din, Sosyal Hareketler ve Sosyal Değişiklikler” ve “İşin Adaleti: Etik Teoride Maddi Uygulama” yer alıyor.

Times yayınlamak zorunda Çeşitli harfler editöre. Bu veya makalelerimizden biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak istiyoruz. İşte biraz İpuçları. Ve işte bizim e -mail: letters@Haber.

“Haberler” bölümünü takip edin FacebookSunmak InstagramSunmak TiktokSunmak Bluesky
Sunmak Whatsapp Ve Konular.